HKL

Raide-Jokerissa rakentamista valmistelevia puunkaatoja kesän aikana

Jaa

Raide-Jokerin linjaukselta kaadetaan kesällä jonkin verran puustoa. Pääsääntöisesti puunkaadot tehdään lintujen pesimäajan ollessa ohi.

Raide-Jokerin toteuttamisen viimeiset poliittiset päätökset venyivät keväällä hyvin lähelle varsinaista rakentamisen aloitusajankohtaa, eikä kaikkia rakentamista valmistelevia puunkaatoja pystytty toteuttamaan alkukevään aikana. Puunkaadot tehdään lintujen pesimäajan ulkopuolella aina kun se on mahdollista, mutta jonkin verran puustoa on pakko kaataa jo kesäkuussa, jotta hankkeen valmistuminen aikataulussa on mahdollista.

Puunkaatoja tehdään kesäkuussa Roihupellon Varikkotien molemmin puolin. Mustapuron taimenkannan turvaamiseksi vesistötyöt alueella on tehtävä ennen syyskuun puoliväliä, jottei kutuaikaa häiritä. Vesistötöitä ei päästä aloittamaan ennen kuin alueelta on kaadettu jonkin verran puita.

Kaikki kaadettavat puut katselmoidaan kaupunkien ympäristöasiantuntijoiden kanssa. Mikäli kaadettaviksi suunnitelluissa puissa havaitaan pesiviä lintuja, ei kyseisiä puita kaadeta. Vain pikaraitiotien rakentamisen kannalta välttämättömät puut kaadetaan. Varikkotien puunkaatojen lisäksi kaadetaan jonkin verran istutettuja katupuita katualueilta linjauksen varrelta.

Yhteyshenkilöt

Olli Haanperä, olli.haanpera@hel.fi, p. 09 310 38237

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri korvaa runkobussilinja 550:n. Linjan siirtäminen raiteille mahdollistaa kasvavien matkustajamäärien palvelemisen tulevaisuudessa. Raide-Jokeri lisää poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja palvelutasoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Hallinto-oikeus ei käsittele Viilarintien hiidenkourua koskevaa valitusta – louhinnat jatkuvat aikataulussaan21.10.2019 11:01:53 EESTTiedote

Raide-Jokeri-pikaraitiotien rakentamiseen liittyvät louhinnat on aloitettu Vartiokylän Viilarintiellä syyskuussa. Herttoniemi-seura haki louhinnoille toimenpidekieltoa alueella sijaitsevan jääkauden aikana syntyneen sulamisvesikourun (ns. hiidenkouru) vuoksi. ELY-keskus hylkäsi toimenpidekieltohakemuksen 19.8., minkä jälkeen yksityishenkilö valitti päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus on perjantaina 18.10. päättänyt olla tutkimatta valitusta, joten louhinnat Viilarintiellä jatkuvat alkuperäisessä aikataulussaan. "Viilarintiellä on lainvoimainen asemakaava ja katusuunnitelma, joiden pohjalta Raide-Jokeria toteutetaan. Viilarintiellä katualue tulee koko leveydeltään käyttöön ja hiidenkouru jää rakennettavien jalkakäytävän, pyörätien ja puukaistan alle kadun eteläreunalla. Nykyisen asemakaavan puitteissa kadun linjausta ei valitettavasti pystytä siirtämään" tilaajan projektijohtaja Juha Saarikoski kertoo. Raide-Jokerin verkkosivuille on koottu kattava tietopaketti Vii

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme