Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Rakenna & Sisusta –messut järjestetään tulevana viikonloppuna Turun Messukeskuksessa

Jaa
Odotetut Turun omat rakennusmessut järjestetään pe 13. – su 15.5. Tunnelma on odottava ja helpottunut, kun tapahtuma vihdoin voidaan toteuttaa, sillä alunperin helmikuulle suunniteltu tapahtuma jouduttiin tapahtumarajoitusten vuoksi siirtämään toukokuulle. Nyt noin kahdensadan näytteilleasettajan messuosastoa rakennetaan paraikaa messuhalleihin.
Sisustussuunnittelukentän moniottelija Niina Ahonen luennoi messuilla.
Sisustussuunnittelukentän moniottelija Niina Ahonen luennoi messuilla.

Ympäristötietoiset rakentajat vaativat rakentamiselta yhä enemmän

Ajattelu siitä, että määrä korvaa laadun, ei ole enää vaihtoehto rakentamisessa. Halutaan rakentaa uutta kestävästi. Myös korjausrakentaminen on trendinä vahvassa nousussa. Se kumpuaa halusta kunnioittaa ja säilyttää vanhaa laadukkaasti. Rakentamisessa käytettävien materiaalien tulisi olla kestäviä, terveellisiä ja kierrätettäviä. Luonnonmateriaalit voidaan palauttaa takaisin luonnon kiertokulkuun tai käyttää uudelleen. 

Näytteilleasettajina messuilla on rakennusalan huippuosaajia, jotka pistävät messuilla parastaan. Messuosastojen joukossa on yritysten lisäksi mukana myös useampi kunta esittelemässä asukaspalvelujaan ja osastoilla nähdään jopa tonttitarjouksia. Messuille tullaan hakemaan tarjouksia, saamaan ideoita ja tutustumaan uusiin tuotteisiin ja palveluihin, joita halutaan hyödyntää niin kodeissa kuin vapaa-ajan asumisessa.

Kodin muuntautumiskyky erilaiseen arkeen kiinnostaa niin rakentamisessa kuin sisustamisessa

Rakenna & Sisusta -messujen pääteemoina ovat tänä vuonna muuntautuva koti ja vaihtoehtorakentaminen. Teemat ovat näkyneet jo jonkin aikaa uudisrakentamisessa. Sekä rakentajat sekä uutta kotia hankkivat ihmiset ovat kiinnostuneita uudenlaisista ratkaisuista, jotka palvelevat käytännön elämää. Tämän tarpeen innostamana B-halliin rakentuu viikonloppua varten ajanhengen mukainen muuntautuva messukoti. Sisustussuunnittelija Kati Laiturin ja stylisti-valokuvaaja Hanna Leinon toteuttamassa muuntautuvassa messukodissa esitellään sisustuksen ajankohtaiset teemat ja arvot, inspiroivimmat sävyt ja materiaalit, muunneltavat ratkaisut ja kalusteet. Messukoti tarjoaa sisustusta kaikille aisteille ja rohkaisee näkemään kodin uudessa valossa; Koti kun ei ole tänä päivänä enää pelkkä asuinpaikka, vaan se muuntautuu etätyön, harrastusten ja elämäntilanteiden mukaan.

B-hallin ohjelmalavalle valikoitunut muutama ajankohtainen puheenvuoro

Esimerkiksi Pientä pintaremonttia -televisio-ohjelmasta tuttu Niina Ahonen luennoi sisustuksen ja asumisen tämän hetken trendeistä. Lisäksi jokaisen luennon jälkeen tarjolla on Niinan ”sisustusklinikka”, jonne messuvieraat voivat tulla esittämään omia sisustukseen liittyviä kysymyksiä. Messulavalla kuullaan myös asiaa muista puhuttelevista aiheista, kuten vastuullisista valinnoista omakotiasumisessa ja esimerkiksi uusiutuvista nestemäisistä polttoaineista öljylämmityksessä.

Ovet Rakenna & Sisusta –messuille aukeavat perjantaina klo 10.00 Turun Messukeskuksessa. Messut päättyvät sunnuntaina klo 17.00.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sisustussuunnittelukentän moniottelija Niina Ahonen luennoi messuilla.
Sisustussuunnittelukentän moniottelija Niina Ahonen luennoi messuilla.
Lataa
Kati Laituri ja Hanna Leino ovat B-halliin rakentuvan Muuntautuvan messukodin takana.
Kati Laituri ja Hanna Leino ovat B-halliin rakentuvan Muuntautuvan messukodin takana.
Lataa
Messuilla nähdään useampi talopaketti-yritys. Kuva: Kastellitalot, Kultaranta-hirsitalo.
Messuilla nähdään useampi talopaketti-yritys. Kuva: Kastellitalot, Kultaranta-hirsitalo.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus
Messukentänkatu 9-13
20210 Turku

Vaihde (02) 337 111https://www.turunmessukeskus.fi

Turun Messukeskus Oy on messu- ja näyttelytoimintaa harjoittava palveluyritys, jonka liiketoimintaan kuuluvat messujen ohella tilojen vuokraus erilaisia tapahtumia, kongresseja ja messuja varten sekä näihin liittyvän tekniikan ja osaamisen markkinointi.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Messukeskus Oy/Turun Messu- ja Kongressikeskus

Ajoneuvomatkailu on nyt matkailutrendien aallonharjalla – uutuudet esillä Turun Caravan Show´ssa17.4.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Matkailuajoneuvoilla matkustamisesta on tullut entistä suositumpaa viime vuosina. Riippumaton ja vapaa matkustusmuoto kiinnostaa nyt yhä useampaa, myös nuoria aikuisia. Turun Messukeskuksessa 21.-23.4.2023 järjestettävässä Caravan Show -tapahtumassa esitellään niin vuoden 2023 uutuusmatkailuajoneuvoja ja -vaunuja kuin vaihtokalustoakin. Messuviikonlopun ajankohtainen ohjelma pureutuu kotimaan matkailuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme