Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Raahen seudun joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnitelma on valmistunut

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen teettämä Raahen seudun joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnitelma 2021 on valmistunut. Työssä on määritelty kuntien välisen joukkoliikenteen palvelutaso Raahen seudulle sekä Raahen, Oulaisten ja Oulun välille. Samalla on laadittu joukkoliikenteen linjasto tulevaa sopimuskautta varten. Suunnitelman mukaan kilpailutettu liikenne käynnistyy elokuussa 2021.

Palvelutaso- ja linjastosuunnitelma on laadittu Pyhäjoen, Raahen ja Siikajoen muodostamalle alueelle. Lisäksi suunnitelma koskee yhteysväleillä Oulu–Raahe, Oulu–Oulainen, Raahe–Pyhäjoki–Oulainen ja Raahe–Piippola järjestettävää liikennettä. Työtä on ohjannut Raahen seudun alueellinen joukkoliikennetyöryhmä, johon kuuluvat edustajat alueen kunnista, ammatillisista oppilaitoksista, hyvinvointikuntayhtymästä ja maakunnan liitosta.

Suunnittelualueen kuntien välinen joukkoliikenne koostuu nykyään markkinaehtoisesta liikenteestä sekä ELY-keskuksen hankkimasta liikenteestä. Valtatien 8 liikenne säilyy jatkossakin pääosin markkinaehtoisena, mutta muun kuntien välisen liikenteen hankkii jatkossa ELY-keskus. Liikenne on suunniteltu autokierroittain nykyistä suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Useilla yhteysväleillä liikenne lisääntyy, mutta osa nykyisistä vuoroista lakkaa. Samalla ELY-keskus luopuu kuntien sisäisen liikenteen hankinnasta, mikä vaikuttaa esimerkiksi Vihannin ja Raahen väliseen liikenteeseen.

Joukkoliikenteen hankinnan perusteena ovat tarpeelliset työmatka-, opiskelu-, liityntä- ja asiointiyhteydet. Työmatkustukseen sopivia linja-autovuoroja lisätään erityisesti Raahen ja Oulun välillä. Lisäksi pyritään ottamaan käyttöön työmatkustukseen sopivia lipputuotteita. Alueen toisen asteen oppilaitoksiin pyritään järjestämään opiskelijoita palvelevia yhteyksiä kattavasti, ja yhteydet paranevat esimerkiksi Raahesta Oulaisiin ja Lumijoelta Raaheen. Asiointiyhteyksiä järjestetään nykyistä enemmän, ja tämä näkyy erityisesti kesä- ja viikonloppuliikenteen lisääntymisenä. Suunnitelmassa on myös varauduttu työmatka- ja liityntäyhteyksien kehittämiseen lähivuosien aikana yhteysvälillä Oulainen–Pyhäjoki–Raahe.

ELY-keskus kilpailuttaa palvelutaso- ja linjastosuunnitelman mukaisen liikenteen kevään 2021 aikana. Liikenne käynnistyy kouluvuoden alkaessa elokuussa 2021, ja varsinaisen sopimuskauden pituus on kaksi vuotta.

Suunnitelma on saatavissa sähköisessä muodossa osoitteesta https://www.doria.fi/handle/10024/180841.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

joukkoliikennevastaava Samuli Kallio
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, 0295 038 252

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Kuusamossa sorateillä poikkeuksellisen paha kelirikko17.5.2021 14:56:44 EEST | Tiedote

Sorateillä on tällä hetkellä poikkeuksellisen paha kelirikko Kuusamossa. Tierunkojen sulaminen on paikoin vienyt kantavuuden tieltä ja henkilöautoillakin on vaikea liikkua. Tiet on pyritty pitämään läpikuljettavassa kunnossa ajamalla mursketta. Alkuviikolle (ti-ke) on ennustettu runsaita vesisateita, mikä todennäköisesti heikentää teiden liikennöitävyyttä entisestään. Kevään kelirikkokausi on ollut alueella pitkä ja hankala. Mursketta on ajettu runsaasti tavanomaista enemmän ja tarvetta on vielä jatkossakin. Sorateiden lanauksia on ehditty jonkin verran tehdä ja työtä jatketaan, kun tiet kuivuvat tarpeeksi.

Raahen Haapajärven tekoaltaan patorakenteiden peruskorjaus vaikuttaa järven säännöstelyyn kesän 2021 aikana17.5.2021 09:17:11 EEST | Tiedote

Haapajärven tekojärven suunnittelu ja rakentaminen käynnistyi vuonna 1965. Tekojärveen varastoidaan lähivaluma-alueen ja Pattijoen vettä, jotta SSAB:n Raahen tehdasalueella on vettä saatavilla. Tekojärvi on otettu käyttöön vuonna 1970. Haapajärven säännöstelyllä on ELY-Keskuksen hallinnassa oleva vesioikeudellinen lupa. Käytännön säännöstelyä toteuttaa SSAB yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa.

Päällystys- ja tiemerkintätyöt Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tiestöllä 202117.5.2021 08:48:38 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen tiestöllä päällystys- ja tiemerkintätyöt käynnistyvät toukokuun aikana. Työt suoritetaan toukokuun ja lokakuun välisenä aikana. Maanteitä päällystetään noin 300 kilometriä ja kevyen liikenteen väyliä noin 10 kilometriä. Päällystettyjen teiden korjaus sisältää päällysteiden uusimista, tienrakenteen parantamista, kuivatuksen parantamista sekä erilaisia paikkauksia.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus antoi perustellun päätelmänsä Iin Ollinkorven tuulivoimahankkeen YVA-arviointiselostuksesta11.5.2021 13:03:42 EEST | Tiedote

Yhteysviranomainen toteaa hankealueen poikkeuksellisen laajuuden ja vaihtoehtojen alueellisen varsin suuren vaihtelun tuovan epävarmuutta vaihtoehtojen väliseen vaikutusten arviointiin. Hanke poikkeaa useista muista tuulivoimahankkeista myös siinä, että voimaloiden väliset etäisyydet ovat tavanomaista suuremmat ja hankealueen keskellä on suuria alueita, joilla ei sijaitse voimaloita. Arvioinnissa ei ole tuotu esille sellaista vaihtoehtoa, että suunniteltuja voimaloita olisi ryhmitelty tiiviimmäksi kokonaisuudeksi, mikä on varteenotettava epävarmuustekijä hankkeen erilaisia ympäristövaikutuksia arvioitaessa.

Uuden katuyhteyden rakentaminen Oulunportin ja Kaakkurin välille etenee suunnitellussa aikataulussa11.5.2021 09:32:22 EEST | Tiedote

Oulun kaupunki rakennuttaa Oulunportin ja Kaakkurin välille uuden katuyhteyden moottoritien (Vt4) alitse. Yhteys toteutetaan rakentamalla moottoritien molemmille ajoradoille alikulkusillat. Katuyhteys liittyy Kaakkurin puolella Metsokankaantiehen Pesätien liittymässä ja Visiolinjaan Oulunportin puolella Sakan autoliikkeen eteläpuolella. Rakennushankkeessa parannetaan myös Metsokankaantien ja Pesätien liittymää rakentamalla kääntymiskaistat ja liikennevalot. Työt ovat käynnistyneet syyskuun 2020 puolivälissä. Moottoritien itäpuolelle rakennettu kiertotie tulee olemaan käytössä juhannukseen 2021 saakka, jonka jälkeen liikenne moottoritiellä palautetaan ennalleen. Liikenteen palautus tapahtuu vaiheittain, ensimmäisessä vaiheessa läntisen puolen ajoradan liikenne siirretään uudelle sillalle ja toisessa vaiheessa noin viikon kuluttua siirtyy itäpuolen ajoradan liikenne. Liikenteen siirtojen jälkeen työt alueella keskittyvät katuosuuksien rakentamiseen. Metsokankaantien ja Pesätien liittymäa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme