HKL

Raide-Jokerin rakentamista valmistelevat Patterimäen puukaadot viivästyvät

Jaa

Raide-Jokerin rakentamista valmistelevat puunkaadot Patterimäen länsipuolella viivästyvät ilmoitetusta aikataulusta ELY-keskukselle jätetyn toimenpidekieltohakemuksen vuoksi. Allianssi selvittää viivästyksen vaikutuksia työvaiheisiin ja rakentamisaikatauluun.

Raide-Jokerin rakentamista valmistelevat puunkaatotyöt Patterimäen länsipuolella viivästyvät. Puunkaadot oli tarkoitus aloittaa maanantaina 20. toukokuuta. Töistä on jätetty Uudenmaan ELY-keskukseen toimenpidekieltohakemus uusien liito-oravan papanapuiden perusteella. Puunkaatoja tai muita rakennustöitä alueella ei voida aloittaa ennen kuin ELY-keskus on käsitellyt hakemuksen ja päätös on lainvoimainen.

Patterimäen länsipuolella puiden kaataminen on tarpeen pikaraitiotien reitin ja pelastustieksi muutettavan virkistysreitin leventämisen vuoksi. Puusto on katselmoitu yhdessä Helsingin kaupungin ja Raide-Jokeri-allianssin ympäristö- ja metsäasiantuntijoiden kanssa. Raide-Jokeri-allianssi on tutkinut liito-oravapuita ja liito-oravien elinolosuhteita alueella vuodesta 2018 lähtien.

Puunkaatojen viivästyminen vaikuttaa Raide-Jokerin rakentamisen aikatauluun siten, että työvaiheita joudutaan järjestelemään uudelleen. Viivästyksen kestoa ja sen myötä vaikutusta rakentamisen kokonaisaikatauluun ei vielä tiedetä. Allianssi selvittää vaikutuksia parhaillaan  ja tiedottaa asiasta tarkemmin, kun uutta tietoa on saatavilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Saarikoski, tilaajan projektijohtaja, p. 040 336 0117, juha.saarikoski@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri korvaa runkobussilinja 550:n. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja palvelutasoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Raide-Jokerin rakentaminen vaikuttaa pääkaupunkiseudun liikenteeseen23.5.2019 11:14:14 EESTTiedote

Raide-Jokeri-pikaraitiotien rakentaminen alkaa 13 kohteessa kesäkuun alussa. Rakentamisella on merkittäviä vaikutuksia pääkaupunkiseudun liikenteeseen. Työmaiden läheisyydessä toteutetaan tilapäisiä liikennejärjestelyjä, jotka muuttavat jalankulun, pyöräilyn, moottoriajoneuvoliikenteen ja joukkoliikenteen reittejä rakentamisen aikana. Järjestelyistä kerrotaan tarkemmin Raide-Jokerin verkkosivuilla ja työmaiden läheisyydessä opastein.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme