MessukeskusMessukeskus

Rakennus- ja talotekniikka-alan Highlights-tuotteet on valittu

Jaa

Kuukauden kuluttua käynnistyvä FinnBuild 2022 esittelee tulevaisuuden uutuustuotteita: energiansäästöä, antibakteerisia tuotteita, ilmanpuhdistusta sinivalolla, reaaliaikaista mittausdataa, teräsbetonin mikrotehdas, kiertotaloutta, ilmanviilennystä, biopohjainen PEX-putki ja turvallinen parkkitalo pyörille.

FinnBuild Highlights -kilpailun tuomaristo valitsi tänä vuonna 9 Highlightsia kilpailuun ilmoittautuneen 35 yrityksen tuotteista ja palveluista. Ne esitellään FinnBuildissä 4.-6.10.2022 yritysten omilla osastoilla, jotka on merkitty Highlights-tunnuksella. Kilpailussa haetaan FinnBuildin mielenkiintoisimmat tuotteet, järjestelmät, menetelmät ja palvelut. Kilpailun vaikuttavin innovaatio eli ”Highlightsien Highlight” julkistetaan messuilla 4.10. ja palkitaan 10 000 euron palkinnolla.

”Rakennus- ja talotekniikan alalla on viime vuosina tehty todella merkittäviä innovaatioita ja uudistuksia, jotka vastaavat suoraan aikamme haasteisiin kuten energiatehokkuuteen, ilmahygieniaan sekä robotiikkaan, älytuotteisiin ja kiertotalouden mahdollisuuksiin”, sanoo FinnBuild Highlights -raadin puheenjohtaja, Taltekan toimitusjohtaja Ilkka Salo.

FinnBuild Highlights -tuomariston valinnat 2022 (yritykset aakkosjärjestyksessä)

Cyklon-pyöräparkkitalo

Cyklon-pyöräparkkitalo on arkkitehtonisesti korkeatasoinen, tila- ja kustannustehokas ratkaisu taloyhtiöiden, asuinkorttelien, liike- ja toimistotalojen sekä julkisten tilojen polkupyörien, skuuttien ja muiden pienten henkilökuljettimien säilytystarpeisiin. Kiertävä pysäköintitasorakenne mahdollistaa monikerroksisuuden, mikä tuo huomattavia tila- ja kustannussäästöjä.

Käyttäjäystävällinen, helposti valvottava kokonaisuus vastaa tasoltaan parhaita autoille tarkoitettuja pysäköintilaitoksia. Mallisuojattuihin parkkitaloihin ja Cyklon Stand -pyörätelineisiin on helppoa pysäköidä, ja ne suojaavat polkupyörää tehokkaasti varkaudelta. Pyöräpaikkojen määrä on valittavissa hankekohtaisesti 50 pyörästä jopa 400 polkupyörään. Parkkitalo on esteetön, ja erikoispyörille on oma tilavaraus. Turvallisen pyöräpysäköinnin tarjoaminen on jo sellaisenaan vastuullista. Ekologisuus näkyy parkkitalossa muun muassa rakenteiden toteuttamisena puusta sekä monimuotoisina julkisivuvaihtoehtoina – esimerkkeinä aurinkopaneelit ja viherseinä. Tuote lanseerataan FinnBuildissä.

Cyklon-pyöräparkkitalot tiivistävät tilankäyttöä vapauttaen julkisia alueita ja taloyhtiöiden kellaritiloja muihin toimintoihin.

Cyklon Nordic Oy, osasto 1 a 5, lanseeraus FinnBuildissä, cyklonnordic.fi

Enervent Svea eAir E Cooler

Enervent Svea eAir E Cooler on huoneistokohtainen ilmanvaihtokone kompressoriviilennysyksiköllä pientalojen ja kerrostalokotien ilmanvaihtoon. Laiteyhdistelmän moduulirakenne ratkaisee kotien ilmanvaihdon ja jäähdytyksen ilman lisätilan tarvetta tai erillistä ulkoyksikköä.

Tehokkaalle ja kompaktille ilmanvaihtokoneelle ja jäähdytykselle on huutava tarve etenkin kerrostaloasunnoissa lämpiminä kesinä. Aikaisemmin jo toimitettuun Svea eAir E koneeseen on mahdollisuus jälkiasentaa Cooler-yksikkö.

Svea Coolerin etuna on, että viilennys saadaan aikaan vedottomasti. Jäähdytys jakautuu ilmanvaihtokanavistoa pitkin tasaisesti kaikkiin huoneisiin, joissa on tuloilmaventtiili. Svea Coolerissa käytetään uuden sukupolven R32-kylmäainetta, jonka ympäristökuorma on pienempi ja ilmastovaikutukset aiempaa vähäisemmät. Ratkaisu on tuotu markkinoille elokuussa 2022.

Enervent Zehnder Oy, osasto 6 d 48, www.enervent.fi

NORDcanopy ammattikeittiöhuuvien aSAP-ratkaisu

ETS NORDin ammattikeittiöhuuvien aSAP-ratkaisu joustaa ilmanvaihdon tarpeen muuttuessa. Huuvan kokoa ja tehoa voidaan muuttaa lisäosin. Huuva voidaan helposti purkaa uudelleen osiin, pestä ja toimittaa uuteen keittiöön ja ottaa uudelleen käyttöön. aSAP-ratkaisuna tehty keittiöhuuva voidaan toimittaa koottavana rakennussarjana, jolloin huuvan kuljetus on tehokasta ja asennus ahtaisiin kohteisiin huomattavasti helpompaa. aSAP-ratkaisu takaa, ettei hyvän ilmanvaihdon vaatimasta huuvakoosta tarvitse ahtauden takia tinkiä.

Suomessa on noin 13 000 ammattikeittiötä. Joka viides vuosi noin 70 % ammattikeittiöistä muuttaa järjestystä tai uusii keittiölaitteiden tekniikkaa. aSAP-ratkaisu joustaa ilmanvaihdon tarpeen muuttuessa ja huuvat on helppo muuttaa vastaamaan keittiölaitteiden tuomia uusia vaatimuksia.

Etsnord As, Suomen sivuliike, osasto 6 d 70, www.etsnord.fi/

Halton Vita VHR

Laite tarjoaa kaksi eri puhdistusmenetelmää samassa tuotteessa tilojen tehokkaampaan puhdistamiseen.

Halton Vita VHR on integroidulla LED-valaisimella varustettu HEPA-hajottaja tiloihin, joissa vaaditaan sisäilmalta äärimmäistä puhtautta. HEPA-suodattimella estetään bakteereiden ja virusten leviäminen ilmassa ja säädettävillä suuttimilla säädetään haluttu virtauskuvio, jolloin tulo- ja huoneilma sekoittuvat täydellisesti ja miellyttävästi. Laitteeseen integroidussa valaisimessa käytetään Suomalaista sinivaloteknologiaa, joka tarjoaa kemikaalittoman menetelmän pintojen desinfiointiin. Näkyvä sininen valo tuhoaa mikrobit ilmasta ja pinnoilta. Valaisimessa on myös laadukas valkoinen valo yleisvalaistukseen, joten se vapauttaa tilaa alakatossa. DALI-valonohjausjärjestelmään liitettynä sinivalodesinfiointi käynnistyy automaattisesti, kun huonetilat eivät ole käytössä.

Tämä suomalainen innovaatio on kehitetty tukemaan puhdastilojen ammattilaisia taistelussa epäpuhtauksia vastaan. Laite soveltuu erinomaisesti terveydenhuollon ja teollisuuden tiloihin sisäilman ja pintojen puhtauden varmistamiseen.

Halton Oy, osasto 6 b 71, www.halton.com/fi/

3D-printtausmikrotehdas ja kiertotalousbetoni

Mikrotehdas sisältää 3D-printtausrobotin ja teknologian, jonka avulla on mahdollista suunnitella rakenteita, jotka säästävät materiaalia jopa 75 % perinteisiin valettuihin betonirakenteisiin verrattuna. Mikrotehtaan voi kuljettaa helposti myös vaikeakulkuisiin paikkoihin esim. helikopterilla.  Hyperion kehittää 3D printtaamiseen soveltuvia betonisekoitteita, joissa käytetään teollisuuden jätevirtoja, esimerkiksi Metso-Outotecin kaivosjätteitä tai paperi ja sellun tuotannossa syntyviä jätevirtoja. Näin on mahdollista saavuttaa jopa 90 % säästöt kasvihuonepäästöissä.

Hyperion Robotics Oy, osasto päivittyy myöhemmin, www.hyperionrobotics.com/

myMetec

myMetec on innovatiivinen, älykkyyttä integroiva IoT-ratkaisu, joka osallistuttaa kiinteistöt ja asukkaat merkittävään energiansäästöön. Tämän päivän energiansaatavuuden haasteiden myötä myMetec on äärimmäisen ajankohtainen sekä vastuullinen palvelu, joka potentiaali on yhteiskunnallisesti merkittävän kokoluokan energiansäästössä.

Uudiskohteisiin sekä vanhempiin kiinteistöihin asennettava järjestelmä kerää reaaliaikaista mittausdataa niin energiankulutuksesta kuin kiinteistöjen muusta kulutuksesta ja olosuhteista. Pilvipalveluun kerätyn datan avulla ja pelkästään lämpötilan optimoinnilla on saatavissa jopa 20 % vuotuinen kustannussäästö. Rakennuttajille toimitamme mittausjärjestelmän, asukkaille näymme palveluntuottajana, joka valjastaa kiinteistön älykkyyden kulutustottumusten optimointiin.

myMetecin työstäminen on alkanut syksyllä 2021 (React-EU: tukirahoitus, osa Vipuvoimaa EU:lta ohjelmaa). 16 000 tunnin, 1,5 milj.€ hankeen ensimmäisen vaiheen lanseeraus on Helsingissä energiansäästöviikolla 11.10.2022.

Metec Oy, osastopaikka tarkentuu myöhemmin, lanseeraus FinnBuildissä, metec.fi/mymetec.

CleanEmal® by Temal

CleanEmal® on uusi, hopeaa sisältävä luonnollisesti antibakteerinen emalilasite,joka poltetaan pysyvästi kiinni teräkseen 830 asteessa. CleanEmal® suojaa bakteereja, hometta ja sienikasvustoja vastaan ja on erityisen kestävä: sen vaikutus tai teho ei koskaan kulu pois pinnoitteesta.CleanEmal® tarjoaa kestävän, ekologisen ja terveydelle vaarattoman ratkaisun. Lasite helpottaa puhdistusta, pidentää puhdistusvälejä eikä sen puhtaana­pito vaadi voimakkaita kemiallisia pesu- tai puhdistus­aineita.

Yhdistämällä ikiaikaisen materiaalin (vanhimmat säilyneet emaliesineet ovat faaraoiden ajoilta) terveysturvallisuuteen Temal loi antibakteerisen emalipinnoitteen altaisiin, jotka yhdessä antibakteeristen Sisu-kalusteiden kanssa mullistavat kylpyhuoneen puhtauden kouluista, ravintoloista, hotelleista aina sairaaloihin, vanhainkoteihin, juniin ja laivoihin. Pitkän elinkaaren tuoteessa yhdistyy kestävyys, ympäristöystävällisyys, terveysturvallisuus ja antibakteerisuus. Made in Finland. With pride.

Temal Oy, osasto 7 f 118, www.temal.fi (lanseeraus FinnBuildissä)

Uponor PEX Pipe Blue – maailman ensimmäinen biopohjainen PEX-putki (ISCC-sertifioitu)

Uponor PEX Pipe Blue on uusiutuvasta raaka-aineesta valmistettu biopohjainen PEX-putki. Uponor PEX Pipe Blue -putkia voidaan käyttää lattialämmitys-, käyttövesi- ja patterilämmitysjärjestelmien putkituksissa. Uponor PEX Pipe Blue on mahdollista valita fossiilipohjaisen PEX-putken tilalle. Potentiaalina on koko nykyisen PEX-putkivalikoiman vaihtuminen biopohjaiseen materiaaliin.

Uponor PEX Pipe Blue -putket edistävät uusiutuvien raaka-aineiden käyttöä PEX-putkissa. Uusien putkien hiilijalanjälki on jopa 90 % pienempi verrattuna fossiilipohjaisiin PEX-putkiin (ISCC-sertifioitu, perustuu massatasemalliin).

Uponor Suomi Oy, osastopaikka tarkentuu, www.uponor.com/fi-fi

VILPE Sense – älykatto on järjestelmä kosteudenhallintaan

VILPE Sense on älykäs järjestelmä kosteusvaurion ehkäisyyn. Sensen ansiosta rakenteiden tuuletus on tarpeenmukainen. Kosteusvaurioiden ehkäisyn lisäksi sama järjestelmä yhdistää myös kosteuden tarkkailun rakenteissa ja eristekerroksessa. Sense kuivaa eristekerroksen tarpeen mukaan esimerkiksi sateen jälkeen tai kosteana syksynä. Se myös etsii ja hälyttää jopa pienimmistä, vaikeasti havaittavista kattovuodoista. Näin kattovuodon korjaus onnistuu ennen kuin siitä kasvaa suuri ja kalliimpi ongelma. VILPE Sense perustuu uusimpaan IoT-tekniikkaan. VIPE Senseä voidaan myös käyttää alapohjan tuuletuksessa ja kosteuden poistossa.

VILPE Oy, osasto 6 d 51, vilpe.com/fi/

FinnBuild on rakentamisen ja talotekniikka-alan suurin tapahtuma Suomessa niin osallistuvien yritysten, kävijöiden lukumäärällä kuin näyttelypinta-alalla mitattuna. Se järjestetään normaalioloisa joka toinen vuosi. Vuonna 2018 tapahtumassa vieraili yli 25 000 kävijää. 

finnbuild.fi, LinkedIn, Twitter 

#FinnBuild #FinnBuild2022

Lisätiedot: Messukeskus, tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com, puh. 050 555 6183, raadin puheenjohtaja Ilkka Salo, ilkka.salo@talteka.fi, puh. 040 847 9907.  

Highlights-kuvia

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Petrol Circus Custom Bike Show esittelee upeat rakennetut moottoripyörät25.11.2022 14:13:47 EET | Tiedote

Petrol Circus Custom Bike Show esittelee kolmen vuoden tauon jälkeen MP 23 moottoripyörämessujen yhteydessä rakennettuja moottoripyöriä, jotka kisaavat neljässä sarjassa. Näyttelyyn voi ilmoittaa moottoripyöriä ja mopoja vuoden loppuun asti. Tapahtuma on ainutlaatuinen ja ainoa rakennettujen moottoripyörien tapahtuma, joka järjestetään tässä mittakaavassa kaupallisen tapahtuman yhteydessä Euroopassa. MP 23 -messut järjestetään 3. – 5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Resemässan 2023 öppnar i januari efter tre års uppehåll24.11.2022 14:58:35 EET | Tiedote

På Helsingfors Mässcentrum i januari kan man återigen, efter ett långt uppehåll, känna av den internationella reseatmosfären och smaka på olika reseupplevelser, dra nytta av konkreta förmåner och få tips samt intervjua experter från mer än 60 länder ansikte mot ansikte. Efter år av väntan förväntas mässan bli mycket livlig. Resemässan äger rum den 20.–22.1.2023 (Matka Trade Day för proffs inom branschen den 19.1.).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme