Rakennusliitto ry

Rakennusliiton Suokas: Sipilän vetoomuksia eivät rikkaat noudata

Jaa

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokkaan mukaan ammattiliitot eivät usko pääministeri Sipilän vakuutuksia aktiivimallin toimivuudesta.

Suokas muistuttaa, että Sipilä on vakuutellut paljon jo aikaisemmin. -Hallitus hyväksytti palkansaajilla kiky-sopimuksen ase ohimolla. Jälkeen päin Sipilä esitti vetoomuksen ja vakuutuksen, että Suomen pelastustalkoisiin osallistuvat myös hyväosaiset. Lopputulos on kaikkien nähtävissä. Rikkaimmat suomalaiset ovat lisänneet varallisuuttaan sadoilla miljoonilla euroilla vuodessa. Hyväosaiset eivät luopuneet mistään.

-Sadoille tuhansille työttömille ei löydy aktiivimallin edellyttämiä työpaikkoja. Työnantajat eivät palkkaa ketään, jos eivät työvoimaa tarvitse. Muutaman tunnin pätkätyöläisestä olisi valtaosalle yrityksiä enemmän kuluja kuin hyötyä. Työvoimakoulutuksesta kaikille työttömille ei kannata edes puhua. Sitä ei kyettäisi järjestämään, vaikka valtion piikki olisi täysin auki. Ja näinhän ei nyt ole.

Kymmenet tuhannet työttömät tulevat saamaan ilman armoa 4,65 %:n leikkauksen työttömyyspäivärahaansa. Hallitus ei lakejaan muuta ja rahaa voi pitää jo menetettynä, arvioi Suokas blogissa.

Suokkaan mukaan vastuussa oleva ministeri Pirkko Mattila vain ”lämmittää Muhoksella saunaa”, kun ihmiset kipuilevat työttömyysturvan kanssa. 

Lue blogi kokonaan tästä

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

http://www.rakennusliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Rakennusala kiinnittää huomiota putoamissuojauksiin19.2.2018 21:47Tiedote

Viime viikkojen aikana Suomen rakennustyömailla on sattunut useita, jopa kuolemaan johtaneita tapaturmia. Hyvin moni sattuneista tapaturmista ja läheltä piti -tilanteista on liittynyt putoamissuojauksen puutteellisuuteen. Tämän vuoksi rakennusalan järjestöt ja liitot eli Rakennusteollisuus RT, Pro ja Rakennusliitto kehottavat rakennustyömailla työskenteleviä tarkkailemaan ja tehostamaan erityisesti putoamissuojausta.

Rakennusliiton Suokas: Kokoomus patistaa kotiäidit nollatyösopimuksiin12.2.2018 11:10Tiedote

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas arvioi kokoomuksen haluavan perhevapaauudistuksen, jossa kotona olevien äitien etuja leikataan. -Näin karsitaan kuluja ja lisätään väkeä työmarkkinoille. Vaikkapa kilpailemaan kauppojen nollasopimustöistä. Kokoomuksen kannattajilla, hyvässä työmarkkina-asemassa olevilla naisilla, ei ongelmaa ole. He ovat kotona lapsen kanssa juuri niin pitkään kuin haluavat ja palaavat sen jälkeen töihin.

Rakennusliiton Suokas: Nykyinen työttömyysturvan malli pitää räjäyttää30.1.2018 11:18Tiedote

Rakennusliiton varapuheenjohtajan Kyösti Suokkaan mielestä nykyinen työttömyysturvan malli joutaa räjäyttää. ”Järjestelmä on perverssi. Työtön ei tiedä, jääkö pätkätyöstä käteen muuta kuin työn ilo. Vielä pahempaa on epätietoisuus työttömyysturvan seuraavasta maksupäivästä. Jos kädestä suuhun elävällä ei ole varmuutta, milloin satunnaisen työpäivänä jälkeen seuraavaksi rahaa saa, on ymmärrettävää pelata varman päälle. Lapset kun tuppaavat syömään joka päivä”, kirjoittaa Suokas blogissaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme