HKL

Raide-Jokerin johtoryhmä esittää projektin suunnittelijaksi ryhmittymää VR Track Oy, Sito Oy ja Ramboll Finland Oy – urakoitsijaksi ehdolla neljä ryhmittymää

Jaa

Raide-Jokerin johtoryhmä päätti kokouksessaan 14.6. esittää projektin suunnittelusta vastaavaksi osapuoleksi VR Track Oy:n, Sito Oy:n ja Ramboll Finland Oy:n muodostamaa ryhmittymää. Raide-Jokerin urakoitsijasta puolestaan on käynnistymässä tarjouskilpailu, johon johtoryhmä päätti esittää kaikkia neljää osallistumisilmoituksen jättänyttä ehdokasta.

Raide-Jokerin johtoryhmän esitys suunnittelijavalinnasta on menossa vielä kesäkuun aikana Helsingin ja Espoon kaupunkien päätettäväksi. Helsingissä päättävänä tahona on HKL:n johtokunta ja Espoossa teknisen toimen johtaja.

Esitettävän suunnittelijaosapuolen jättämä tarjous oli kaikista kolmesta tarjouksesta kokonaistaloudellisesti edullisin. Tarjouksensa jättivät myös ryhmittymä Täyskäsi, johon kuuluvat Destia Oy, A-Insinöörit Suunnittelu Oy, Saanio & Riekkola Oy, Finnmap Infra Oy, Sweco Rakennetekniikka Oy, Sweco Ympäristö Oy ja Arkkitehtitoimisto CJN Oy sekä ryhmittymä Raideri, johon kuuluvat Pöyry Finland Oy, WSP Finland Oy ja Ratatek Oy.

Raide-Jokerin urakoitsijaksi ehdolla neljä ryhmittymää

Raide-Jokerin urakoitsijan hankinnassa on seuraavaksi alkamassa tarjouskilpailu, johon on ilmoittautunut neljä ryhmittymää:

  • ryhmittymä Jokeri, johon kuuluvat VR Track Oy ja YIT Rakennus Oy
  • ryhmittymä Kehäratikka, johon kuuluvat Destia Oy ja Destia Rail Oy (alihankkijana Electric Power Finland Oy)
  • ryhmittymä Skanska I&T, johon kuuluvat Skanska Infra Oy ja Skanska Talonrakennus Oy (alihankkijana Komsor Oy)
  • ryhmittymä, johon kuuluvat Lemminkäinen Infra Oy ja Eltel Networks Oy.

Raide-Jokerin johtoryhmä esittää nyt käynnistyvään tarjouskilpailuun kaikkia neljää ehdokasta. Valinta edellyttää vielä molempien kaupunkien erillisiä päätöksiä. Päätökset ehdokkaista tekevät HKL:n toimitusjohtaja ja Espoon teknisen toimen johtaja. Neljästä ehdokkaasta valitaan syksyllä urakoitsija toteuttamaan Raide-Jokeri-linjan rakentamista.

Raide-Jokeri-linja toteutetaan allianssimallilla. Siinä tilaaja, suunnittelija ja urakoitsija integroidaan yhdeksi yhteiseksi organisaatioksi. Kaikkien sopimusosapuolten on noudatettava toiminnassaan avoimuutta ja pyrittävä yhteistyöhön siten, että kaikki voittavat tai häviävät yhdessä.

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja matkustusmukavuutta. Se tuo myös mahdollisuuksia rakentaa uusia asuntoja nopean raideyhteyden varteen. Linja tulee korvamaan nykyisen runkobussilinjan, 550:n, joka on Helsingin seudun vilkkaimmin liikennöity bussilinja.

Raide-Jokerin päätöksenteko (14.6.2017 kokouksen muistio julkaistaan 21.6.2017)
HKL:n johtokunnan päätösasiakirjat (esityslista julkaistaan 22.6.2017)
HKL:n toimitusjohtajan päätökset

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektijohtaja Juha Saarikoski, Raide-Jokeri, p. 040 336 0117, juha.saarikoski@hel.fi
Ville Lehmuskoski, toimitusjohtaja (HKL), 040 520 6710, ville.lehmuskoski@hel.fi
Olli Isotalo, teknisen toimen johtaja (Espoon kaupunki), 050 593 3359, olli.isotalo@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 1400
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme