Rakennusliitto ry

Rakennusliitto kannattaa oikeudenmukaista työttömyysturvaa kaikille palkansaajille

Jaa

Rakennusliitto tukee SAK:n tavoitteita ansiosidonnaisen työttömyysturvan kehittämiseksi. Kaikki palkansaajat tulee saada ansiosidonnaisen turvan piiriin. Vahva ja riittävän suuriin yksiköihin perustuva työttömyyskassajärjestelmä tarjoaa hyvän pohjan turvan kehittämiselle. Muutoksissa on varmistettava ansioturvan riittävä taso. Alimpia työttömyyspäivärahoja on korotettava ja karensseja on muutettava kohtuullisemmiksi.

Työssäoloehdon ja sovitellun päivärahan määräytymisen tulee jatkossa perustua työajan sijasta tuloihin. Se yksinkertaistaa etuuden hakemista ja kannustaa ottamaan vastaan myös lyhytaikaista työtä. Korvausprosessi helpottuu ja automaatio mahdollistuu, mikä tuo työttömyysturvan käsittelyyn nopeutta ja säästöjä.

Nykyinen työttömyysturvan karenssijärjestelmä rankaisee työtöntä ankarasti virheistä, joiden syy löytyy usein monimutkaisesta järjestelmästä, ei työttömästä henkilöstä. Karenssit ovat kohtuuttoman pitkiä. Karenssia on uudistettava niin, että työttömälle annetaan oikeus korjata mahdollinen virhe rangaistuksetta.

Työttömyysturvan lisäpäiväoikeus on edelleen säilytettävä, jotta ikääntyneiden työttömien toimeentulo voidaan turvata. Ikääntyneiden työttömien nopeaa uudelleen työllistymistä on tuettava kaikin mahdollisin keinoin.

Työttömyysturvaa on uudistettava osana sosiaaliturvan kokonaisuutta yhteistyössä valtiovallan ja työmarkkinajärjestöjen kesken. Asian vaatima selvitys- ja tutkimustyö on syytä käynnistää pikaisesti.

Rakennusliiton hallitus 21.8.2020


Lisätietoja:

Puheenjohtaja Matti Harjuniemi
puh. 050 1586
matti.harjuniemi@rakennusliitto.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Janne Mäkinen
viestintäpäällikkö
puh. 040 352 1161
janne.makinen@rakennusliitto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

020 774 003 (puhelinvaihde)http://www.rakennusliitto.fi


Rakennusliitto on 71 000 rakentajan muodostama SAK:lainen ammattiliitto. Liitto pyrkii turvaamaan ja parantamaan jäsentensä työoloja ja palkkausta. Liitto solmii rakennusalojen yleissitovat työehtosopimukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Rakennusliitto: Karanteenia ei saa romuttaa7.5.2020 13:15:13 EESTTiedote

Hallitus päätti avata 14.5. alkaen työperäisen henkilöliikenteen Suomen ja Viron välillä. Talonrakennusteollisuus ry:n työperäiseen liikkumiseen liittyvä jäsenkirje 5.5. toteaa, että Suomeen tulevat ulkomaalaiset työntekijät voivat aloittaa työskentelyn välittömästi Suomeen paluun jälkeen. Karanteenissa oltaisiin vain työajan ulkopuolella. Tämän ohjeistuksen noudattaminen tarkoittaisi rakennusalalla käytännössä maahantulokaranteenin täydellistä ohittamista ja altistaa yhä useamman rakennusalan työntekijän virukselle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme