Aluehallintovirasto

Rajanylityspaikkojen terveystarkastuksia koskevia päätöksiä jatketaan Varsinais-Suomessa

Jaa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa tällä hetkellä voimassa olevia määräyksiään, jotka velvoittavat Varsinais-Suomen kunnat järjestämään rajanylityspaikoilla terveystarkastukset kaikille saapuville matkustajille sekä velvoittavat maahantulijat osallistumaan näihin tarkastuksiin. Uusi päätös on voimassa ajalla 1.-31.5.2021.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston alueella on rajanylitysliikennettä Turun lentokentällä ja satamassa sekä Naantalin satamassa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneet lapset sekä huoltovarmuuden kannalta tärkeä logistiikkahenkilöstö voidaan vapauttaa rajanylityspaikkojen pakollisista terveystarkastuksista.

Tartuntatautilain pykäliin 15 ja 16 perustuvissa päätöksissä otetaan huomioon Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä sosiaali- ja terveysministeriön antamat ohjeistukset ja hallituksen muistio 20.4.2021 covid-19-epidemiaan liittyvien rajoitustoimien ja -suositusten hallitusta purkamisesta.

Lisätietoja

Medialle

Johtaja Heikki Mäki, p. 0295 018 094

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)avi.fi.

etunimi.sukunimi@avi.fi

Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Hyvästä maailman paras Rohkeita ratkaisuja hallinnon uudistamiseen – Pohjois-Suomen aluetilaisuus perjantaina 7.5.6.5.2021 08:52:21 EEST | Tiedote

Pohjois-Suomen Aluehallintovirasto järjestää yhteistyössä valtiovarainministeriön kanssa kaikille avoimen julkisen hallinnon strategian aluetilaisuuden perjantaina 7.5. Alueemme toimijat ovat tilaisuudessa vahvasti edustettuina, ja keskustelua käydään verkostoista ja osallisuudesta koronapandemian näkökulmasta. Tilaisuuden avaa kuntaministeri Sirpa Paatero.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme