Rakennusliitto ry

Rakennusliiton Suokas ehdottaa: Poliitikot voisivat noudattaa lakeja

Jaa

Poliittiset puolueet ja niiden mandaateilla toimivat ihmiset voisivat Rakennusliiton varapuheenjohtajan Kyösti Suokkaan mukaan ryhtyä noudattamaan lakeja, joita ovat olleet säätämässä.

-Jo näin pienellä teolla saataisiin rutkasti lisää uskottavuutta ja luottamusta poliittista päätöksentekoa kohtaan. Varsinkin kun ollaan syöksymässä rahankylvön mustaan aukkoon, maakuntauudistukseen, josta minä ja muu vaalikarja tietää vain seuraavan maakuntahallinnon todennäköiset poliittiset voimasuhteet.

Suokas antaa blogissaan tunnustuksen Harry Harkimolle siitä, että hän nosti esiin sen, että Kokoomuksen päätöksenteko on liian harvojen korvien välissä. Harkimon mukaan Suomen päätöksentekijät mahtuvat yhteen tilataksiin.

-Olen itse urputtanut asiasta vuosikymmeniä. Ammattiyhdistysliikkeen poliittisimpina aikoina tuntui, että päätöksentekijät eivät tarvinneet edes tilataksia. Tavallisen taksinkin kuskin viereisen etupenkin olisi voinut jättää tyhjäksi.

-Päätöksenteko kabineteissa ei ole ainoa ongelma. Vielä enemmän ärsyttää vallan taikapiiriläisille kehittyvä ylimielisyys. Ulkopuolisia kohtaan ei viitsitä noudattaa työlainsäädännön tasa-arvoisen kohtelun ja syrjinnän kiellon periaatteita, ei edes hyvän kotikasvatuksen saaneen ihmisen peruskohteliasuutta.

-Miksi näin? Siksi, että lain rikkomisesta ei mitään seuraan. Näinhän totesi aikanaan eräs kansanedustaja, joka ei tehnyt lain edellyttämää vaalirahailmoitusta. Poliittiset puolueet toimivat kuin lääkärit, virkaveljien virheitä ei tuomita. Vai muistaako kukaan yhtään tapausta, jossa esimeriksi virkanimitys olisi kumottu sen puhtaan poliittisuuden takia.

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

020 774 003 (puhelinvaihde)http://www.rakennusliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme