Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Radanvarren pyöräreitti Pohjoisbaana juhlii pyöräilyn syyskauden avajaisia 28.9.2017

Jaa

Uusi nopea pääradanvarren pyöräilyreitti Pohjoisbaana liittyy sekä etelässä että pohjoisessa nykyisiin väyliin ja kuuluu ns. pyöräliikenteen laatukäytäviin eli baanaverkkoon. Helsingin kaupunki haluaa juhlistaa uutukaista reittiä ja järjestää Pohjoisbaanan ja pyöräilyn syyskauden avajaiset torstaina 28. syyskuuta 2017 klo 16–19.

Pohjoisbaanan suunnittelu alkoi huhtikuussa 2015 ja rakentaminen elokuussa 2016. Rakentaminen oli vaativaa muun muassa viereisen junaradan ja läheisen asutuksen aiheuttaminen rajoitteiden takia. Noin 1600 metriä pitkä väylä avattiin käyttäjille 31.8.

Baanalla fillaristi on kunkku

”Kaupunki on asettanut kunnianhimoiseksi tavoitteekseen saavuttaa polkupyöräilyssä 15 prosentin kulkumuoto-osuudenvuoteen 2020 mennessä. Baanaverkon rakentaminen, josta Pohjoisbaana on yksi osa, on tärkeä palanen kaupunkiliikenteen kokonaisvaltaisessa kehittämisessä. Baanaverkon tavoitteena on tehdä pyöräliikenteestä sujuvampi ja houkuttelevampi vaihtoehto myös entistä pidemmille matkoille, jotta kaupungin asettamat tavoitteet pyöräliikenteen lisääntymisestä voivat täyttyä”, linjaa Jukka Repo, Pohjoisbaanan projektinjohtaja Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Helsinkiin rakennetaan pyöräliikenteen runkoväylien, baanojen verkkoa. Kun baanaverkkoon valmis, Helsingissä on 130 kilometriä pikapyöräväyliä, jotka yhdistävät suurimmat asuin- ja työpaikka-alueet. Jotta pyöräily olisi sujuvaa, baanat suunnitellaan mahdollisimman suoriksi ja tasaisiksi. Sujuvuutta edistetään myös pysähdysten minimoinnilla, laadukkailla alikuluilla ja silloilla sekä toimivilla risteysjärjestelyillä.

Baanojen valaistukseen ja talvihoitoon kiinnitetään erityistä huomiota.

Pohjoisbaanan avajaiset juhlistaa myös alkanutta syyspyöräilykautta

”Pohjoisbaanan pääasialliset käyttäjät ovat pitkän matkan pyöräilijätja alueen asukkaat, ja juuri näille käyttäjille järjestämme pyöräilyn syyskauden avajaiset torstaina 28.9.2017 klo 16–19. Luvassa on Helsingin polkupyöräilijät Hepo ry:n kanssa yhteistyössä järjestetty kaikille avoin pyöräkulkue, baanan avaaminen virallisella nauhanleikkuulla, puheita ja yhteistyökumppaneiden esittelypisteitä. Toivottavasti mahdollisimman moni ehtii viettämään kanssamme mukavaa iltaa, tervetuloa”, toivottaa Niklas Aalto-Setälä, pyöräilykoordinaattori Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Pohjoisbaanan suunnittelusta on vastannut Ramboll Finland Oy ja rakentamisesta Destia Oy.

Pohjoisbaanan ja pyöräilyn syyskauden avajaiset torstaina 28.9.2017 klo 16–19 Pasilan päässä baanaa. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

http://kartta.hel.fi/link/3BdS4s

.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Pohjoisbaanasta:
projektinjohtaja Jukka Repo
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 39968

Lisätietoja baanaverkosta:
pyöräilykoordinaattori Niklas Aalto-Setälä
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 040 336 2042
sähköpostit: etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.2.201915.2.2019 16:34:22Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-02-15_Ylja_3_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 1.3.2019 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme