Rakennusliitto ry

Rakennusliiton Suokas: Maakuntauudistuksesta voi tulla Sammon ryöstö

Jaa

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas epäilee, että maakuntauudistuksesta saattaa tulla varsinainen Sammon ryöstö. Maakuntavaaleja käsittelevä lainsäädäntö valmistunee vasta kesäkuun alussa.

”Vaalit eivät ole olennainen asia. Jo nyt tiedetään melkoisella tarkkuudella puolueiden maakuntavaltuustojen paikkaluku”, kirjoittaa Suokas blogissaan.

”Tehtävä maakuntavaltuustossa on aikaa vievä ja eduiltaan kansanedustajan tehtävää heikompi. Valtuustoissa tullee istumaan muiden ohella suuri määrä nykyisiä ja tulevia sopeutumiseläkeläisiä.”

”Harvalukuisesta politrukkien joukosta valittavat valtuutetut pääsevät päättämään miljardeista euroista veronmaksajien rahoja. Suuri riski on, että joidenkin kohdalla toteutuu vanha sanonta. Lähinnä pussinsuuta on oma suu.”

Suokkaan mukaan ”eräät kokoomuksen kansanedustajat ovat jo osoittaneet taitoa ja kansalaiskuntoa.”

”Moninkertaistaneet tulonsa loikkaamalla jatkossa yhteiskunnalle terveyspalveluja tuottavien yritysten leipiin. Kukapa voisi paremmin ajaa yritysten etua uuden lainsäädännön tullessa voimaan, kuin itse lain laatija.”

”Suomi elvistelee vähäisellä korruptiolla. Meiltäkin löytyy silti esimerkkejä, joissa omat ja yhteiskunnan edut on jopa oikeuden päätöksellä todettu koplatun yhteen. Hämärän peittoon jääneitä tapauksia on moninkertainen määrä.”

Maakuntauudistuksen lainsäädäntö on levällään. Pitäisin kuitenkin kaikkein tärkeimpinä sellaisia pykäliä, joilla tehokkaasti estetään poliittisesti valittuja edustajia suosimasta joitakin yrityksiä toisten kustannuksella.

Lue koko blogi tästä

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

http://www.rakennusliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Rakennusliiton Suokas: Terhon esitys merkitsisi työttömyysturvan alasajoa26.2.2018 12:48Tiedote

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas arvioi, että esitys ansiosidonnaisen työttömyysturvan siirto Kelalle merkitsi rajua alasajoa. Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho on esittänyt, että ansiosidonnaista maksettaisiin kaikille Kelan rahoista. Terho ei ole esittänyt, mistä rahat tulisivat. -Ilman pajatsoon lyötävää lisärahaa Kelan maksama ansiosidonnainen työttömyysturva olisi muutamalla eurolla viritetty työmarkkinatuki, jos sitäkään. Valtio rahoittaa kassoihin kuulumattomien koko työttömyysturvan ja ansiosidonnaista saavilta suurin piirtein tätä vastaavan osuuden. Lisäraha pitäisi kaivaa muualta, ja sitä ei sovinnolla kukaan maksaisi, arvioi Suokas blogissaan.

Rakennusala kiinnittää huomiota putoamissuojauksiin19.2.2018 21:47Tiedote

Viime viikkojen aikana Suomen rakennustyömailla on sattunut useita, jopa kuolemaan johtaneita tapaturmia. Hyvin moni sattuneista tapaturmista ja läheltä piti -tilanteista on liittynyt putoamissuojauksen puutteellisuuteen. Tämän vuoksi rakennusalan järjestöt ja liitot eli Rakennusteollisuus RT, Pro ja Rakennusliitto kehottavat rakennustyömailla työskenteleviä tarkkailemaan ja tehostamaan erityisesti putoamissuojausta.

Rakennusliiton Suokas: Kokoomus patistaa kotiäidit nollatyösopimuksiin12.2.2018 11:10Tiedote

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas arvioi kokoomuksen haluavan perhevapaauudistuksen, jossa kotona olevien äitien etuja leikataan. -Näin karsitaan kuluja ja lisätään väkeä työmarkkinoille. Vaikkapa kilpailemaan kauppojen nollasopimustöistä. Kokoomuksen kannattajilla, hyvässä työmarkkina-asemassa olevilla naisilla, ei ongelmaa ole. He ovat kotona lapsen kanssa juuri niin pitkään kuin haluavat ja palaavat sen jälkeen töihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme