Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Puotilan ala-asteelle rakennetaan tilapäiset koulurakennukset Leikkiniityn kentälle

Jaa

Puotilan ala-asteen väistötilat on suunniteltu toteutettavaksi Puotilan leikkiniityn kentälle (lähellä Rusthollarintie 1:tä). Osa koulun toiminnoista siirtyy sitä ennen väliaikaisesti koulun pihalla oleviin tilapäisiin koulurakennuksiin.

Leikkiniityn tilapäisten rakennusten sijoittelun alustava suunnitelma.
Leikkiniityn tilapäisten rakennusten sijoittelun alustava suunnitelma.

aupunki on selvittänyt väistötiloille kokonaisratkaisua, jossa voidaan hyödyntää jo olemassa olevia tilapäisiä koulurakennuksia. Puotilan ala-asteen väistötilat koostuvat useammista tiloista, joista osa on toisaalta siirrettäviä rakennuksia ja osa uusia tilapäisiä rakennuksia.

Siirrettävät sekä uudet rakennettavat väistötilat tulevat Puotilan leikkiniityn kentälle (lähellä Rusthollarintie 1:tä), mutta osa koulun toiminnoista on aluksi koulun pihalla olevissa väistötiloissa (Klaavuntie 17).

Tilapäisten koulurakennusten rakentaminen Leikkiniittyyn

Tilapäisten koulurakennusten maaurakointi Leikkiniityssä alkaa, kun tilapäiset koulurakennukset saavat rakennusluvat. Rakentaminen alkaa loppuvuodesta 2019.

Rakentaminen tuo Leikkiniittyyn suuria ajoneuvoja. Työmaaliikenne on vilkkaimmillaan hankkeen alkuvaiheessa, ja se kulkee Rusthollarintien kautta. Moduulien kuljetusrekat ovat kookkaita. Rakentamisen vuoksi Leikkiniityssä kaadetaan joitakin puita, mutta säilytetään labyrintti.


Väistötilojen otetaan käyttöön vaiheittain

Kartalla Puotilan ala-asteen sijainti punaisella ja Puotilan leikkiniitty sinisillä palloilla merkittynä.

Tammikuussa 2020 Leikkiniittyyn siirretään Kontulassa Botby grundskolan käytössä kolme vuotta olleet tilapäiset rakennukset. Aikataulun mukaan nämä siirrettävät tilat ovat valmiina helmi-maaliskuussa 2020.

Turvallisuuden suunnittelu on työmaiden arkea. Kulloinkin rakenteilla oleva osa Leikkiniityn tiloista erotetaan työmaa-aidoin muista käytössä olevista alueista ja rakennuksista.

Alkuvuodesta 2020 Leikkiniittyyn aletaan rakentaa uusia tilapäisiä koulurakennuksia, jotka tulevat Puotilan ala-asteen käyttöön syyslukukauden alussa 2020. Tällöin Puotilan ala-asteen pihalla olevien tilapäisten tilojen käyttö loppuu ja koko koulu toimii Leikkiniityssä.

Puotilan ala-aste on tiedottanut oppilaita ja vanhempia tarkemmasta muuttoaikataulusta.

Uusi koulurakennus elinkaarihankkeena

Puotilan ala-asteen uusi rakennus toteutetaan elinkaarihankkeena. Elinkaarihankkeessa yksityinen yritys vastaa julkisen hankkeen toteutuksesta kokonaisuutena ja huomattavasti tavanomaisia sopimuksia pidemmän ajan. Palvelutuottajan vastuulle kuuluvat hankkeen suunnittelu, rahoitus, toteutus sekä ylläpito.

Elinkaarihankkeen toteuttaja valitaan kevään 2020 aikana ottaen huomioon ehdotusten laatu ja kustannukset. Rakennus on tarkoitus ottaa käyttöön syyslukukauden alusta 2022. Rakentamisen lisäksi toteuttava ryhmä eli palveluntuottaja huolehtii Puotilan ala-asteen rakennuksen kunnosta 20 vuoden ajan.

Uusi rakennus rakennetaan nykyisen koulun tilalle, joka puretaan. Purkutyö on tarkoitus aloittaa vaiheittain keväällä 2020 ja saatetaan loppuun kesällä 2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilapäisten koulutilojen rakentaminen:
Projektinjohtaja Jari Miettinen
p. (09) 310 36973
Kaupunkiympäristö/rakennuttaminen

Uuden koulun rakentaminen:
Projektinjohtaja Ari Hulkkonen
p. (09) 310 27925
Kaupunkiympäristö/rakennetun omaisuuden hallinta

Kuvat

Leikkiniityn tilapäisten rakennusten sijoittelun alustava suunnitelma.
Leikkiniityn tilapäisten rakennusten sijoittelun alustava suunnitelma.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 11.8.202011.8.2020 18:30:41 EESTTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta kokoontui tiistaina 11.8.2020. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Kaupunkiympäristölautakunnan seuraava kokous on tiistaina 18.8.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme