Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Raide-Jokerin reitin katujen suunnitelmia esitellään asukastilaisuuksissa

Jaa

Raide-Jokerin suunnittelu on edennyt katusuunnitelmien laadintaan. Helsingin puolella sijaitsevien katujen suunnitelmaluonnoksia esitellään kahdessa tilaisuudessa loka–marraskuussa.

Raide-Jokerin havainnekuva Oulunkylän Käskynhaltijantieltä. Kuva: WSP Finland Oy
Raide-Jokerin havainnekuva Oulunkylän Käskynhaltijantieltä. Kuva: WSP Finland Oy

Katusuunnitelmissa määritellään muun muassa katujen tarkka sijainti ja mitat, pintamateriaalit, istutukset sekä alustavat valaistus- ja kuivatusratkaisut. Katusuunnitelmat perustuvat aiemmin laadittuihin liikennesuunnitelmiin, joita on esitelty muun muassa Jokeri-messuilla edellisvuosina.

Muutamilla osuuksilla, kuten Pitäjänmäentiellä ja Viilarintiellä, katusuunnitelmiin on tehty liikennesuunnitelmista eroavia ratkaisuja, jotta katuympäristöstä on saatu toimivampi.

Läntisen osuuden tilaisuus 10.10. – itäisen osuuden 7.11.

Pitäjänmäen ja Oulunkylän välisten katujen suunnitelmaluonnoksia esitellään 10. lokakuuta kello 17.30–19.30 Pohjois-Haagan yhteiskoululla osoitteessa Pietari Hannikaisen tie 6. Luonnokset koskevat muun muassa katuja Takkatie, Pitäjänmäentie, Eliel Saarisen tie, Pirkkolantie, Pirjontie, Pakilantie, Käskynhaltijantie, Norrtäljentie ja Oulunkyläntie.

Oulunkylän ja Itäkeskuksen välisten katujen luonnoksista pidetään esittelytilaisuus 7. marraskuuta kello 17.30–19.30 Viikin ympäristötalolla osoitteessa Viikinkaari 2 a. Tämän osuuden katuja ovat muun muassa Maaherrantie, Pihlajamäentie, Viikinkaari, Viikintie, Viilarintie, Varikkotie, Raaseporintie ja Tallinnanaukio.

Suunnitelmaluonnokset esillä myös verkossa

Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua myös kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat. Pitäjänmäki–Oulunkylä-osuuden suunnitelmat ovat esillä 8.–22. lokakuuta ja Oulunkylä–Itäkeskus-osuuden suunnitelmat 5.–19. marraskuuta. Suunnitelmiin voi tulla tutustumaan näinä aikoina myös infotila Laiturille Kamppiin (Narinkka 2).

Suunnitelmaluonnoksista voi antaa palautetta esittelytilaisuuksissa sekä esilläoloaikana suunnittelijoille. Saatua palautetta hyödynnetään jatkosuunnittelussa. Luonnoksista laaditaan katusuunnitelmaehdotukset, jotka menevät Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan hyväksyttäviksi ensi kevään aikana.

Rakentaminen alkuun näillä näkymin ensi vuonna

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja matkustusmukavuutta. Se tuo myös mahdollisuuksia rakentaa huomattava määrä uusia asuntoja nopean raideyhteyden varteen. Radan rakentaminen alkaa tämänhetkisten aikataulujen mukaan vuonna 2019. Tavoitteena on, että uuden pikaraitiotien liikennöinti aloitetaan 2020-luvun alkupuolella.

Itäkeskuksen päätepysäkin ympäristön kehittämistä suunnitellaan

Raide-Jokerin Itäkeskuksen päätepysäkin ympäristöä kaavaillaan kehitettäväksi. Nykyisen bussi- ja metroaseman ja tulevan Raide-Jokerin päätepysäkin alueesta on tavoitteena kehittää urbaani solmukohta. Joukkoliikenneterminaalin yläpuolelle rakennettaisiin liike- ja toimitilaa sekä asuntoja. Hanke edellyttää asemakaavan muuttamista. Hankkeen lähtökohtia ja vastavalmistuneita ideasuunnitelmia esitellään samassa tilaisuudessa Raide-Jokerin katusuunnitelmien kanssa 7. marraskuuta kello 17.30–19.30 Viikin ympäristötalolla, Viikinkaari 2 a.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pitäjänmäki–Oulunkylä-osuus:
Ville Reihe
projektipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
liikenne- ja katusuunnittelu
p. 09 310 38803
ville.reihe@hel.fi

Oulunkylä–Itäkeskus-osuus:
Olli Haanperä
projektipäällikkö
kaupunkiympäristön toimiala
liikenne- ja katusuunnittelu
p. 09 310 38237
olli.haanpera@hel.fi.

Itäkeskuksen kehittäminen:
Mikko Näveri
arkkitehti
kaupunkiympäristön toimiala
asemakaavoitus
p. 09 310 37331
mikko.naveri@hel.fi

Kuvat

Raide-Jokerin havainnekuva Oulunkylän Käskynhaltijantieltä. Kuva: WSP Finland Oy
Raide-Jokerin havainnekuva Oulunkylän Käskynhaltijantieltä. Kuva: WSP Finland Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 17.5.201917.5.2019 17:26:56 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-05-17_Ylja_9_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 14.6.2019. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Musiikkitalon ja Makasiinipuiston työmaan välinen reitti avautuu 24.5. – Töölönlahdenkadulla viimeistelytöitä kuluvalla viikolla16.5.2019 13:29:44 EESTTiedote

Rakennustyöt etenevät Töölönlahdenkadulla sekä Oodin ja Musiikkitalon välissä Kansalaistorin ja Makasiinipuiston ympäristössä. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden kulku helpottuu alueella, kun Musiikkitalon ja Makasiinipuiston työmaan välinen kävely- ja pyöräilyreitti avautuu perjantaina 24.5. Tällä ja ensi viikolla Töölönlahdenkadulla tehdään asvaltointia ja viimeistellään kiveyksiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme