Kokkolan kaupunki

Puntusrannan uudisrakentamisalueen kaavaluonnos nähtäville

Jaa

Puntusrannan asemakaavaluonnos on nähtävillä 12.5. – 13.6.2022. Asemakaava koskee Puntuksen jo rakennetun pientaloalueen ja Perhonjoen välistä aluetta Puntuksentien itäpuolella. Uudet tontit on tavoitteena saada luovutettaviksi viimeistään vuonna 2023.

Ilmakuva kaavaluonnoksen alueesta
Ilmakuva kaavaluonnoksen alueesta

Kaavaluonnoksessa alue jakautuu pohjoiseen ja eteläiseen alueeseen, joita erottaa toisistaan Borgintie. Molempien korttelikokonaisuuksien sisään muodostuu keskeinen viheralue, joka kaavaan on merkitty lähivirkistysalueena (VL). Myös Perhonjoen varren matalammat tulvavaara-alueet jäävät rakentamisen ulkopuolelle, virkistysalueeksi ja venevalkamaksi.

Asemakaavan mukaan alue on asuinpientalovaltaista. Suurin osa kortteleista on perinteisiä erillispientalojen kortteleita (AO), joihin luonnoksessa on sijoitettu 45 omakotitalotonttia. Lisäksi kaavaluonnoksessa on 7 asuinpientalojen korttelia pari- ja rivitaloja varten, ja yksi asuinkerrostalojen ja palvelurakennusten korttelialue.

Kaava etenee alkusyksyllä kaavaehdotusvaiheeseen. Puntusrannan kaavatyö on osa Kokkolan maa- ja asuntopoliittista MASTO-ohjelmaa 2021-2024, ja sen tavoitteena on lisätä kaupungin pientalotonttien tarjontaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ilmakuva kaavaluonnoksen alueesta
Ilmakuva kaavaluonnoksen alueesta
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Team Batsat från Kokkolan suomalainen lukio representerar Finland i internationell burksatellittävling20.5.2022 16:30:00 EEST | Tiedote

Team Batsat, som består av studerande från Kokkolan suomalainen lukio, reser i juni till Bologna i Italien för att delta i tävlingen CanSat. Tävlingen ordnas av Europeiska rymdorganisationen och går ut på att studerandena bygger en miniatyrsatellit i en läskburk som samlar in vetenskapliga observationsdata under sin luftfärd. CanSat ordnades i år i Finland för första gången. I den internationella sluttävlingen i juni deltar lag från cirka 20 olika länder. Du kan följa teamets arbete på Instagram på @batsatkokkola Läs mer: kokkola.fi

Kokkolan suomalaisen lukion Team Batsat edustaa Suomea kansainvälisessä tölkkisatelliittikilpailussa20.5.2022 16:30:00 EEST | Tiedote

Kokkolan suomalaisen lukion opiskelijoista koostuva Team Batsat matkaa kesäkuussa Italian Bolognaan CanSat-kilpailuun. Euroopan Avaruusjärjestön järjestämässä kilpailussa opiskelijat rakentavat juomatölkin kokoiseen koteloon satelliitin pienoismallin, joka lähetetään yläilmoihin keräämään tutkimuksellista havaintotietoa CanSat-kilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa. Kesäkuussa järjestettävään kansainväliseen loppukilpailuun osallistuu joukkueita noin 20 eri maasta. Tiimin työskentelyä voi seurata Instagramissa tililtä @batsatkokkola. Lue lisää kokkola.fi-sivultolta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme