Rakennusliitto ry

Rakennusliitto laajentaa lakkoaan

Jaa

Rakennusliitto antoi maanantaina uuden lakkovaroituksen parhaillaan käynnissä olevassa työehtosopimuskiistassa. Nyt lakkopäivät ulottuvat jo kesäkuulle asti.

Rakennusliitto ry:n ja Rakennusteollisuus RT ry:n välisiä työehtosopimusneuvotteluja on käyty jo kuukausia eikä neuvotteluissa ole päästy ratkaisuun. Aiemmin julistetut ylityökielto ja lakot betonituotealan yrityksiin eivät myöskään ole johtaneet neuvottelutuloksen saavuttamiseen. Tämän takia Rakennusliitto ilmoittaa uusista työtaisteluista seuraavina ajankohtina ja seuraavia yrityksiä koskien:

17.,18.,21. ja 22.5.2018 kello 00,00 – 24.00 välisinä aikoina lakossa ovat seuraavien yhtiöiden kaikki työt, joihin sovelletaan Rakennusliiton ja Rakennusteollisuuden välisiä työehtosopimuksia: 

Lujabetoni Oy, Fescon Oy, Paroc Group Oyj, Nordkalk Oy Ab, Paroc Panel Systems Oy Ab, Saint-Gobain Finland Oy, Leca Finland Oy, Knauf Oy, PeeLT Oy, Kaukomaalaus Oy, LTU Group Oy, Sävyrakenne Oy, Amplit Oy, Are Oy, Caverion Suomi Oy, YIT Rakennus Oy:n maarakennuskohteet, YIT Infra Oy ja Skanska Infra Oy. Lakon piirissä ovat myös yhtiöt, jotka toimivat em. yhtiöiden aputoiminimillä.

17.-22.5.2018 kello 00.00 -24.00 välisenä aikana lakossa ovat:

YIT Rakennus Oy:n kohteet Kittilän kultakaivos, Rimmin alueen tunnelit ja Onkalo TU6 louhintaurakka, Olkiluoto.

YIT Infra Oy:n kohteet Finnoon asema ja ratatunnelin louhinta ja Kittilän kultakaivos, Rimmin alueen tunnelit.

Skanska Infra Oy:n kohteet Kittilän kultakaivos, tunnelin louhinta ja Kemin kaivos, tuotantotilojen louhinta.

1.,4.,5. ja 6.6. 2018 kello 00.00 – 24.00 välisinä aikoina lakossa ovat  Lujabetoni Oy, Fescon Oy, Paroc Group Oyj, Nordkalk Oy Ab, Paroc Panel Systems Oy Ab, Saint-Gobain Finland Oy, Leca Finland Oy, Knauf Oy, PeeLT Oy, Kaukomaalaus Oy, LTU Group Oy, Sävyrakenne Oy, Amplit Oy, Are Oy, Caverion Suomi Oy, YIT Rakennus Oy:n maarakennuskohteet, YIT Infra Oy ja Skanska Infra Oy, Betset Group Oy, Betset Oy, Betset Betoni Oy, Betset MB Oy, Betonimestarit Oy, BM Turku Oy, BM Haapavesi Oy, Parma Oy, Rajaville Oy, Parmarail Oy, Rudus Oy, Ruskon Betoni Oy ja Tahtiaika Oy. Lakon piirissä ovat myös yhtiöt, jotka toimivat em. yhtiöiden aputoiminimillä.

Kaikki lakot koskevat töitä, joihin noudatetaan Rakennusliiton ja Rakennusteollisuuden välillä solmittuja työehtosopimuksia. 

Lakot koskevat vain Suomen rajojen sisäpuolella tehtäviä töitä.

Rakennusliiton 1.3.2018 julistama ylityökielto jatkuu edelleen kaikilla Rakennusliiton ja Rakennusteollisuuden välisillä sopimusaloilla.

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliitto ry
Rakennusliitto ry
Siltasaarenkatu 4
00530 HELSINKI

020 774 003 (puhelinvaihde)http://www.rakennusliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme