Espoon kaupunki - Esbo stad

Pysäköinnin liikennemerkkien selkiyttäminen jatkuu Espoossa

Jaa

Espoo uudistaa vaiheittain nykyisiä aluepysäköintikieltoalueitaan. Liian suurina pidettyjä alueita pienennetään asukasystävällisiksi seuraavaksi Leppävaarassa, Perkkaalla, Saunalahdessa, Viherlaaksossa ja Suurpellossa.

Pysäköinnin merkintöjä selkiytetään lisäämällä pysäköintikiellosta kertovia liikennemerkkejä. Pienemmät pysäköintikieltoalueet ovat autoilijoille helpommin hahmotettavissa. Pysäköintikieltoalue merkitään liikennemerkein alueelle johtavilla väylillä, ja kieltoalueella voi pysäköidä vain, jos se on erikseen liikennemerkein sallittu. Pysäköintipaikkojen määrään muutoksella ei ole vaikutusta.

Muutos toi kaivattua selkeyttä kokeilualueilla

Pysäköinnin merkintämuutos asiakasystävällisemmäksi alkoi syksyllä 2017. Ensimmäisenä aluepysäköintikiellon alueita pienennettiin Matinkylässä, Espoonlahdessa, Olarissa, Soukassa, Haukilahdessa ja Westendissä.

Merkintämuutoksen vaikutuksia tutkittiin Matinkylän ja Espoonlahden osalta. Muutoksella ei ollut vaikutusta määrättyjen pysäköintivirhemaksujen määrään. Sen sijaan pysäköintivirhemaksuista tehdyt oikaisuvaatimukset vähenivät muutoksen seurauksena, mikä vähensi merkittävästi pysäköinnintarkastajien toimistotyön määrää.

Myös pysäköintipalautteiden määrä tutkituilla alueilla väheni huomattavasti. Tulokset kertovat, että muutoksella on onnistuttu selkiyttämään pysäköintikieltoa ja pysäköintijärjestelmää.

Tekninen lautakunta päätti merkintämuutoksen laajentamisesta 16.5.2018. Merkkien asentaminen Leppävaarassa, Perkkaalla, Saunalahdessa, Viherlaaksossa ja Suurpellossa alkaa syksyllä 2018. Vuosien 20182019 aikana pysäköinnin merkintämuutosta jatketaan myös uusille alueille harkinnan mukaan.

Yhteyshenkilöt

Espoon kaupunki, liikenteenhallintapäällikkö Johanna Nyberg, puh. 040 526 8331
Teknisen lautakunnan pj. Simo Grönroos, puh. 050 3211755

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

YK:n edelläkävijäkaupungit koolla Davosissa23.1.2019 16:33Tiedote

Espoo on mukana YK:n kestävän kehityksen edelläkävijäkaupunkien kokoontumisessa Davosin World Economic Forumin yhteydessä. Espoo oli ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka allekirjoitti YK:n edelläkävijäsopimuksen, jonka tavoitteena on 17 kestävän kehityksen tavoitteen (Sustainable Development Goals) saavuttaminen 2025 mennessä. Kokouksessa mm. Oslo ilmoitti tehneensä päätöksen edelläkävijäsopimuksen allekirjoittamisesta.

Espoo Vuoden matkailualue 2018 Suomessa22.1.2019 12:25Tiedote

Visit Finland, Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL sekä Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy valitsivat Espoon kautta aikain ensimmäiseksi vuoden matkailualueeksi Suomessa. Vertailussa oli mukana yhteensä 111 kuntaa, seutukuntaa ja maakuntaa, joista majoitustilastoja on saatavilla ympäri vuoden. Jatkossa Vuoden matkailualue Suomessa tullaan valitsemaan vuosittain. Huomionosoituksella halutaan kiinnittää huomiota asioihin, joiden kehittämisen tulisi olla matkailualueiden tavoitteena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme