Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Putkiremontti ei yleensä jää rahoituksesta kiinni, mutta taloyhtiöt ottavat pankkiin yhteyttä myöhään

Jaa

91 prosenttia isännöitsijöistä kertoo, että heidän taloyhtiönsä ovat saaneet ongelmitta rahoitusta putkiremonttiin. Taloyhtiöt varmistavat rahoituksen vasta suunnittelun jälkeen, mikä saattaa tehdä rahoituksesta jäykempää.

Vain kaksi prosenttia isännöitsijöistä kertoo, että taloyhtiö ei saanut putkiremonttiin rahoitusta. Kaksi prosenttia vastaajista kertoo, että kustannuksia jouduttiin pienentämään joko vähän tai merkittävästi rahoituksen saamiseksi. 5 prosenttia taloyhtiöistä sai rahoituksen tehtyään lisäselvityksiä.

91 prosenttia sai rahoitusta ongelmitta.

”Putkiremontti on valtava investointi taloyhtiölle. Rahoituksen hankkiminen on keskeinen osa projektia. Taloyhtiön elinkaaren mukaisten remonttien oikea-aikainen tekeminen tyypillisesti vähintäänkin ylläpitää, jollei jopa paranna osakkeiden arvoa”, sanoo Danske Bankin kiinteistöistä vastaava johtaja Riikka Mäkinen.

Tiedot käyvät ilmi tuoreesta Putkiremonttibarometrista, jonka Isännöintiliitto toteutti yhteistyössä Danske Bankin kanssa.

Ainakin osa taloyhtiöistä voisi parantaa asemaansa rahoituksen hankkimisessa olemalla liikkeellä ajoissa. Nyt yli puolet taloyhtiöistä hakee rahoitusta vasta hankesuunnitteluvaiheen jälkeen. Vain 12 prosenttia hakee rahoitusta ennen hankesuunnittelun alkamista.

”Taloyhtiöiden mahdollisuudet saada hyvä rahoitusratkaisu paranee, mitä aiemmin pankin kanssa keskustellaan rahoituksesta. Taloyhtiöillä on elinkaari, jonka osana myös rahoitus kannattaa nähdä.”

Rahoituksen hinta tärkein

Isännöitsijöiden mukaan suurin osa taloyhtiöistä kilpailuttaa rahoituksen. Vain 16 prosenttia keskustelee remontista yhden pankin kanssa. Lähes 70 prosenttia keskustelee vähintään kolmen pankin kanssa.

Isännöitsijöiden arvioiden mukaan pankkeja arvioidaan lähinnä rahoituksen hinnan ja ehtojen perusteella. Hinnan nosti erittäin tärkeäksi 77 prosenttia ja ehdot 62 prosenttia vastaajista. Päivittäisen asioinnin ja taloudellisen neuvonnan osuus arvioitiin pienemmäksi.

”Rahoituksen hinta on keskeinen tekijä, mutta toisaalta pankit ovat rahoituksen asiantuntijoita, joilla on paljon kokemusta taloyhtiöiden ja erilaisten remonttien rahoittamisesta. Siksi keskustelu myös taloyhtiön taloudesta pankin kanssa voi olla hyödyllistä.

Hintatietoisuudesta huolimatta rahoituksen hinta ei ole tärkeä tekijä, kun putkiremontin ajankohtaa arvioidaan. Vain 10 prosenttia isännöitsijöistä kertoo, että rahoituksen hinta oli erittäin tärkeä tekijä putkiremontin suunnittelun käynnistämisessä. Tärkein tekijä on putkistossa havaitut vuodot.

”Putkiremontti on monen tekijän summa, johon vaikuttavat tekniikan ja talouden lisäksi asukkaiden ajatukset remontin tarpeellisuudesta. Rahoitus ei ole näistä kiireellisiin, mutta sen huomioon ottaminen voi lisätä taloyhtiön ja osakkaiden taloudellista liikkumavaraa.”

Yhteyshenkilöt

Riikka Mäkinen, kiinteistörahoituksesta vastaava johtaja, Danske Bank 040 544 3463, riikka.makinen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bankin ennuste: Hallituksen työllisyystavoitteen saavuttaminen vaikeaa – kasvun hyytyminen ja rakenteellinen työttömyys esteenä17.6.2019 10:00:00 EESTTiedote

Suomen talous kehittyy nyt heikommin kolmen kasvuvuoden jälkeen, arvioivat Danske Bankin ekonomistit suhdannekatsauksessaan. Talouskehitys vaikeuttaa uuden hallituksen työllisyystavoitteen saavuttamista ja johtaa lisävelkaantumiseen. Maailmatalouden näkymät ovat kauppasodan sumentamat ja markkinakorot pysyvät matalalla.

Lähes 50 000 muovikorttia kuukaudessa vaihtuu yhteen sovellukseen ja laitteeseen - helpottaa asiointia sadoissa palveluissa ja verkkokaupoissa12.6.2019 08:00:00 EESTTiedote

Danske Bank on lanseerannut uuden Danske ID -tunnistussovelluksen, jonka kautta pankin asiakkaat kirjautuvat pankin palveluiden lisäksi satoihin erilaisiin palveluihin ja verkkokauppoihin. Jo 100 000 pankin asiakasta on ottanut sovelluksen käyttöönsä. Tunnistussovelluksen lisäksi tarjolla on myös tunnuslukulaite heille, jotka eivät käytä älypuhelinta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme