Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Raahen seudun joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnitelma on valmistunut

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen teettämä Raahen seudun joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnitelma 2021 on valmistunut. Työssä on määritelty kuntien välisen joukkoliikenteen palvelutaso Raahen seudulle sekä Raahen, Oulaisten ja Oulun välille. Samalla on laadittu joukkoliikenteen linjasto tulevaa sopimuskautta varten. Suunnitelman mukaan kilpailutettu liikenne käynnistyy elokuussa 2021.

Palvelutaso- ja linjastosuunnitelma on laadittu Pyhäjoen, Raahen ja Siikajoen muodostamalle alueelle. Lisäksi suunnitelma koskee yhteysväleillä Oulu–Raahe, Oulu–Oulainen, Raahe–Pyhäjoki–Oulainen ja Raahe–Piippola järjestettävää liikennettä. Työtä on ohjannut Raahen seudun alueellinen joukkoliikennetyöryhmä, johon kuuluvat edustajat alueen kunnista, ammatillisista oppilaitoksista, hyvinvointikuntayhtymästä ja maakunnan liitosta.

Suunnittelualueen kuntien välinen joukkoliikenne koostuu nykyään markkinaehtoisesta liikenteestä sekä ELY-keskuksen hankkimasta liikenteestä. Valtatien 8 liikenne säilyy jatkossakin pääosin markkinaehtoisena, mutta muun kuntien välisen liikenteen hankkii jatkossa ELY-keskus. Liikenne on suunniteltu autokierroittain nykyistä suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Useilla yhteysväleillä liikenne lisääntyy, mutta osa nykyisistä vuoroista lakkaa. Samalla ELY-keskus luopuu kuntien sisäisen liikenteen hankinnasta, mikä vaikuttaa esimerkiksi Vihannin ja Raahen väliseen liikenteeseen.

Joukkoliikenteen hankinnan perusteena ovat tarpeelliset työmatka-, opiskelu-, liityntä- ja asiointiyhteydet. Työmatkustukseen sopivia linja-autovuoroja lisätään erityisesti Raahen ja Oulun välillä. Lisäksi pyritään ottamaan käyttöön työmatkustukseen sopivia lipputuotteita. Alueen toisen asteen oppilaitoksiin pyritään järjestämään opiskelijoita palvelevia yhteyksiä kattavasti, ja yhteydet paranevat esimerkiksi Raahesta Oulaisiin ja Lumijoelta Raaheen. Asiointiyhteyksiä järjestetään nykyistä enemmän, ja tämä näkyy erityisesti kesä- ja viikonloppuliikenteen lisääntymisenä. Suunnitelmassa on myös varauduttu työmatka- ja liityntäyhteyksien kehittämiseen lähivuosien aikana yhteysvälillä Oulainen–Pyhäjoki–Raahe.

ELY-keskus kilpailuttaa palvelutaso- ja linjastosuunnitelman mukaisen liikenteen kevään 2021 aikana. Liikenne käynnistyy kouluvuoden alkaessa elokuussa 2021, ja varsinaisen sopimuskauden pituus on kaksi vuotta.

Suunnitelma on saatavissa sähköisessä muodossa osoitteesta https://www.doria.fi/handle/10024/180841.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

joukkoliikennevastaava Samuli Kallio
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, 0295 038 252

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Liikennejärjestelyt muuttuvat Kuusamon keskustassa (Mt 18 857)15.6.2021 10:54:17 EEST | Tiedote

Kuusamon keskustan liikennejärjestelyjen rakennustyöt etenevät Kitkantiellä ja Ouluntaipaleella aikataulun mukaisesti. Työvaihesuunnittelussa on pyritty mahdollisuuksien mukaan huomioimaan se, että olemassa olevat väylät saadaan säilytettyä liikenteellä. Rakennustöitä on tehty kaista kerrallaan niissä kohdissa, joissa se on työteknisesti mahdollista, eikä ole tarvetta kaivaa syviä kaivantoja ajoradan vieressä. Kitkantien kohdalla suljettuna oleva Vienantien ja Rantatien välinen alue avataan takaisin liikenteelle tämän hetkisen arvion mukaan heinäkuun alussa. Seuraavaksi on vuorossa Kitkantien ja Kaarlo-Hännisentien risteysalueella olevien liikennevalojen purkaminen, joka tehdään 16. - 17.6.2021 välisenä aikana. Tämän jälkeen risteysalueelle pystytetään väliaikainen kiertoliittymä ohjaamaan liikennettä. Järjestelyt on kuvattu liitteenä olevissa kartoissa. Kiertoliittymä on käytössä uuden kiertoliittymän valmistumiseen saakka. Alueella joudutaan liikkumaan työkoneilla muun liikenteen sea

Kevyen liikenteen väylän rakentaminen Sievintielle Ylivieskassa käynnistyy14.6.2021 13:23:45 EEST | Tiedote

Kantatien 63 varrelle välille Kummuntie-Koivukalliontie rakennetaan uusi kevyen liikenteen väylä. Lisäksi kantatien tievalaistusta parannetaan kiertoliittymästä noin kolme kilometriä Sievin suuntaan. Kevyen liikenteen väylä muodostaa jalankulku- ja pyöräily-yhteyden Kaivukallion kaupunginosan ja Kummuntien väliselle osuudelle. Uusi väylä parantaa kevyen liikenteen liikenneturvallisuutta. Työt alkavat viikolla 24 ja niiden on määrä valmistua vuoden 2021 elokuun loppuun mennessä. Hankkeen pääurakoitsijanana toimii Peab Industri Oy. Ajantasaiset tiedot tietöistä: Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100 Liikennetilanne

Yleisötilaisuus valtatien 4 pitkän aikavälin kehittämistoimenpiteistä välillä Haurukylä - Haaransilta10.6.2021 08:14:21 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus laatii esiselvitystä valtatien 4 pitkän aikavälin kehittämistoimenpiteistä Haurukylän ja Haaransillan välille. Limingan kunnan alueelle sijoittuvalla noin 10 km pituisella osuudella selvitetään, onko valtatielle asetettu tavoitetila mahdollista saavuttaa kehittämällä tietä nykyisellä paikalla vai edellyttääkö valtatien palvelutasotavoitteiden saavuttaminen uuden valtatielinjauksen toteuttamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme