HKL

Raide-Jokerin johtoryhmä esittää urakoitsijaksi ryhmittymää VR Track Oy ja YIT Rakennus Oy

Jaa

Raide-Jokerin johtoryhmä päätti kokouksessaan 24.10. esittää projektin rakentamisesta vastaavaksi osapuoleksi ryhmittymää Jokeri, johon kuuluvat VR Track Oy ja YIT Rakennus Oy. Raide-Jokerin johtoryhmän esitys urakoitsijavalinnasta menee vielä Helsingin ja Espoon kaupunkien päätettäväksi. Helsingissä päättävänä tahona on HKL:n johtokunta, joka käsittelee esitystä kokouksessaan 26.10. Espoossa asiasta päättää teknisen toimen johtaja.

Esitettävän urakoitsijaosapuolen jättämä tarjous oli kaikista kolmesta tarjouksesta kokonaistaloudellisesti edullisin. Tarjouksensa jättivät myös ryhmittymä Kehäratikka, johon kuuluvat Destia Oy ja Destia Rail Oy sekä ryhmittymä, johon kuuluvat Lemminkäinen Infra Oy ja Eltel Networks Oy. Skanska Infra Oy:n ja Skanska Talonrakennus Oy:n muodostama ryhmittymä vetäytyi kilpailusta heinäkuussa.

Raide-Jokeri-linja toteutetaan allianssimallilla. Siinä tilaaja, suunnittelija ja urakoitsija integroidaan yhdeksi yhteiseksi organisaatioksi. Kaikkien sopimusosapuolten on noudatettava toiminnassaan avoimuutta ja pyrittävä yhteistyöhön siten, että kaikki voittavat tai häviävät yhdessä. Suunnittelijaosapuoleksi valittiin kesäkuussa Ramboll Finland Oy:n, Sito Oy:n ja VR Track Oy:n muodostama ryhmittymä.

Urakoitsijan mukaantulon jälkeen projektissa käynnistyy kehitysvaihe, jossa kaikki kolme osapuolta suunnittelevat ja kehittävät rakentamisprojektin sisältöä. Samalla tarkentuvat projektin kustannukset ja aikataulu. Noin vuoden kestävän kehitysvaiheen jälkeen siirrytään totutusvaiheeseen, jolloin rata rakennetaan. Alustavan arvion mukaan rataa päästään rakentamaan alkuvuonna 2019.

Raide-Jokerin päätöksenteko

HKL:n johtokunnan päätösasiakirjat

Yhteyshenkilöt

Projektijohtaja Juha Saarikoski, Raide-Jokeri, p. 040 336 0117, juha.saarikoski@hel.fi
Ville Lehmuskoski, toimitusjohtaja (HKL), 040 520 6710, ville.lehmuskoski@hel.fi
Olli Isotalo, teknisen toimen johtaja (Espoon kaupunki), 050 593 3359, olli.isotalo@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja matkustusmukavuutta. Se tuo myös mahdollisuuksia rakentaa uusia asuntoja nopean raideyhteyden varteen. Linja tulee korvamaan nykyisen runkobussilinjan, 550:n, joka on Helsingin seudun vilkkaimmin liikennöity bussilinja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme