Espoon kaupunki - Esbo stad

Puutarhajäte ei kuulu toisen maalle

Jaa

Puutarhajätettä, risuja, maa-aineksia - tai mitään muutakaan tavaraa ei voi viedä luvatta kenenkään toisen henkilön tontille, vihertuotantopäällikkö Marko Pesu kaupunkitekniikan keskuksesta muistuttaa innokkaille syyssiivoojille.

Puutarhajätekasat rumentavat ja alentavat joka vuosi monien lähimetsien virkistysarvoa. Ne toimivat myös haitallisten vieraskasvilajien, kuten jättiputken ja jättipalsamin leviämisreitteinä luontoon. Luontoon jätetty puutarhajäte rehevöittää metsän kasvillisuuspohjaa, mikä johtaa muun muassa nokkosen runsastumiseen.

Yleiset viheralueet kuten puistot ja metsät ovat kaupunkilaisten yhteinen olohuone.

– Viherylläpidossa meitä on vain yksi puutarhuri noin 3000 kaupunkilaista kohden, joten ei meiltä montaa käsiparia löydy luvattomia risukasoja tai puutarhajätekasoja setvimään. Vain yhteistyöllä ne pysyvät viihtyisinä, Pesu toteaa. 

Kompostiin tai keräysasemalle

Lehdet, risut, ruohonleikkuujätteet ja muut puutarhajätteet voi kompostoida omalla tontilla ja valmiin mullan voi käyttää seuraavana kesänä kasvien kasvatuksessa.

Kiireinen citypuutarhuri silppuaa ruohonleikkurilla lehdet paikoilleen ja kevääseen mennessä ne ovat päätyneet maaperän eliöiden ruoaksi.

– Kaupunkiviljely ja kiertotalous ovat nousevia trendejä, eivät ne hienot sanat oikeastaan tämän monimutkaisempaa toimintaa tarkoita, Marko Pesu muistuttaa.

Jos kiinteistöllä on biojätteiden erilliskeräys, puutarhajätteet voi myös toimittaa kompostoitavaksi. HSY:n biojätteiden keräysauto noukkii ne mukaansa, kunhan ne on pakattu paperisäkkiin, jonka kyljessä lukee selkeästi ”puutarhajätettä tai biojätettä”. Puutarhajätettä voi viedä peräkärryllä omatoimisesti Ämmässuon Sortti-asemalle. Lisätietoja saa HSY:n sivuilta www.hsy.fi.

Yhteyshenkilöt

vihertuotantopäällikkö Marko Pesu, Espoon kaupunki, kaupunkitekniikan keskus, marko.pesu@espoo.fi, puh. 043 827 2775

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme