Puustelli Group Oy

Puustellista nyt hiilineutraalit kalusteet

Jaa

Puustelli on käynnistänyt Natural Steps -ohjelman, jolla vähennetään Harjavallan kalustetehtaan aiheuttamia päästöjä kalustevalmistuksen yhteydessä sekä kompensoidaan pitkällä tähtäimellä tehtaan aiheuttamaa hiilijalanjälkeä valittujen yhteistyökumppaneiden toimesta. Puustelli on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen hiilineutraaleja kalusteita, joiden ympäristövaikutukset sekä päästöt on minimoituna ja uuden ohjelman mukaisesti kompensoituna.

Puustellin tuotannossa työskentelee 250 henkilöä.
Puustellin tuotannossa työskentelee 250 henkilöä.

Puustellin Natural Steps -ohjelman kompensaatio-osuuden yhteistyökumppaneina ovat Ilmastokummit Oy, Puuni Oy ja John Nurmisen säätiö. Ilmastokummit Oy istuttaa puita Suomeen sekä lisää hiilinieluja suojellen sovittuja alueita seuraavat sata vuotta. Puuni Oy poistaa hiilidioksidia ilmakehästä metsittämällä suomalaisia joutomaita. John Nurmisen säätiö suojelee Itämerta useilla Puhdas Itämeri -hankkeilla. Natural Steps -ohjelman avulla Puustellin ilmastokompensaatio on vähintään 3.800.000 kg CO2 / vuosi. Vuosittain Itämerestä poistetaan sinilevää 32.000 kg.

Natural Steps -ohjelma on konkreettinen askel kohti hiilineutraalia tehdasta. Lopullisten tulosten saavuttamiseksi tarvitaan hyviä mittareita, joilla saadaan päästöjen seurantaa tarkemmaksi. On tärkeää selvittää suorat ja epäsuorat päästöt sekä laskea hiilijalanjälki yrityksen koko toiminnalle”, kertoo Puustelli Group Oy:n toimitusjohtaja Jussi Aine.

”Puustelli Group Oy on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään siten, että kalustetehdas on hiilineutraali viimeistään vuoteen 2035 mennessä. Yritys on toiminut koko 2000-luvun systemaattisesti näiden arvojen mukaisesti. Merkittävä loikka tapahtui vuonna 2013, jolloin kalusteiden eri osien materiaalina ryhdyttiin käyttämään suomalaista biokomposiittia. Osat ovat 100%:sti kierrätettäviä, uudelleen käytettäviä ja niiden formaldehydipitoisuus on 0%.”

Puustellin kalustetuotanto on myrkytön.Kalusteiden valmistuksen yhteydessä ei käytetä raskasmetalleja sisältäviä aineita, eikä niitä synny valmistusprosessien aikanakaan. Missään tuotannon vaiheessa ei käytetä myöskään liimoja, joissa on lisättyä formaldehydiä. Kaikki pintakäsittelyaineet ovat vesiohenteisia.

Kalusteissa käytetään puumateriaaleja, jotka ovat lähtöisin PEFC- ja FSC-sertifioiduista metsistä.

Tuotannossa on tehty energiatehokkaita konehankintoja ja pyritty vähentämän ympäristöhaittoja mahdollisimman tarkoin. Ostettu sähkö on kokonaan vesivoimalla tuotettua ja päästötöntä. Lisäksi tehtaalla on oma aurinkovoimala. Sähkön kulutusta on onnistuttu vähentämään noin 10% investoimalla energiatehokkaampiin koneisiin sekä siirtymällä Led-valaistukseen. Lämmöntuotanto hoidetaan polttamalla tuotannosta jäänyttä puujätettä. Lisäksi Puustellin tuotanto on sitoutunut jätteiden vähentämiseen sekä materiaalien mahdollisimman tarkkaan hyötykäyttöön. Pakkausmateriaaleissa pahvi on syrjäyttänyt muovin ja kuljetukset optimoidaan tarkasti.

Puustellin kalustetehdas sijaitsee Harjavallassa ja yhtiö työllistää 330 henkilöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Puustelli Group Oy
Pirjo Leva
p. +358 10 277 6218
pirjo.leva@puustelli.com

Kuvat

Puustellin tuotannossa työskentelee 250 henkilöä.
Puustellin tuotannossa työskentelee 250 henkilöä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Puustelli Group Oy
Puustelli Group Oy
Teollisuuskatu 46
29200 Harjavalta

http://www.puustelli.fi

Suomalainen perheyhtiö Puustelli Group Oy kuuluu satavuotiaaseen Harjavalta-konserniin, johon kuuluvat myös Kastelli Group Oy ja Lapti Group Oy. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 491 milj. euroa ja työllistää noin 1100 henkilöä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Puustelli Group Oy

Puustellis badrumsinventarier tillverkas i vattenbeständig biokomposit19.3.2020 10:05:20 EETTiedote

Puustelli har utvecklat ett unikt möbelsystem för att eliminera fuktproblem med badrumsinventarier. Möblerna har en ramstruktur som framställs genom formsprutning av biokomposit. Biokomposit är en kombination av polypropen och cellulosafiber som är ett material som är vattenbeständigt, giftfritt, ekologiskt, modifierbart och hållbart. Produktutvecklingen är resultatet av en finländsk innovation och tillverkningen sker till hundra procent i Finland. Möbelsystemet lämpar sig för köksinventarier och har varit i produktion sedan 2013 i Puustellis Miinus-kök. År 2018 beviljades Puustellis uppfinning ett europapatent.

Puustellin kylpyhuonekalusteisiin vedenkestävä biokomposiitti19.3.2020 10:05:19 EETTiedote

Puustelli on kehittänyt kylpyhuonekalusteiden kosteusongelmien poistamiseksi ainutlaatuisen kalustejärjestelmän. Kalusterungoissa on kehärakenne, joka valmistetaan ruiskuvalumenetelmällä biokomposiitista. Biokomposiitti on polypropeenin ja sellukuidun yhdistelmä, joka on vedenkestävä, myrkytön, ekologinen, muuntautuva ja kestävä materiaali. Suomalaisen innovaation tuotekehitys ja valmistus on sataprosenttisesti Suomessa. Keittiökalusteisiin soveltuva kalustejärjestelmä on ollut tuotannossa jo vuodesta 2013 lähtien Puustellin Miinus-keittiöissä. Vuonna 2018 Puustellin keksinnölle myönnettiin eurooppapatentti.

Water-resistant biocomposite for Puustelli bathroom fittings19.3.2020 10:05:18 EETPress release

Puustelli has innovated a unique furniture system to eliminate moisture problems in bathroom fittings. The furniture frames feature a structure made of biocomposite by injection moulding. The biocomposite is a mixture of polypropylene and chemical pulp fibre, and is a water-resistant, non-toxic, ecological, modifiable and lasting material. This Finnish product innovation has been developed and is made 100% in Finland. The furniture system, which is suitable for kitchen furniture, has been in production in Puustelli Miinus kitchens since back in 2013. Puustelli was granted a European patent for its invention in 2018.

Puustellin Miinus-keittiöt valittiin uraauurtavaan rakennusprojektiin Ruotsissa28.10.2016 11:18:00 EESTTiedote

Arkkitehtitoimisto Hauschild + Siegel on valinnut uraauurtavaan asuntoprojektiinsa Ruotsin Malmössä keittiötoimittajaksi Puustellin. 55 vuokra-asuntoa ja 31 hotellihuonetta käsittävään rakennukseen toimitetaan Harjavallasta yli 80 Puustelli Miinus -keittiötä. Rakennusprojektin päätavoitteena on rakentaa asuntoja, joissa vähennetään hiilijalanjälkeä ja ympäristökuormitusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme