Veikkaus

Rahapeliongelmien ehkäisemiseksi tehdään paljon työtä

Jaa

THL on julkaissut 8.11. selvityksen rahapelihaittojen vähentämiseksi. Rahapelaaminen aiheuttaa kaikkialla ongelmia ja sen vuoksi rahapelaamista säädellään voimakkaasti myös Suomessa. Veikkaus pyrkii jatkuvasti yhdessä viranomaisten kanssa järjestämään rahapelaamisen niin, että se aiheuttaa mahdollisimman vähän pelihaittoja.

- Teemme Veikkauksessa jatkuvasti paljon työtä rahapeliongelmien ehkäisemiseksi: kaikki alaikäisten pelaaminen pyritään estämään, kaikkiin uusiin peli-ideoihin tehdään vastuullisuusarvio, pelien säännöt, ominaisuudet ja voittamisen mahdollisuudet kerrotaan pelaajille avoimesti ja oikein. Emme koskaan maksa bonuksia pelaamisesta, sanoo Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski.

Selvityksen mukaan tehokkaimpia keinoja pelihaittojen vähentämisessä ovat pakollinen tunnistautuminen, pelaajan itse asettamat pelirajat ja pelaajan itselle hakema pelikielto.

Pelaaminen ja sitä myötä myös haitat ovat siirtymässä verkkopelaamiseen. Pakollinen tunnistautuminen on käytössä Veikkauksen verkkopelaamisessa ja pelaajan on pakko asettaa erityisiä haittoja aiheuttavissa peleissä omat pelirajansa.

-  Suomen ominaispiirre ovat hajasijoitetut automaatit. Toistaiseksi automaateissa pelataan pääosin tunnistautumattomasti. Veikkauksessa on ollut vuodesta 2016 alkaen määrätietoinen ohjelma tunnistautuvan pelaamisen lisäämiseksi. Nyt jo noin 14 000 automaatissa on mahdollisuus tunnistautumiseen. Tunnistautuminen antaa entistä parempia työkaluja vastuullisen rahapelaamiseen. On selvää, että lähivuosina tunnistautuminen on edellytyksenä pelaamiselle hajasijoitetuissa automaateissa, Nummikoski sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikkauksen mediapalvelu, puh. 09 4370 7000 (kello 8-22), www.veikkaus.fi/yritys

Tietoja julkaisijasta

Veikkaus
Veikkaus
Aku Korhosen tie 2
00440 HELSINKI

09 437 01https://www.veikkaus.fi/yritys

Veikkaus on kotimainen peliyhtiö, ja meillä on erityinen tehtävä. Haluamme, että pelejämme pelataan turvallisesti ja maltilla. Rahapelejämme pelaavat lähes kaikki aikuiset suomalaiset, ja meillä on yli kaksi miljoonaa etuasiakasta. Pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy yli miljardi euroa vuodessa. Pelien tuotoilla tarjotaan mahdollisuuksia parempaan elämään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Veikkaus

Pikkuharavalla 300 000 voittanut jyväskyläläinen: ”Unohda viivotinrivit - pelaa vastakarvaan!”12.10.2018 20:04Tiedote

Eipä tiennyt mies, millaiseen kultasuoneen iski, kun jätti Vakion 4,50 euron haravarivinsä Seppälän Prismassa Jyväskylässä kesäkuun alussa. Hänen pelaamansa ainut täysosuma oli kertaistettu kahdella. Voitto-osuus olisi ollut ilman kesäbonusta kaksi kertaa 74 908,20 euroa eli 149 814,40 euroa, koska sama rivi oli pelattu kahteen kertaan. Veikkaus maksoi silti ainoalle täysosumalle luvatun 300 000 euron kesäbonuksen. – Kyllä siinä meni yö pyöriessä, mies muistelee yllätystä, kun voittosumma kasvoikin tuplaan odotetusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme