Quattro Mikenti Group

QMG:n emoyhtiö Nimlas kasvaa yrityskaupalla Norjaan

Jaa
QMG:n emoyhtiö Nimlas Group ostaa Konstelin, joka on johtava norjalainen sähköurakointikonserni. Kaupan jälkeen Nimlas Group kuuluu johtaviin pohjoismaisiin talotekniikkayrityksiin, kun sillä on yli 3500 työntekijää sekä noin 550 miljoonan euron suuruinen liikevaihto Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.
Kimmo Liukkonen ja Mikael Matts toivottavat norjalaiset kollegat tervetulleeksi konserniin. Kuvaaja: Mari Waegelein
Kimmo Liukkonen ja Mikael Matts toivottavat norjalaiset kollegat tervetulleeksi konserniin. Kuvaaja: Mari Waegelein

Nimlas Group ostaa norjalaisen sähköurakointikonserni Konstelin. Nimlakseen kuuluvat entuudestaan QMG Suomessa ja Sandbäckens Ruotsissa.

Konsteliin kuuluu 25 sähköurakointiyritystä Etelä- ja Keski-Norjassa, eli se on samalla tavalla paikallisuutta korostava kuin QMG ja Sandbäckens.

Nimlas kasvattaa vihreää siirtymää tukevia palveluitaan

Nimlaksen tavoitteena on nousta johtavaksi innovatiivisten ja vastuullisten talotekniikkaratkaisujen ja -palveluiden tarjoajaksi Pohjoismaissa. Nimlaksen yhtiöt tarjoavat laajaa valikoimaa lämpö-, vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtojärjestelmiä sekä sähkö-, automaatio-, turva-, jäähdytys-, kylmä- ja muita palveluita. Konstel tuo Nimlakselle lisää digitaalisia ja energiatehokkaita ratkaisuja. Talotekniikkaratkaisuilla ja -palveluilla on tärkeä rooli, kun kiinteistöala pyrkii ilmastotavoitteitaan kohti.

– Konstelin liittyminen Nimlakseen on meille strategisesti tärkeä askel, sillä se vahvistaa sähköurakointiamme Pohjoismaissa sekä tuo meille kolmannen markkinan. Konstelin menestys perustuu laajasti se vahvaan kulttuuriin ja paikalliseen toimintaan. Lisäksi Konstelin myötä Nimlas vahvistuu vihreän siirtymän palveluissa ja saa lisää kasvumahdollisuuksia orgaanisesti ja yritysostoilla, Nimlas Groupin toimitusjohtaja Mikael Matts kertoo.

– Liittyminen Nimlakseen avaa meille hienon tulevaisuuden näkymän. Meillä on kaikissa maissa samanlainen hajautettu ja yrittäjähenkinen toimintamalli, ja kun nyt muodostamme pohjoismaisen konsernin, se parantaa mahdollisuuksiamme kasvuun, Konstelin toimitusjohtaja Terje Myhre sanoo.

Yrityskaupan jälkeen Konstelin johto ja avainhenkilöt liittyvät Nimlaksen omistajaohjelmaan, johon kuuluu tämän jälkeen noin 300 henkilöä QMG:sta, Sandbäckensista ja Konstelista. Yrityskauppa vaatii vielä Norjan kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Yrityskaupalla ei vaikutuksia Suomeen – kasvumahdollisuuksia tutkitaan

– Olemme iloisia Nimlaksen kasvusta Norjassa tällä yrityskaupalla – se vahvistaa asemaamme kaikissa Pohjoismaissa. Ajan kuluessa luomme suhteita Konsteliin ja tutkimme yhteistyömahdollisuuksia, kuten olemme jo tehneet Ruotsissa. Kaupalla ei ole vaikutuksia QMG:n paikallisiin yhtiöihin, henkilöstön asemaan tai asiakassopimuksiin. Toimintamme jatkuu ennallaan, QMG:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kimmo Liukkonen, toimitusjohtaja QMG, 050 347 8997, kimmo.liukkonen@qmg.fi

Mikael Matts, toimitusjohtaja, Nimlas Group, +46 76-850 16 03 (ruotsiksi tai englanniksi)

Haastattelupyynnöt myös:
Alpo Räinä, Mailand Communications, 040 5670212, alpo.raina@mailand.fi

Kuvat

Kimmo Liukkonen ja Mikael Matts toivottavat norjalaiset kollegat tervetulleeksi konserniin. Kuvaaja: Mari Waegelein
Kimmo Liukkonen ja Mikael Matts toivottavat norjalaiset kollegat tervetulleeksi konserniin. Kuvaaja: Mari Waegelein
Lataa
Kuva: Konstel
Kuva: Konstel
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Quattro Mikenti Group
Quattro Mikenti Group
Piispantilankuja 2 A
02240 Espoo

http://www.qmg.fi

Nimlas Group

Nimlas Group perustettiin vuonna 2021, kun ruotsalainen Sandbäckens ja suomalainen QMG saivat yhteiseksi pääomistajakseen KLAR Partnersin. Nimlas kuuluu johtaviin pohjoismaisiin talotekniikkakonserneihin. Siinä työskentelee 2300 alan ammattilaista 70 paikkakunnalla Ruotsissa ja Suomessa. Vuonna 2021 Nimlaksen liikevaihto oli noin 340 miljoonaa euroa. www.nimlasgroup.com

Konstel

Konstel on 25 paikallisesta sähköurakointiyhtiöstä koostuva konserni Etelä- ja Keski-Norjassa. Konstelin toimintamalli on samalla tavalla paikallisuutta korostava kuin QMG:lla ja Sandbäckensilla. Konstel työllistää 970 sähköalan ammattilaista ja sen pääkonttori on Lierissä, lähellä Osloa. Vuonna 2021 Konstelin liikevaihto oli noin 95 miljoonaa euroa. www.konstel.no

QMG (Quattro Mikenti Group)

QMG on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se toteuttaa talotekniikkaprojekteja ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu eri puolilla maata yli 30 tytäryhtiötä. Vuonna 2021 QMG:n liikevaihto oli noin 201 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on 1200 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista. www.qmg.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme