Viisas Elämä Oy

”Pyhyys on tässä, se potkii sua perseelle!”

Jaa

Miten jatkaa elämää, kun läheinen saa lääkäriltä kuolemantuomion? Sanna Vaaran odotettu uutuusteos Siskonpeti käsittelee rankkoja teemoja – kuolemanpelkoa, irti päästämistä, syyllisyyttä ja häpeää. Pysäyttävistä aiheistaan huolimatta Siskonpeti on tulvillaan toivoa, lämpöä ja ronskia huumoria. Se on yhtä aikaa sekä selviytymistarina että ylistyslaulu elämälle, sen iloille ja suruille. Elämään kuuluu kaikki.

Valokuva: Pete Lehto
Valokuva: Pete Lehto

”Haluan uskoa, että mitä ikinä meille annetaankaan kannettavaksemme, saamme siihen myös keinot selvitä.”

Sanna Vaaran autofiktiivinen kirja Siskonpeti (Viisas Elämä, 2021) on omakohtainen kuvaus siitä, millaiseen myllerrykseen kirjailija joutuu, kun sisko yllättäen sairastuu syöpään ja saa kuusi kuukautta elinaikaa. Siskon elämänvoiman hiipuminen vie Vaaran varjoihin, joissa lapsuuden traumat, suvun ristit ja kuolemanpelko lymyävät. Puntit täristen Vaara menee pelkojaan päin, milloin räppiä lavalla tykittäen, milloin autohuutoterapiaa harrastaen. Tyylilleen uskollisena hän päätyy pohtimaan elämää hyvinkin monelta kantilta. Miten esiintymispelko ja kuolemanpelko liittyvät toisiinsa? Miksi Kekkonen saa maatua rauhassa? Miten jumalaa voi kiinnostaa niin paljon ihmisten ulkonäkö, vaatetuksesta esinahkaan? Miksi elämän rajallisuuden hyväksyminen on nykyihmiselle niin vaikeaa?

”Eikö todellinen ihme ole se, että me synnymme tähän nahkasäkkiin ja jossain vaiheessa, kun aika on, jätämme sen? Ja siinä välissä, elämän ja kuoleman käsissä, kävelee tuettuna ihminen, joka tuli kokemaan tämän kaiken.”

Sanna Vaara on kustannusalan tuottaja, kirjailija ja kolmen lapsen räppäävä espoolaisäiti, joka tunnetaan myös taiteilijanimellä Räppäri VAARA. Häneltä on aikaisemmin ilmestynyt mielen hulluutta ja hauskuutta kuvaavat teokset Maa kutsuu! (Sammakko, 2016) ja Modernien munkkien matkassa – Hillitön henkinen elämäni (Viisas Elämä, 2019). Siskonpeti on trilogian itsenäinen päätösosa.

Sanna Vaara esiintyy sekä Turun että Helsingin Kirjamessuilla.

Facebook: Räppäri Vaara

Instagram: sanna_vaara

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappaleet ja lisätiedot:
tiedotus@viisaselama.fi
puh. 044 980 3071

Kuvat

Valokuva: Pete Lehto
Valokuva: Pete Lehto
Lataa
Kansikuva: Jonna Nisu
Kansikuva: Jonna Nisu
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Viisas Elämä Oy
Viisas Elämä Oy
Mekaanikonkatu 19 A
00880 HELSINKI

http://www.viisaselama.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viisas Elämä Oy

Uutuuskirja näyttelijä Irina Björklundilta: Haikuja ihmiskunnalle3.8.2022 08:45:00 EEST | Tiedote

Miten voimme omassa arjessamme antaa panostuksemme planeettamme ja koko ihmiskuntamme tulevaisuuden puolesta? Syyskuussa 2022 ilmestyvä uutuuskirja Haikuja ihmiskunnalle (Viisas Elämä, 2022) on Irina Björklundin vastaus Sir David Attenborough’n silmiä avaavalle teokselle Yksi elämä, yksi planeetta. Teokselle, joka muutti Björklundin elämän ja sai hänet kantamaan oman vastuunsa planeettamme ja ihmiskuntamme puolesta.

Audrey Hepburn – Rakastetun filmitähden vaietut lapsuusvuodet sodan keskellä8.6.2022 08:47:00 EEST | Tiedote

Millaista oli elää voimakastahtoisen äidin varjossa? Mitkä asiat ylläpitivät toivoa nuoren tytön elämässä sodan keskellä? Elämänkerturi Robert Matzenin uutuusteos Audrey Hepburn – Hollantilainen tyttö ja toinen maailmansota (Viisas Elämä, 2022) johdattaa lukijan rakastetun filmitähden, Audrey Hepburnin (1929-1993), vaiettuihin lapsuus- ja nuoruusvuosiin. Vuosiin, jotka määrittivät hänen elämäänsä ehkä enemmän kuin mikään muu, ja tekivät hänestä sen, mikä hän oli.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme