Veikkaus

Rahapeliongelmien ehkäisemiseksi tehdään paljon työtä

Jaa

THL on julkaissut 8.11. selvityksen rahapelihaittojen vähentämiseksi. Rahapelaaminen aiheuttaa kaikkialla ongelmia ja sen vuoksi rahapelaamista säädellään voimakkaasti myös Suomessa. Veikkaus pyrkii jatkuvasti yhdessä viranomaisten kanssa järjestämään rahapelaamisen niin, että se aiheuttaa mahdollisimman vähän pelihaittoja.

- Teemme Veikkauksessa jatkuvasti paljon työtä rahapeliongelmien ehkäisemiseksi: kaikki alaikäisten pelaaminen pyritään estämään, kaikkiin uusiin peli-ideoihin tehdään vastuullisuusarvio, pelien säännöt, ominaisuudet ja voittamisen mahdollisuudet kerrotaan pelaajille avoimesti ja oikein. Emme koskaan maksa bonuksia pelaamisesta, sanoo Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski.

Selvityksen mukaan tehokkaimpia keinoja pelihaittojen vähentämisessä ovat pakollinen tunnistautuminen, pelaajan itse asettamat pelirajat ja pelaajan itselle hakema pelikielto.

Pelaaminen ja sitä myötä myös haitat ovat siirtymässä verkkopelaamiseen. Pakollinen tunnistautuminen on käytössä Veikkauksen verkkopelaamisessa ja pelaajan on pakko asettaa erityisiä haittoja aiheuttavissa peleissä omat pelirajansa.

-  Suomen ominaispiirre ovat hajasijoitetut automaatit. Toistaiseksi automaateissa pelataan pääosin tunnistautumattomasti. Veikkauksessa on ollut vuodesta 2016 alkaen määrätietoinen ohjelma tunnistautuvan pelaamisen lisäämiseksi. Nyt jo noin 14 000 automaatissa on mahdollisuus tunnistautumiseen. Tunnistautuminen antaa entistä parempia työkaluja vastuullisen rahapelaamiseen. On selvää, että lähivuosina tunnistautuminen on edellytyksenä pelaamiselle hajasijoitetuissa automaateissa, Nummikoski sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000 (kello 8-22), www.veikkaus.fi/yritys

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus
Veikkaus
Aku Korhosen tie 2
00440 HELSINKI

09 437 01https://www.veikkaus.fi/yritys

Veikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme, että pelejämme pelataan turvallisesti ja maltilla. Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on yli kaksi miljoonaa etuasiakasta. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus

Kenosta 200 000 euron voitot Ylivieskaan ja Euraan17.7.2018 16:11Tiedote

Veikkauksen Kenosta on tullut viime päivinä suuria voittoja. Sunnuntaina euralaispelaaja voitti ilta-arvonnassa euron panoksella 200 000 euron voiton Kenon tasolta 10. Hän oli tehnyt kahden viikon kestopelinä kaksi euron riviä Veikkaus.fi :ssä. 200 000 euron voitto saatiin Kenosta myös maanantaihin, kun Ylivieskan Sale Kaisaniemeen jätetty peli toi euron panoksella voiton ilta-arvonnasta Kenon tasolta 10. Ylivieskassa tehdyssä pelissä oli kolme euron panoksella tehtyä riviä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme