Quattro Mikenti Group

QMG laajenee turvatekniikkapalveluihin hankkimalla konserniin Pohjois-Suomen ykkösen Capconin

Jaa

Talotekniikkakonserni QMG:n tytäryhtiö Paikallis-Sähkö ostaa turvatekniikkayritys Capconin, joka toimii Oulussa, Kajaanissa, Kokkolassa ja Rovaniemellä. Tavoitteena on valtakunnallinen peitto turvapalveluissa.

Capconin Petri Tomperi ja Esa Qvist
Capconin Petri Tomperi ja Esa Qvist

Pian 12-vuotias Capcon (Capitis Control Oy) toimittaa turvateknisiä palveluita muun muassa teollisuuden, suurten yritysten sekä kuntien ja niiden liikelaitosten kiinteistöille. Yhtiö työllistää 20 toimihenkilöä ja asentajaa, ja vuonna 2020 sen liikevaihto oli 3 miljoonaa euroa. Capconin takana ovat kokeneet turvatekniikka-alan ammattilaiset Arto Kärki, Petri Tomperi ja Esa Qvist.

Yrityskaupan myötä Capconista tulee Paikallis-Sähkön, Pohjois-Suomen suurimman sähköurakoitsijan, tytäryhtiö. Petri Tomperi ja Esa Qvist jatkavat QMG:n osakkaina ja tehtävissään Capconissa. Arto Kärki suunnittelee ansaituille eläkepäiville jäämistä.

Paikallis-Sähkö on luonteva uusi emoyhtiö, sillä organisaatiot tekevät paljon yhteistyötä.

– Näemme paljon hyötyjä voimien yhdistämisessä sekä nykyisten asiakkaiden palveluksessa että molempien yhtiöiden kasvua ajatellen. Paikallis-Sähkö tarvitsee turvatekniikan palveluita ja Capcon voi keskittyä turvaratkaisuihin ja -palveluihin, kun me hoidamme osan asennustöistä, Paikallis-Sähkön toimitusjohtaja Timo Keränen kertoo.

Etäohjaus, tietotekniikka ja ohjelmistot yleistyvät turvatekniikassa

– Capconin toimialue on laaja – Kokkolasta Lappiin ja Oulusta Kainuuseen. Pitkien etäisyyksien maassa etäpalvelut ovat tärkeitä – ne tehostavat asiakkaiden turvatekniikan hallintaa. Uskomme, että tulevaisuudessa kasvu keskittyy tietotekniikkaan, ohjelmistoihin ja täydentäviin palveluihin, Petri Tomperi ja Esa Qvist arvioivat.

Tavoitteena koko maan kattava palveluverkosto

QMG on muutamassa vuodessa kasvanut erittäin monipuoliseksi ja valtakunnalliseksi talotekniikkakonserniksi. Konsernin näkemyksen mukaan turvatekniikan markkinoilta puuttuu yhtenäinen, koko maassa toimiva palveluverkosto.

– Turvatekniikka liittyy läheisesti rakennusten digitalisaatioon, automaatioon ja muuhun talotekniikkaan. On hienoa saada Capconin ammattilaiset mukaan Paikallis-Sähköön ja konserniin. He muodostavat hyvän perustan QMG:n turvapalveluille, QMG:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Heikki Kiiskilä toteaa.

– Tavoitteemme on löytää eri puolilta maata useita yrittäjiä, joita kiinnostaa tulla mukaan rakentamaan turvatekniikkapalvelua osana johtavaa talotekniikkaosaamista.

Lisätietoja:

Heikki Kiiskilä, aluejohtaja, QMG Pohjois-Suomi, 040 486 2358, heikki.kiiskila@qmg.fi

Petri Tomperi, toimitusjohtaja, Capcon (Capitis Control Oy), 050 330 1484, petri.tomperi@capcon.fi

Timo Keränen, toimitusjohtaja, Paikallis-Sähkö Oy, 045 6059 717, timo.keranen@paikallis-sahko.fi

Kimmo Liukkonen, toimitusjohtaja, QMG (Quattro Mikenti Group Oy), 050 347 8997, kimmo.liukkonen@qmg.fi

Avainsanat

Kuvat

Capconin Petri Tomperi ja Esa Qvist
Capconin Petri Tomperi ja Esa Qvist
Lataa
Paikallis-Sähkön toimitusjohtaja Timo Keränen
Paikallis-Sähkön toimitusjohtaja Timo Keränen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Quattro Mikenti Group
Quattro Mikenti Group
Piispantilankuja 2 A
02240 Espoo

http://www.qmg.fi

QMG (Quattro Mikenti Group Oy) lyhyesti

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se tekee talotekniikkaurakointia ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Yritysryhmään kuuluu kolmetoista tytäryritystä sekä alakonserni QMG Partners kahdellatoista tytäryhtiöllään. Konsernin palveluksessa on noin 950 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista. Toimipaikkoja on valtakunnallisesti kaksikymmentäseitsemän. Vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli noin 198 miljoonaa euroa. www.qmg.fi

Capcon (Capitis Control Oy) lyhyesti

Capcon (Capitis Control Oy) on vuonna 2009 perustettu turvallisuusalan asiantuntijayritys. Toteutamme turvateknisiä kokonaisratkaisuja esimerkiksi kouluihin, päiväkoteihin, hoivakoteihin, teollisuuslaitoksiin, kirkkoihin, kauppakeskuksiin sekä toimistokiinteistöihin. Toimipisteemme sijaitsevat Oulussa, Kajaanissa, Rovaniemellä sekä Kokkolassa. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli noin 3,0 miljoonaa euroa. www.capcon.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme