MessukeskusMessukeskus

Rakentamisen ja talotekniikka-alan suurin tapahtuma FinnBuild avautuu neljän vuoden tauon jälkeen

Jaa

Pitkään odotettu FinnBuild avautuu Helsingin Messukeskuksessa tiistaina 4.10. klo 9.00. Neljän vuoden tauon jälkeen tapahtumassa esitellään uudistuvan rakennus- ja talotekniikka-alan innovaatiot ja uutuudet, joita lähes poikkeuksetta yhdistää energiansäästö. Kansainvälinen suurtapahtuma järjestetään 4.-6.10. ja kohtaamisia odotetaan innolla.

Rakennus- ja talotekniikan alan ammattilaisille on nyt tarjolla rakentamisen vihreään siirtymään, älyrakennuksiin ja energiansäästöön liittyviä ratkaisuja sekä merkittäviä innovaatioita, joita palkitaan lukuisissa kilpailuissa. Highlightsien Highlight julkaistaan tiistaina 4.10. klo 12.00.

Tapahtumassa on yli 470 yritystä 14 eri maasta, 16 000 m² alueella. Näyttelyn teema-alueet ovat: FinnBuild Wood (halli 1), täydentävät rakennustarvikkeet (halli 3), betonipuisto, talotekniikka-alue ja rakentaminen (halli 6) sekä talotekniikka, koneet ja laitteet (halli 7).

Rakentamisen tulevaisuus ja Ukrainan sodan vaikutukset nousevat ohjelmissa

Ajankohtaisissa puheenvuoroissa keskustellaan laajasti niin rakennusalan kustannuspaineista, Ukrainan sodan vaikutuksista kuin vihreästä siirtymästä ja nollatyömaista. 

Keskeiset vaikuttajat pohtivat Suomen Asuntotietokeskuksen toimitusjohtaja Juha Salmen vetämässä paneelissa tiistaina klo 13.00., miten yhteiskunnan akuutit kriisit ja ilmastonmuutoksen kaltaiset megatrendit vaikuttavat rakennusmarkkinoihin. Ukrainan sodan vaikutuksista rakennusalalla avaa Rakennusteollisuus RT:n pääekonomisti Jouni VihmoSitran yliasiamies Jyrki Katainen kertoo tapahtuman avausaamuna 5.10. miten EU:ssa nähdään kiertotalouden tulevaisuus ja sen bisnesmahdollisuudet.

Lisäksi ohjelmassa on päivittäin puheenvuoroja meneillään olevista rakennus- ja korjausrakennusprojekteista kuten Keilaniemen Portti, Raide-Jokeri-projekti, Kruunusillat, Keski-Pasila, Kansallisteatterin korjausremontti ja Espoon keskuksen kehitys.Katso koko ohjelma verkossa: www.finnbuild.fi/ohjelma.

SPAN-siltakilpailussa neljä joukkuetta

SPAN-siltakilpailussa (halli 1) rakennustekniikan ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat kisaavat siitä, mikä joukkue suunnittelee kilpailun esteettisimmän, kestävimmän ja lähimpänä omia kestävyyslaskelmiaan olevan sillan. Joukkueet rakentavat sillat messuilla puurimoista sekä -liimasta ja työt koestetaan viimeisenä kilpailupäivänä, torstaina aamupäivällä. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n, RIL ry:n ja Messukeskuksen kanssa.

FinnBuildin 2022 ohjelmat sijoittuvat teemoittain kolmelle lavalle: BuildingPRO (halli 7,
f 140, rakentaminen, tulevaisuus), DigiPRO (halli 3, b 51, digitaalisuus, teknologia), GreenPRO (halli 1, a 11, kiertotalous ja vastuullisuus).

Kumppanilavat: Betonipuisto-lava, halli 6, g20, Rakennuslehti-lava, halli 6, m2. 

Ohjelmapisteet: SPAN 22-puusiltakilpailu, halli 1, a 12, Arin ja Kirsin Remppacorneri, halli 3, h 41. 

Lisätietoja tapahtumasta: tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, Messukeskus, puh. 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkamessut 2023 -ohjelmassa uusimmat kohdevinkit, kulttuuria ja vastuullisuusasiaa2.12.2022 14:30:54 EET | Tiedote

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matka 2023 -ohjelman julkistus on aloitettu tapahtuman nettisivuilla. Ohjelmassa nousee uusia tuulia matkakohteista viimeisen kolmen vuoden ajalta sekä värikkäitä esityksiä ympäri maailman. Matkamessujen partnerimaa Kreikka on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.1.2023 (ammattilaispäivä 19.1.23).

Petrol Circus Custom Bike Show esittelee upeat rakennetut moottoripyörät25.11.2022 14:13:47 EET | Tiedote

Petrol Circus Custom Bike Show esittelee kolmen vuoden tauon jälkeen MP 23 moottoripyörämessujen yhteydessä rakennettuja moottoripyöriä, jotka kisaavat neljässä sarjassa. Näyttelyyn voi ilmoittaa moottoripyöriä ja mopoja vuoden loppuun asti. Tapahtuma on ainutlaatuinen ja ainoa rakennettujen moottoripyörien tapahtuma, joka järjestetään tässä mittakaavassa kaupallisen tapahtuman yhteydessä Euroopassa. MP 23 -messut järjestetään 3. – 5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme