Rakennusliitto ry

Rakennusliiton puheenjohtajan vappublogi: EU:n ulkopuolisen työvoiman tarveharkinta on palautettava

Jaa

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi vaatii vappublogissaan ELY-keskuksia palauttamaan EU:n ulkopuolisen työvoiman tarveharkinnan.

– Harmaa työmarkkina, jossa on ihmiskaupan piirteitä, näyttää tulleen Suomen rakennusalalle jäädäkseen. Tätä vastuutonta kauppaa pyörittävät työvoiman välittäjät, jotka käyttävät EU:n ulkopuolisten maiden ihmisiä häikäilemättä hyväkseen, Harjuniemi kirjoittaa.

Harjuniemen vappublogi

Varapuheenjohtaja: ontuvia perusteluja ideologisin perustein

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kimmo Palonen kirjoittaa vappublogissaan yleissitovuuden poistamispyrkimyksistä. Työehtosopimuksilla on sovittu lukuisia asioita, joita työelämän lainsäädäntö ei tunnista.

– Kun tutkimukseen nojaavat argumentit ohitetaan olankohautuksella, jäävät jäljelle ideologiset pyrkimykset toimivan työehtosopimusjärjestelmän romuttamiseksi ja ammattiliittojen nujertamiseksi. Ammattiyhdistysliikettä pyritään jatkuvasti demonisoimaan julkisuudessa. Mitä väärää on liittoutumisessa edistämään yhteisiä asioita ja puolustamaan niitä? Palonen kysyy.

Palosen vappublogi

Yhteyshenkilöt

Janne Mäkinen
viestintäpäällikkö
puh. 040 352 1161
janne.makinen@rakennusliitto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

020 774 003 (puhelinvaihde)http://www.rakennusliitto.fi


Rakennusliitto on 70 000 rakentajan muodostama SAK:lainen ammattiliitto. Liitto pyrkii turvaamaan ja parantamaan jäsentensä työoloja ja palkkausta. Liitto solmii rakennusalojen yleissitovat työehtosopimukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Rakennusliitto tukee Teollisuusliiton julistamaa saartoa Keitele Groupissa10.12.2021 15:12:43 EET | Tiedote

Keitele Group Oy ei ole toistuvista kehotuksista huolimatta suostunut aloittamaan neuvottelutoimia Teollisuusliitto ry:n ja Ammattiliitto PRO ry:n kanssa yrityskohtaisesta työehtosopimuksesta. Teollisuusliitto ry on edellä mainituista syistä julistanut Keitele Group Oy:n saartoon 10.12.2021 alkaen. Teollisuusliitto ry on pyytänyt Rakennusliitto ry:n tukea saartotoimiensa vaikuttavuuden lisäämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme