Rakennusliitto ry

Rakennusliiton Suokas: Työnantajat tappelevat periaatteesta, ei rahasta

Jaa

Rakennusalan työehtosopimusneuvotteluissa tapellaan Rakennusliiton varapuheenjohtajan Kyösti Suokkaan mukaan periaatteesta, ei suinkaan korotusten suuruudesta. Suokkaan mukaan takana on Elinkeinoelämän Keskusliitto, jonka mukaan rakentajille ei voi maksaa sen suurempia korotuksia kuin siivoojillekaan.

-Rakennusteollisuus itkee julkisuudessa Rakennusliiton palkkavaatimuksen kohtuuttomuutta. Toimeentulon rajamailla, jopa sen alapuolella, ahertavat siivoojat saivat muutamien euron korotuksen palkkaansa. Työnantajien oikeustajun mukaan tämän pitää olla muidenkin työtä tekevien kohtalo.

 -Näin Elinkeinoelämän Keskusliitto on erehtymättömyydessään päättänyt. Muussa tapauksessa Suomea kohtaa katastrofi.

Suokas näkee luokkasodan merkkivuonna ´”tätä henkeä myös työmarkkinaneuvotteluissa”.

-Työnantajat voimaantuivat Juha Sipilän (kesk) hallituksen palkansaajavastaisesta politiikasta ja kiky-sopimuksesta. Meteliä yhä ylläpitävät siniset onnensoturit, joilla hallituskauden loppu merkitsee poliittisen tulevaisuuden muuttumista poliittiseksi historiaksi.

Suokas muistuttaa, että ulkopuoliset eivät kuitenkaan ratkaise työmarkkinaneuvotteluja. -Jokainen istuu omilla persuksillaan tuleen. Työhäiriöistä kärsiville yrityksille ei heru valtion rahaa niin kuin keskustalaisille säätiöille. Tappiot joudutaan kirjaamaan omaan taseeseen. Tämä on syytä pitää mielessä, kun nyt on lähdetty tappelemaan periaatteesta.

Lue koko blogi tästä

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

http://www.rakennusliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Rakennusliitto järjestää Uudellamaalla torninostureiden tehotarkastuksen 17.-18. lokakuuta 201816.10.2018 11:22Tiedote

Rakennusliitto kiinnittää tehotarkastuspäivinä huomiota torninostureiden käytön, kuljettajien ja kaupunkilaisten turvallisuuteen. Median edustajille tarjotaan mahdollisuus tutustua torninosturiin Helsingissä tehotarkastuksen ensimmäisenä päivänä. Tutustumiskohteena on torninosturi Skanskan (Huopalahdentie 18) pääurakoimalla työmaalla klo 9.00 alkaen. Osallistumiset pyydetään ilmoittamaan ennakkoon Tapio Jääskeläiselle, puh. 050 527 0449.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme