Kustannusosakeyhtiö Otava

Rakastetun taiteilijan Helene Schjerfbeckin kuva täydentyy uusien kirjelöytöjen avulla

Jaa

Uutuuskirja "Ella" kertoo Helene Schjerfbeckin elämänmittaista taiteilijaksi kasvun tarinaa kirjelöytöjen avulla ja piirtää arkistomateriaalien pohjalta uuden ja aiempaa monisäikeisemmän kuvan taidemaalari Helene Schjerfbeckistä.

Taidehistorian tutkija, FT Mari Tossavaisen kiehtovassa uutuuskirjassa Ella. Helene Schjerfbeck on hyödynnetty Helene Schjerfbeckiin liittyviä arkistoja ja suurta määrää taiteilijan kirjeitä monille henkilöille 1800-luvun lopulta 1940-luvulle saakka. Kirja avaa uusia näkymiä taidemaalari Helene Schjerfbeckiin, hänen taiteelliseen työhönsä, ajatusmaailmaansa, esikuviinsa ja taustahenkilöihinsä. 

Kirjan yhtenä lähtökohtana on uusi materiaali: Helene Schjerfbeckin kolmekymmentäseitsemän kirjettä ensimmäiselle opettajalleen Lina Ingmanille vuosilta 1922–1939.

Opettajalleen Lina Ingmanille kirjoittamissaan kirjeissään taidemaalari on avoin. Ella oli Helene Schjerfbeckille hyvin tärkeä lapsuudenaikainen lempinimi. Kirjeensä opettaja Lina Ingmanille Helene Schjerfbeck allekirjoitti ”vanha Ella” samaan aikaan, kun hän oli hengeltään nuori moderni taiteilija, jonka teokset herättivät yhä enemmän palavaa kiinnostusta. 

Teos kertoo Schjerfbeckin taiteen ”renessanssista”, työn ja elämän käytännön vaatimuksista ja valottaa kirjeiden pohjalta yhteistyötä taidekauppias Gösta Stenmanin kanssa. Kirja sisältää kuvaliitteen, jossa on muun muassa teoskuvia ja valokuva Lina Ingmanista.

Kirja päivittää käsitystä Helene Schjerfbeckistä taiteilijan 160-vuotissyntymävuonna.

Ella ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Ella Pyhältön lukemana äänikirjana. 

Pdf-vedokset ja tekijän haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi  

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme