Jyväskylän yliopisto

QS Ranking: Jyväskylän yliopistosta kuusi tieteenalaa maailman huippujen listalla

Jaa

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen tutkimus on arvioitu korkealle tasolle kansainvälisessä QS World University Rankings by Subject -vertailussa. Kasvatustieteet pisteytettiin sijalle 101-150, eli sijoitus säilyi edellisvuosien arvioinnin tasolla. Liikuntatieteet arvioitiin nyt kolmatta kertaa ja jyväskyläläinen osaaminen sijoitettiin jälleen välille 51-100. Fysiikan tutkimus arvioitiin sijoille 351-400. Kolme tieteenalaa nousi jälleen listalle vuoden poissaolon jälkeen: psykologia sijoille 251-300, sekä humanistiset tieteet ja luonnontieteet sijoille 451-500.

Seminaarinmäki ja Jyväskylän yliopiston päärakennus talvipäivänä.
Seminaarinmäki ja Jyväskylän yliopiston päärakennus talvipäivänä.

- Iloitsemme, että JYU on erinomaisesti sijoittunut perinteisellä vahvuusalallaan kasvatustieteissä sekä alalla, jossa olemme Suomen ainoa, eli liikuntatieteissä. Myös psykologian, humanististen ja luonnontieteiden nousu takaisin listalle kertoo läpi yliopiston ulottuvasta hyvästä kansainvälisestä tasostamme, vararehtori Marja-Leena Laakso kertoo.

QS World University Rankings by Subject -vertailussa arvioidaan yliopistojen suoriutumista 48 eri tieteenalalla. Sijoitusten perusteena olevat mittarit ovat akateeminen vertaisarviointi, työnantaja-arviointi, tieteellisten julkaisujen lainausten määrä sekä tutkijoiden ja työn vaikuttavuus ja tuloksellisuus. Rankingiin pääsivät 1 222 parasta yliopistoa 151 maasta.

- QS poikkeaa muista rankingeista erityisesti siinä, että yliopiston kansainvälisellä näkyvyydellä ja maineella on siinä merkittävä painoarvo akateemisten vertaisarvioiden ja työnantaja-arvioiden kautta, Laakso arvioi.

Jyväskylän yliopisto on QS:n vuonna 2018 toteuttamassa yliopistoa kokonaisuutena arvioivassa World University Rankingissa sijalla 336. Vuoden 2019 tulokset julkaistaan kesäkuussa.

Yhteyshenkilöt

vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi

kehittämispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi

Kuvat

Seminaarinmäki ja Jyväskylän yliopiston päärakennus talvipäivänä.
Seminaarinmäki ja Jyväskylän yliopiston päärakennus talvipäivänä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

OKM on myöntänyt rahoitusta kahdelle liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkimushankkeelle23.5.2019 08:00:00 EESTTiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää tukea valtion talousarviossa linjattujen liikuntatoimen yhteiskunnallisten vaikuttavuuden tavoitteiden mukaisten liikuntatieteellisten tutkimushankkeiden rahoittamiseen. Ministeriö myönsi toukokuussa kahdeksalle hankkeelle yhteensä 763 000 euroa. Kahta rahoitusta saaneista hankkeista johdetaan liikuntatieteellisessä tiedekunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme