Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK

Pyörä & Retkibussi vie Kokkolan seudun luontokohteisiin ja kansallispuistoon

Jaa
Retkibussia kokeiltiin Keski-Pohjanmaalla ensimmäistä kertaa kesällä 2021, ja tuolloin bussilla pääsi matkustamaan eri puolille Keski-Pohjanmaata. Ideaa lähdettiin miettimään eteenpäin, ja uutena ominaisuutena tuotiin esille matkustamisen helppous ja kestävän kehityksen mukaisten liikkumismuotojen yhdistäminen – bussiin kun voi ottaa mukaan myös polkupyörän.

Retkibussi kulkee tulevana kesänä niin, että matkustajalle on mahdollista valita saumaton yhteys kotoa luontoon, oli koti missä päin Suomea tahansa. Ensi kesänä Retkibussi kulkee suosituimpiin kohteisiin Ohtakariin, Salamajärven kansallispuistoon ja Öjan kalastajakylään entistä tiiviimmässä yhteistyössä maakunnan matkailuyritysten kanssa.

”Retkibussi on helppo ja huokea tapa päästä tutustumaan Kokkolan seudun ja Keski-Pohjanmaan upeaan luontoon. Aikataulut mahdollistavat eripituiset reissut muutamasta tunnista useampaan päivään. Ilmastoituun bussiin voi hypätä reitin varrelta ja tulla Kokkolaan viettämään kaupunkilomaa. Ja mikä parasta, Retkibussin kyytiin voi ottaa mukaan myös polkupyörän”, iloitsee Retkibussi-hankkeen projektipäällikkö Janne Vähäkangas KOSEKilta.

Yhteistyössä Matkahuollon digitaalisten liikennepalvelualustojen kanssa mahdollistetaan monikanavainen reitti- ja aikatauluinformaatio ja lippujen myynti. Samalla parannetaan Kokkolan seudun ja Keski-Pohjanmaan matkailukohteiden saavutettavuutta helpottamalla matkan suunnittelua ja ostamista valtakunnallisissa kanavissa.

Retkibussin reitin kohteet:

Tutustu Toivosen eläinpuistossa suloisiin karvakamuihin lasten kanssa ja nauti sumpit historiallisessa 1700-luvun miljöössä Savupirtti Kaffilassa. Eläinpuiston yhteydessä sijaitseva museokylä on täynnä paikallista historiaa koettavaksi.

Salamajärven upeasta kansallispuistosta löytyy reittejä kaikentasoisille ja -ikäisille samoilijoille. Kierrä Vaatimen kierros tai poikkea jollekin lyhyemmistä reiteistä ja käy nauttimassa kahvion antimia Koirasalmen luontotuvalla. Kesäisin kansallispuistossa on myös ohjattua ohjelmaa – kuten esimerkiksi eväsretki tai äänimatka maahisen kodalle. Kansallispuistossa on myös esteettömiä palveluita.

Jukkolanmäen navetanvintillä voit tutustua Jukka Rintalan taiteeseen: maalauksiin, kattauksiin ja TV:stä tuttuihin iltapukuihin. Istahda navetan pihamaalle nauttimaan kesäkahvilan herkuista tai käväise navetan Kellarin puodissa, joka tarjoaa monipuolisesti paikallista käsityötä.

Kaustinen ja Veteli: Ota pyörä bussiin ja lähde tutustumaan Kaustisen kuvankauniiseen kulttuuriseutuun, jota ei turhaan kutsuta suomalaisen kansanmusiikin kotipaikaksi. Vieraile Vetelin taidekartanossa ja kotiseutumuseossa tai tutustu keskipohjalaiseen luonnonmaisemaan pyörällä, jalan tai vaikka meloen.

Öjassa ehdit käydä tutustumassa historialliseen kalastajakylään. Käy pelaamassa rantalentopalloa, osallistu NAASTin ohjattuun SUP-melontaan tai nauti lounasta Cafe Brygganilla. Jos haluat lähteä tutkimaan lähiluontoa, suuntaa Håkin polulle tai Öjan saaristoreitille.

Kokkolan monipuolisiin palveluihin voit tutustua jalan – tai vuokraa pyörä torin laidalta ja lähde maisemakierrokselle kaupungin lähiympäristöön. Nauti aidosta merikaupungin tunnelmasta Kokkolan rantaravintoloissa ja puukaupunginosa Neristanissa, tai suuntaa maksuttomalle vierailulle maakuntamuseon kauniiseen pihapiiriin.

Ohtakari: Suuntaa upeissa rannikkomaisemissa mutkittelevalle Ohtakarin Karipolulle vaikka fillarilla. Ohtakarin läheisyydestä löytyy upea Vattajan dyynialue rantapäivän viettoon, grillikatos ja kioski. Lisäksi historiasta kiinnostuneet voivat käydä ihastelemassa 1850-luvulla rakennettua Ohtakarin luotsiasemaa tai kalastusmuseota.

Aikataulut ja lisätiedot osoitteessa: https://www.visitkokkola.fi/retkibussi/

Lisätietoja:

Janne Vähäkangas
projektipäällikkö, yrityskehittäjä, KOSEK
janne.vahakangas@kosek.fi
0400 727 099

Teea Pietilä
toimitusjohtaja, Visit Kokkola
teea.pietila@visitkokkola.fi
044 2519 131

Retkibussi – Vihreämpi matkaketju -hanke rahoitetaan Keski-Pohjanmaan liiton myöntämällä EAKR rahoituksella sekä Keski-Pohjanmaan kuntien kuntarahaosuuksilla. Rahoitus on myönnetty ajalle 31.8.2023 saakka, joten Retkibussi tulee kulkemaan hankerahoitteisesti vielä kesällä 2023. Sen jälkeen tavoitteena on, että hankkeessa kehitetty liikennöintimalli ja matkailureitistöt voisivat toimia markkinaehtoisesti ilman julkisia tukia.

Tietoja julkaisijasta

Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK
Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK
Kauppatori 5
67100 KOKKOLA

06 824 3400https://www.kosek.fi

Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK on Kokkolan kaupungin ja Perhon kunnan omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö.

KOSEK palvelee yrityksiä kaikissa niiden vaiheissa perustamisesta kasvuun ja kansainvälistymiseen, sekä mahdolliseen omistajanvaihdokseen saakka.

Palvelumme ovat maksuttomia kaikille Kokkolan ja Perhon alueella toimiville yrityksille.

KOSEK – yrityksesi kumppani kaikissa käänteissä.

***

Karlebynejdens Utveckling Ab KOSEK är ett närings- och utvecklingsbolag som ägs av Karleby stad och Perho kommun.

KOSEK betjänar företag i alla skeden; då man vill grunda ett företag, då det växer och då man vill etablera internationell verksamhet och ända fram till ett eventuellt ägarskifte.

Våra tjänster är avgiftsfria för alla företag som är verksamma i Karleby- och Perhoregionen.

KOSEK – ditt företags kompanjon i alla vändningar. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolanseudun Kehitys Oy, KOSEK

Med cykel och buss till naturbesöksmål och nationalpark i Karlebyregionen30.3.2023 10:45:00 EEST | Tiedote

I Mellersta Österbotten testades utflyktsbussen Retkibussi för första gången under sommaren 2021. Då kunde man resa med bussen till olika delar av Mellersta Österbotten. Man började fundera vidare på idén och utökade den med möjligheter att resa så enkelt som möjligt och att kombinera färdsätt som bygger på hållbar utveckling – det är nämligen också möjligt att ta med cykel på bussen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme