Keski-Suomen ELY-keskus

Puunpoistot maanteiden varsilta jatkuvat tänäkin vuonna

Jaa

Keski-Suomen ELY-keskuksen alueella toteutettava tienvarsien puunpoisto maanteiden takaluiskista jatkuu uusilla kohteilla. Erityisesti näkyvyyden lisäämisen ja sitä kautta turvallisuuden parantamisen vuoksi toteutettavia kohteita on ympäri Keski-Suomea. Urakat jakautuvat kevääseen ja syksyyn.

Puuta poistetaan tien takaluiskasta.
Puuta poistetaan tien takaluiskasta.

Puunpoistoa tienvarsilta on harjoitettu Keski-Suomessa jo usean vuoden ajan. Erityisen kustannustehokkaaksi toiminnan tekee se, että poistettu puuaines myydään jatkokäyttöä varten. Saadut kokemukset ovat olleet pääosin hyviä.

– Turvallisuuden lisääntymisen lisäksi tällä on merkitystä tien kulumiseenkin, koska asfaltin päälle jäävä vesi pääsee haihtumaan nopeammin, eikä jää vahingoittamaan tien rakenteita, kiinteistöpäällikkö Markku Karvonen Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo.

Puustoa poistetaan vain valtion omistamilta tiealueilta ja rajat merkitään tarkoin ennen työhön ryhtymistä. Jos tiehen rajoittuvan tiluksen maanomistaja haluaa poistattaa urakan yhteydessä esimerkiksi lahopuita välittömästä läheisyydestä omalta puoleltaan, sekin on kuitenkin mahdollista. Nämä asiat käydään läpi maantietoimituksissa ennen urakan käynnistymistä.

Vuoden 2021 kohteet

Kevätkohteiden osalta työt aloitetaan viikolla 20, jolloin puuta poistetaan Längelmäen ja Hallin suunnalla. Töitä jatketaan maaston rajamerkintöjen edistyessä pääosin vähemmän liikennöitävillä teillä muun muassa Konginkankaalla, Laukaassa ja Joutsassa. Elokuussa työt siirtyvät enimmäkseen Hankasalmen suunnalle.

Tarkat kohteet niin kevään kuin loppukesän ja syksyn osalta löytyvät tämän tiedotteen liitetiedostosta. Urakan toteuttaa Keski-Suomen ELY-keskuksen toimeksiannosta Teollisuuden Metsäpalvelu Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kiinteistöpäällikkö
Markku Karvonen
p. 0295 024 687
Keski-Suomen ELY-keskus

Toimitusjohtaja
Jukka Koivumäki
p. 040 717 0085
Teollisuuden Metsäpalvelu Oy

Kuvat

Puuta poistetaan tien takaluiskasta.
Puuta poistetaan tien takaluiskasta.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomen ELY-keskuksen päällystystyöt Jyväskylässä5.7.2021 08:38:02 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskuksen päällystystyöt jatkuvat heinäkuussa Jyväskylässä. Nelostiellä Vaajakoski-Kanavuori välillä päällystetään 2,4 kilometriä ja valtatiellä 18 Kukkumäessä 1,9 kilometriä. Päällystykset tehdään yötöinä klo 19.00–06.00 liikennehaittojen minimoimiseksi. Aikatauluihin voi tulla muutoksia esimerkiksi vesisateiden takia. Tiellä liikkujien on syytä varautua liikenteen hidastumiseen ja pysäytyksiin tietyömaan läheisyydessä.

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostushankkeisiin14.6.2021 09:51:09 EEST | Tiedote

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt avustusta ympäristöministeriön sekä maa- ja metsätalousministeriön rahoituksesta vuonna 2021 yhteensä noin 182 000 €. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 600 ja 45 000 euron välillä. Hankkeiden kustannusarviot ovat yhteensä noin 325 800 €. Avustettavia hankkeita oli yhteensä kahdeksantoista, joista seitsemässä hankkeessa rahoitettiin hankkeiden suunnittelua tai esiselvitystä ja yhdessätoista hankkeiden toteutusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme