Rakennusliitto ry

Rakennusliitto julisti saartoon yrityksen, joka maksoi työntekijöilleen 2,90 euroa tunti

Jaa

Rakennusliitto on vuosien varrella saartanut lukemattoman määrän ulkomaisia työntekijöilleen alipalkkaa maksavia yrityksiä. Nyt saavutettiin toistaiseksi voimassa oleva tämän vuosikymmen alipalkkaennätys.

BM Turku Oy:n Paraisten tehtaalla työskenteli Aalto Henkilöstöpalvelut Oy:n alihankkijana latvialainen Katana Serviss –niminen yritys. Kun yrityksen työntekijöiden palkkasaatavia selvitettiin, palkkakuitista ilmeni, että työntekijöiden tuntipalkka oli 2,90 eruoa tunnilta.

Työntekijöiden palkkasaatavia ei ole maksettu edelleenkään. Yrityksen edustaja ilmoitti Rakennusliiton asiaa hoitavalle toimitsijalle, että se ei noudata alan työehtosopimusta työntekijöiden pyynnöstä.

Ulkomailta lähetetyille työntekijöille maksettava alipalkka on sääntö eikä poikkeus. Yleensä tarkastuksissa esiin tulleet alipalkat ovat kuitenkin olleet jonkin verran korkeampia. Töitä rakennus- ja rakennustuotealalla ketjutetaan erilaisten työvoimaa vuokraavien yritysten kautta. Kun ketjun viimeinen lenkki on ulkomaille rekisteröity yritys omalla ulkomaisella työvoimallaan, palkan, verojen ja sosiaalivakuutusmaksujen maksaminen on käytännössä mitä sattuu.

Lisätietoja:

Kyösti Suokas
varapuheenjohtaja
0501587


Yhteyshenkilöt

Kyösti Suokas
varapuheenjohtaja
Rakennusliitto ry
puh. 050 1587.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

020 774 003 (puhelinvaihde)http://www.rakennusliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme