Isku Interior Oy

Puun ympärillä merkittäviä innovaatioita yli toimialarajojen menevällä allianssilla

Jaa

TIEDOTE 31.1.2017. Vuodesta 2011 tehty tutkimus- ja tuotekehitystyö on tuonut tulosta. Tutkimuksen ympärille on syntynyt allianssi joka kehittää ja markkinoi antimikrobisia kokonaisratkaisuja julkisiin tiloihin.

Antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit ovat tulossa yhä vakavammaksi ongelmaksi maailmanlaajuisesti. Uusien antibioottien kehittäminen on hidasta, ja antibiooteille vastustuskykyisiä bakteerikantoja kehittyy koko ajan lisää. WHO (World Health Organization) etsii maailmanlaajuisesti ratkaisuja ongelmaan. Ennusteiden mukaan infektioihin menehtyy lähitulevaisuudessa nykyisen 0,7 miljoonan ihmisen sijasta 10 miljoonaa ihmistä vuosittain. Merkittävä osa bakteerien aiheuttamista infektioista välittyy kosketuksen kautta kosketuspinnoista. Euroopassa ongelmaan etsitään ratkaisua 29 maan yhteisessä AMICI-projektissa, jonka tarkoituksena on bakteereja eliminoivien antimikrobisten pinnoitteiden kehittäminen ja arviointi terveydenhuollon ympäristöihin.

HygTech Allianssi kehittää ja markkinoi korkean infektioriskin tiloihin antimikrobisia tuotteita ja kalusteita sekä kosketusvapaita ratkaisuja. Hygieniaturvallinen kokonaisratkaisu soveltuu kaikkiin julkisiin tiloihin, kuten toimistoihin ja kouluihin, hoivakohteisiin, sairaaloihin ja muiden terveydenhuollon tiloihin. Allianssin kaikissa antimikrobisissa tuotteissa sovelletaan samaa teknologiaa ja testausta. Allianssin yritykset ovat Abloy, ISKU, Oras, Korpinen ja Teknos.

Isku on tuotteistanut antimikrobisiin materiaaleihin perustuvan kalustemalliston joka on tehokas osaratkaisu ongelmaan. Erilaiset puumateriaalit yhdistettynä kupariin ja erilaisiin antimikrobisiin pintoihin ovat keskeisessä roolissa kalusteissa. Yhdistettynä hyvään käsihygieniaan ja siivoukseen antimikrobisilla pintamateriaaleilla kosketuspinnoissa voidaan merkittävästi vähentää tartuntoja. Mallistoon valitut antimikrobiset materiaalit tuhoavat myös antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita - ns. superbakteereita - ja jopa viruksia.

Isku on keskittänyt kalusteiden tuotannon ja materiaalien hankintaa Suomeen. Isku tulee investoimaan vuoden 2018 alkuun mennessä Lahden tehtaaseen 22 miljoonaa euroa. Investointi antaa entistä paremmat mahdollisuudet vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Kaikki tehtaalla käytetyt pintakäsittelyaineet ja liimat ovat liuotteettomia tai vesiohenteisia. Tästä syystä kalusteista ei haihdu huoneilmaan haitallisia päästöjä. Isku koko tuotanto on PEFC-sertifioitu. Tämä tarkoittaa sitä, että Iskun käyttämän puun alkuperä on tunnettua ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettua.

Isku-Yhtymän toimitusjohtaja Arto Tiitinen ja tohtori Kari Soljamo luennoivat tänään puutuoteinnovaatioista ja niiden markkinoinnista Itä-Suomen yliopistossa osana Metsäbiotalouden Studia Generalia -luentosarjaa. Antimikrobiset kalusteet ovat esimerkki puun monipuolisista ja entisestään laajenevista hyödyntämismahdollisuuksista sekä puun yhdistämisestä muiden materiaalien kanssa kokonaan uudenlaisten biotaloustuotteiden innovoinnissa.

Lisätietoja:

Kari Soljamo, kehityspäällikkö, Isku Interior Oy, puh. 044 792 3351, kari.soljamo@isku.com

Arto Tiitinen, toimitusjohtaja, Isku-Yhtymä Oy, puh. 0400 566 875, arto.tiitinen@isku.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Isku Interior Oy
Isku Interior Oy
Mukkulankatu 19
15101 Lahti

https://www.isku.com

Isku on suomalainen vuonna 1928 Lahteen perustettu perheyritys. Isku suunnittelee, valmistaa ja markkinoi kalusteita ja kokonaisvaltaisia sisustusratkaisuja sekä koteihin että kouluihin, toimistoihin, terveydenhuoltoon ja kaikkiin julkisiin tiloihin. Koko Suomen kattavan Isku-myymäläketjun lisäksi Isku toimii Pohjoismaissa, Baltiassa, Puolassa, Venäjällä sekä Lähi-idässä. Iskun omat huonekalutehtaat sijaitsevat Lahdessa. Isku noudattaa ISO 9001  -laatujärjestelmää ja toimii aktiivisesti ekologisen tuotannon kehittäjänä: Isku sai ISO 14001 -ympäristösertifikaatin ensimmäisenä alalla, ja tänä päivänä koko tuotanto on PEFC-sertifioitua, eli kaiken Iskun käyttämän puun alkuperä on tunnettua ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettua.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Isku Interior Oy

Iskulle myönnetty työterveys ja -turvallisuusjärjestelmän sertifikaatti11.4.2017 11:00Tiedote

TIEDOTE 11.4.2017, klo 11.00. Isku on kehittänyt pitkäjänteisesti työturvallisuutta ja työhyvinvointia. Isku on noudattanut toiminnoissaan omaa työterveys ja -turvallisuusmallia vuosia. Pitkäjänteisestä kehitystyöstä Bureau Veritas Finland on myöntänyt Iskulle OHSAS 18001 -sertifikaatin. Systemaattinen työterveys ja -turvallisuustoiminta on Iskun toiminnan perusta. Sertifioidulla johtamisjärjestelmällä luodaan näkyvä johtamissitoumus työturvallisuusasioihin.

Isku on pääyhteistyökumppanina Astanan maailmannäyttelyssä Kazakstanissa28.3.2017 10:00Tiedote

Vuoden 2017 maailmannäyttely järjestetään Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa. Isku on Suomi-paviljongin pääyhteistyökumppani. Suomi osallistuu 10.6.-10.9. pidettävään näyttelyyn ainoana Pohjoismaana, ja näyttelyyn tavoitellaan kahta miljoonaa kävijää. Astana Expon teemana on ”tulevaisuuden energia.” Expon teema näkyy vahvasti myös Iskun toiminnassa. Isku on edelläkävijä tuotannon ekologisuudessa. Iskulla on sertifioitu PEFC (Chain of Custody) puun alkuperän hallintajärjestelmä, joka osoittaa, että Isku ja koko toimitusketju ovat sitoutuneet kestävään metsien hoitoon. Iskun kalusteet valmistetaan Lahdessa, Suomessa. Isku on keskittänyt hankintojaan Suomeen eikä myöskään tarvitse toiminnassaan ympäristölupaa.

Iskun innovaatio eliminoi bakteerit13.9.2016 10:40Tiedote

TIEDOTE 13.9.2016. Antibioottiresistanssi nousee ja uusia keinoja tarvitaan kosketuksen kautta tarttuvien sairauksien ehkäisemiseksi. Antimikrobiset materiaalit kalusteissa ja kosketuspinnoilla ovat tehokas ratkaisu yhdessä käsihygienian ja siivouksen kanssa ennaltaehkäisemään tartuntoja. ”Meillä Iskulla on maailman ensimmäinen kattava ja monipuolinen mallisto antimikrobisia kalusteita. Oikeilla materiaaleilla voidaan vähentää sairaalabakteeritartuntoja jopa 60%:lla ja sairaspoissaoloja kouluissa ja työpaikoilla 20%:lla.”, kertoo Isku Health kategorian Product Marketing Manager Anne Laitinen.