Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimialaHelsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakentaminen alkaa Paciuksenkadulla, Mannerheimintiellä ja myöhemmin Tukholmankadulla

Jaa

Paciuksenkadulla ja Tukholmankadulla rakennetaan pyöräteitä, Mannerheimintien pohjoisosaa peruskorjataan.

Paciuksenkadun ja Tukholmankadun bussiliikenteen sujuvuutta parannetaan uusilla kaista- ja pysäkkijärjestelyillä. Liikennejärjestelyt liittyvät runkolinja 500:n käyttöönottoon.

Paciuksenkadulle rakennetaan uusia pyöräteitä sekä peruskorjataan nykyistä ajorataa välillä Munkkiniemen silta – Tukholmankadun risteys. Kadun molemmin puolin rakennetaan jalkakäytävä. Kadun pohjoisreunaan rakennetaan yksisuuntainen pyörätie ja eteläreunaan baanaverkostoon liittyvä kaksisuuntainen pyörätie Meilahdentien risteyksestä länteen.

Tukholmankadulla pyöräilyn turvallisuutta parannetaan rakentamalla kadun molemmin puolin yksisuuntainen pyörätie.

Mannerheimintiellä välillä Tilkanvierron silta – Koroistentie tehdään nykyisen ajoradan peruskorjaus. Lisäksi raitiotie ja raitiovaunupysäkit saneerataan sekä rakennetaan tukimuuri Tilkanvierron sillan viereen.

Työt alkavat heinäkuun alkupuolella Paciuksenkadulla ja Mannerheimintiellä. Mannerheimintien osuuden on määrä valmistua syksyllä 2017. Tukholmankadun remontti käynnistyy alkuvuonna 2018 Paciuksenkadun valmistuttua. Kaikki työt urakka-alueella päättyvät kesällä 2018.

Rakennustyöt vaikuttavat alueella liikkumiseen ja aiheuttavat muun muassa autokaistojen muutoksia sekä raitioliikenteen katkoksia. Reittien ja liikennejärjestelyiden muutoksista kerrotaan etukäteen kaupungin verkkosivuilla ja tiedotusvälineissä. Melua aiheuttavat työt tehdään pääsääntöisesti päiväsaikaan. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rami Äikäs
työmaapäällikkö
Lemminkäinen Infra Oy
puh. 050 413 1783
rami.aikas@lemminkainen.com

Teemu Koivula
projektinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 399 25
teemu.koivula@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki Photo Festival – Helsingistä valokuvauksen pohjoinen pääkaupunki5.7.2018 12:58Tiedote

Teurastamon alueella 5.7. avautuva Helsinki Photo Festival tarjoaa monipuolista ohjelmaa, joka tukee nykyaikaista valokuvataidetta ja urbaaneja näyttelyitä. Festivaalin ohjelmaan sisältyy Artist talk -tilaisuuksia, työpajoja, seminaareja, valokuvauskävelyitä ja innovatiivisia valokuvarakennelmia. Teurastamon lisäksi tapahtumia on muun muassa Hermannin puistossa, Kalasatamanpuistossa, Sörnäistenlaiturilla ja Suvilahdessa. Festivaali jatkuu 15.8. saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme