Suomen metsäkeskus

”Rahat metsään vai rahaa metsästä?” – Kannattava metsäsijoitus -seminaari

Jaa

Metsä mielletään vakaana ja suhteellisen turvallisena sijoituskohteena. Puu kasvaa silloinkin, kun maailmantalous ja pörssikurssit sukeltavat. Kuinka metsän tuottoihin sitten pääsee käsiksi? Mitkä asiat vaikuttavat metsäsijoituksen kannattavuuteen? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastauksia 27.10. järjestettävässä Kannattava metsäsijoitus- seminaarissa Oulun musiikkikeskuksessa. Seminaarin järjestävät Metsäkeskuksen Pohjoisen metsätilat kasvuun ja Digiloikka metsäasiointiin –hankkeet kumppaneineen.

Metsän suosio sijoituskohteena on lisääntynyt entisestään. Pitkään jatkunut matala korkotaso on syönyt perinteisen tilisäästämisen mielekkyyttä ja toisaalta sijoituslainoja saa nyt edullisemmin. Metsään sijoitetulle pääomalle voi hyvin saada 3 - 4 % keskimääräisen tuoton Oulun korkeudella.

Puuntuotannon lisäksi metsänomistajat voivat saada lisätuloja myymällä tonttimaata ja maa-aineksia tai esimerkiksi vuokraamalla maata tuulivoiman käyttöön. Metsätiloilla on nyt kysyntää ja mukavasti tarjontaakin. Esimerkiksi metsäyhtiö UPM myy edelleen mielenkiintoisia kohteita etenkin Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

- Eri puolille maata kaavaillut biotuotetehdasinvestoinnit osaltaan kirkastavat metsäsijoittamisen tulevaisuuden näkymiä. Takavuosien puheet metsätaloudesta auringonlaskun alana voitaneen unohtaa, toteaa metsätilarakenteen asiantuntija Jarmo Mulari Suomen metsäkeskuksesta.

Metsätalouden tuottava harjoittaminen vaatii metsänomistajalta aktiivisuutta ja viitseliäisyyttä. Metsänomistaja voi omalla aktiivisuudella ja toimenpiteillä vaikuttaa metsänsä tuottoon. Tarjolla on myös vaivattomampia tapoja sijoittaa metsään. Vaihtoehtoina ovat muun muassa yhteismetsän osakkuus ja erilaiset metsärahastot. Metsään sijoittavat rahastot muistuttavat perinteisiä osakerahastoja. Kannattava metsäsijoitus -seminaari esittelee erilaisia vaihtoehtoja erityyppisten sijoittajien tarpeisiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarmo Mulari
metsätilarakenteen asiantuntija
Suomen metsäkeskus
puh. 050 314 0424
jarmo.mulari(at)metsakeskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskushttps://www.metsakeskus.fi

Metsäkeskuksen tehtävänä on edistää metsätaloutta ja alan elinkeinoja ja neuvoa metsänomistajia metsien ja metsäluonnon hoidossa sekä hyödyntämisessä. Metsäkeskus myös kerää ja jakaa tietoa Suomen metsistä sekä valvoo metsälainsäädännön noudattamista. Metsäkeskuksen toimintaa ohjaa ja valvoo maa- ja metsätalousministeriö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen metsäkeskus

Drivningsduglighetskartor underlättar planeringen av virkesdrivningen13.11.2017 10:00Tiedote

Finlands skogscentrals nya drivningsduglighetskartor underlättar virkesdrivningen året om och planeringen av den. Skogsmaskinföretagare kan på kartorna kontrollera var terrängen är stark nog för att bära drivningsmaskinerna. Också terräng- och beståndsskadorna minskar när drivningsarbetet görs på objekt som till föret är lämpliga för det. Drivningsduglighetskartorna har utvecklats tillsammans med skogsbranschens aktörer i spetsprojektet Fram för trä och nya skogsprodukter. Kartorna har producerats av Arbonaut Oy.

Korjuukelpoisuuskartat helpottavat puunkorjuun suunnittelua13.11.2017 10:00Tiedote

Suomen metsäkeskuksen uudet korjuukelpoisuuskartat helpottavat ympärivuotista puunkorjuuta ja sen suunnittelua. Metsäkoneyrittäjät voivat tarkastaa kartoilta, missä maasto kantaa korjuukalustoa. Myös maasto- ja puustovauriot vähenevät, kun korjuutöitä tehdään keliolosuhteiltaan sopivissa kohteissa. Korjuukelpoisuuskarttoja on kehitetty yhteistyössä metsäalan toimijoiden kanssa Puu liikkeelle ja uusia tuotteita metsästä –kärkihankkeessa. Kartat on tuottanut Arbonaut Oy.

Metsänomistajien luonnonhoitotavoitteet esiin uudella työkalulla7.11.2017 10:00Tiedote

Suuri osa metsänomistajista haluaa vaalia luontoarvoja omissa metsissään, mutta tarvitsee päätöstensä tueksi tietoa ja ammattilaisten näkemystä sopivista luonnonhoidon menetelmistä. Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamassa Monimetsä-hankkeessa kokeillaan toimintamallia, jossa metsäammattilaiset selvittävät metsänomistajien luontotoiveita ja havainnollistavat talousmetsien luonnonhoidon keinoja uuden tarkistuslistan ja neuvontatyökalun avulla.

Skogsägarens naturvårdsmål kartläggs med nytt verktyg7.11.2017 10:00Tiedote

De flesta skogsägare vill värna om naturvärdena i sin skog, men behöver information och skogsexperters syn på naturvårdsmetoder som stöd för sina beslut. I projektet Monimetsä finansierat av Jord- och skogsbruksministeriet prövar man en verksamhetsmodell där skogsproffsen kartlägger skogsägarnas naturönskemål och åskådliggör naturvårdsmetoderna i ekonomiskogarna med en ny checklista och ett nytt rådgivningsverktyg.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme