Quattro Mikenti Group

Quattroservices toteuttaa Kumpulan luonnontiedelukion taloteknisen kokonaisurakan

Jaa

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Groupiin kuuluva Quattroservices Oy vastaa Kumpulan luonnontiedelukion uudisrakennuksen taloteknisestä kokonaisurakasta. Urakan arvo on noin 3,5 miljoonaa euroa. Uusi lukio valmistuu Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksen yhteyteen syyslukukauteen 2023.

Havainnekuva Kumpulaan tulevasta luonnontiedelukiosta
Havainnekuva Kumpulaan tulevasta luonnontiedelukiosta

Quattroservices Oy toteuttaa Kumpulan luonnontiedelukion uudisrakennuksen taloteknisen kokonaisurakan 2021–2023. Urakka sisältää kaikki LVI-, sähkö-, tele-, rakennusautomaatio- ja sprinklerityöt. Yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana toteutettavassa hankkeessa ovat mukana SRV ja Arkkitehdit AFKS. Urakan kokonaiskustannusarvio on noin 22 miljoonaa euroa, josta QMG:n osuus on 3,5 miljoonaa euroa.

Lukiohanke on yksi esimerkki Helsingin yliopiston ja Helsingin kaupungin tiivistyvästä yhteistyöstä. Kumpulan tiedelukion uudishankkeesta vastaa Helsingin yliopistokiinteistöt Oy. Taloteknisen urakan projektivastaavana toimii Quattroservices Oy:n LVI- urakoinnin johtaja Mikael Forsblom.

Yhtenäinen talotekniikkaurakka palvelee paremmin käyttäjiä kuin osiin pilkottu

Uudet tilat toteutetaan Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksen yhteyteen. Tavoitteena on luoda yliopistokampuksen osaksi turvallinen, terveellinen, tarkoituksenmukainen ja muuntojoustava oppimisympäristö 900 lukio-opiskelijan käyttöön. Viisikerroksisen uudisrakennuksen laajuus on noin 5400 bruttoneliömetriä ja rakennus toteutetaan puurakenteisena.

– Meillä on SRV:n kanssa takana lukuisia onnistuneita yhteisiä projekteja, ja Kumpulassa meillä on koossa jälleen erinomainen tekijäporukka. Tuomme projektiin kokemuksemme hyvästä aikataulujen hallinnasta, muutostarpeiden joustavasta käsittelystä, suunnittelunohjauksesta ja toiminnan jatkuvasta kehittämisestä. Kumpulan tiedelukio on meille tärkeä projekti. Olemme ylpeitä saadessamme edistää suomalaista koulutusta tällä tavalla, kertoo toimitusjohtaja Kimmo Lehtonen Quattroservices Oy:stä.

– Kumpulan uudisrakennuksen talotekniikka rakennetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana, mikä tarkoittaa käytännössä laajaa yhteistyötä urakoitsijoiden, suunnittelijoiden, tilaajan ja tulevien rakennusten käyttäjien välillä kaikissa hankkeen vaiheissa. Tämä luo pohjan onnistuneelle lopputulokselle, kertoo Helsingin yliopiston kiinteistöpalvelut Oy:n projektipäällikkö Sampsa Karvinen.

Lisätietoja:

Kimmo Lehtonen, toimitusjohtaja, Quattroservices Oy, puh. 040 903 1223, kimmo.lehtonen@quattroservices.fi

Quattro Mikenti Group ja Quattroservices

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se tekee talotekniikkaurakointia ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Yritysryhmään kuuluu kolmetoista tytäryritystä sekä alakonserni QMG Partners kahdellatoista tytäryhtiöllään. Toimipaikkoja on valtakunnallisesti kaksikymmentäseitsemän. Vuonna 2020 konsernin liikevaihto oli noin 198 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on yli 1000 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista.

Quattroservices Oy on Quattro Mikenti Groupin suurin tytäryhtiö ja se tarjoaa talotekniikkaurakointia ja projektinjohtoa Suomessa. Yritys on tunnettu valtakunnan eturivin talotekniikkakohteiden kuten Metropolian Myllypuron kampuksen, Helsinki-Vantaan T2-terminaalin ja Länsimetron taloteknisten urakoiden monipuolisena, luotettavana ja osaavana toteuttajanawww.qmg.fi

Kumpulan luonnontiedelukio

Helsingin luonnontiedelukio muuttaa uudisrakennukseen Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan yhteyteen kesällä 2023. Uusi rakennus nousee Kumpulan yliopistokampukselle osoitteeseen Pietari Kalmin katu 5. Lukiolaiset käyttävät osin samoja tiloja ja tekevät asioita yhdessä yliopiston opiskelijoiden kanssa. Lukiolaiset käyvät esimerkiksi yliopiston auditorioissa, liikuntatiloissa ja laboratorioissa.

Avainsanat

Kuvat

Havainnekuva Kumpulaan tulevasta luonnontiedelukiosta
Havainnekuva Kumpulaan tulevasta luonnontiedelukiosta
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Quattro Mikenti Group
Quattro Mikenti Group
Piispantilankuja 2 A
02240 Espoo

http://www.qmg.fi

QMG-konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan yrityksiä. Se tekee talotekniikkaurakointia ja -huoltopalveluita valtakunnallisesti. QMG:n palveluvalikoima kattaa kaikki talotekniikan osa-alueet. Konserniin kuuluu Suomessa 34 yhtiötä. Toimipaikkoja on valtakunnallisesti kaksikymmentäseitsemän. QMG:n liikevaihto viimeisen 12 kuukauden ajalta on noin 200 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on yli 1000 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon ammattilaista. www.qmg.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme