Vihdin kunta

Rakentajat tiedottajina Kotinäyttelyn sivulla – Vihdin kunta antoi oikeudet

Jaa

Sepänpihan Kotinäyttely on 25.6.-5.7.2020 Vihdissä. Näyttelyn tunnus ”pieni koti, iso elämä” kertoo siitä, että elämä ei rajoitu oman tontin rajoihin, vaan asuinympäristö on älykäs ja elämä yhteisöllistä. Yhteisöllisyys näkyy siinäkin, että tapahtumasta kertovat alueella rakentavat yksityisihmiset – ei vain kuntaorganisaatio.

Sepänpihan Kotinäyttelystä kerrotaan yhteisöllisesti. Kuva: Linda Karppinen.
Sepänpihan Kotinäyttelystä kerrotaan yhteisöllisesti. Kuva: Linda Karppinen.

 Kotinäyttelyn Facebook-sivulla ”Kotinayttely” jaetaan tilannekuvia ja iloitaan yhdessä edistyksestä. Rakentajat ovat saaneet sivulle julkaisemiseen tarvittavat tunnukset. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Vihdin kunta on antanut oikeudet omien viestintäkanaviensa hallinnointiin muille kuin kunnan työntekijöille.

Kesällä 2019 Kotinäyttelyn Facebook-sivulla yksityiset rakentajat alkoivat kertoa taloprojektiensa vaiheista. Ensimmäisenä tiedottamisen aloitti Kimmo Heino. Heino julkaisi 27.6.2019 videon tulevan oman kotinsa, ”Villa Vaskisepän”, paalutuksesta.

–Kaikki on mennyt hyvin, jopa paremmin kuin odotettu, Heino kertoo.

Seuraavana päivänä 28.6.2019 tiedottamisen aloitti Linda Karppinen. Karppisen perheen talo ”Lukkoseppä” rakentuu perheelle, jonka lapset ovat kuudennen polven vihtiläisiä. Karppinen on julkaissut rakennustyömaakuvien lisäksi kuvan koko korttelin auringonlaskusta tulevaisuuden tunnelmia ennakoiden.

Tarja Pahlmanille rakentuu omien sanojensa mukaan ”moderni mummonmökki”. Pahlman on julkaissut kuvia eri yhteistyökumppaneistaan talon rakentamisen eri vaiheissa.

Rakentajilla on myös omia blogeja sekä Facebook- ja Instagram-tilejä, joista yksittäisten projektien etenemistä voi seurata tarkemmin.

Vuoropuhelua ja keskustelua

 Rakentajat ovat tavanneet säännöllisesti Vihdin kunnan tiloissa. Tilaisuuksiin ovat osallistuneet myös kunnan edustajat ja eri yritysten edustajia. Lisäksi rakentajilla on oma yhteinen WhatsUp-ryhmä.

–Vuoropuhelun ansiosta rakentajat ovat hyvin selvillä myös siitä, mitä naapuritonteille tulee, kertoo Vihdin Elinvoimajohtaja Petra Ståhl.

 Yhteisöllinen alue, yhteisöllinen elämä

 Yhteisöllisyyttä tukevat muun muassa alueelle tuleva yhteinen korttelipiha grilleineen. Jätehuolto on järjestetty keskitetysti. Lähistöltä löytyy liikuntapaikkoja ja lisää on valmistumassa. Yhteiskäytössä olevat alueet tulevat osaksi aktiivista arkea.

Kohteita valmistuu ensi kesäksi ainakin 15. Sepänpihan omakotitontit ovat kooltaan 430-620 m² ja rakennusoikeutta tonteilla on 100-120 m². Kohteissa voi nähdä toteutuneita, tavallisten ihmisten, asumisen unelmia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sepänpihan Kotinäyttely: Petra Ståhl, Elinvoimajohtaja, Vihdin kunta, 050 576 6256, petra.stahl@vihti.fi

Rakentajien haastattelut: Hanna Jokitöyrä, brändikehittäjä, Vihdin kunta, 050 568 1026, hanna.jokitoyra@vihti.fi

Kuvat

Sepänpihan Kotinäyttelystä kerrotaan yhteisöllisesti. Kuva: Linda Karppinen.
Sepänpihan Kotinäyttelystä kerrotaan yhteisöllisesti. Kuva: Linda Karppinen.
Lataa
Sepänpihan Kotinäyttelyn rakentajien yhteistyökumppanit näkyvät rakentajien julkaisemissa kuvissa. Kuva: Tarja Pahlman.
Sepänpihan Kotinäyttelyn rakentajien yhteistyökumppanit näkyvät rakentajien julkaisemissa kuvissa. Kuva: Tarja Pahlman.
Lataa
Sepänpihan Kotinäyttelyn  rakentumista voi seurata myös rakentajien kuvaamista videoista. Kuva: Kimmo Heino.
Sepänpihan Kotinäyttelyn rakentumista voi seurata myös rakentajien kuvaamista videoista. Kuva: Kimmo Heino.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Kuka on vienyt Vihtiä maailmankartalle? Ehdota hänelle puuta Menestyjien puistoon28.5.2020 14:27:27 EESTTiedote

Nummelassa sijaitsevaan Menestyjien puistoon istutetaan jälleen puita vihtiläisten menestyjien kunniaksi. Koska koronapandemia on aiheuttanut muun muassa kulttuuritilaisuuksien ja kansainvälisten arvokilpailujen peruuntumisia, Vihdin kunta palkitsee tänä vuonna puulla aiempien vuosien menestyjiä urheilun ja kulttuurin saralta. Ehdotuksia puiden saajiksi kerätään kuntalaisilta.

Vihdin kunnan talouden Vihta-tasapainotusohjelman päivittäminen: kysely kuntalaisille ja henkilöstölle22.5.2020 14:44:15 EESTTiedote

Vihdin kunta ottaa vuonna 2019 hyväksytyn Vihta-tasapainotusohjelman uudelleen tarkasteluun ja avaa kyselyn kehittämisideoista kuntalaisille ja kunnan henkilöstölle. Alun perin vuosille 2020–2022 laaditun tasapainotusohjelman arvioidut talousvaikutukset olisivat olleet 11 570 655 euroa. Nyt niin Suomen kuntakentän kuin Vihdin kunnan talousnäkymien heikentyessä äkillisesti koronapandemian takia alkuvuoden 2020 aikana tarvitaan uusia sopeutustoimenpiteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme