Valokuitunen Oy

Rakentamiskausi alkaa – Valokuitunen investoi Keski-Uusimaan valokuituverkkoon 1,5 miljoonaa euroa 

Jaa
Markkinajohtaja Valokuitunen investoi Suomen kiinteisiin tietoliikenneverkkoihin tänä vuonna yli 100 miljoonaa euroa. Keski-Uudellamaalla Valokuitunen laajentaa valokuituverkkonsa tänä kesänä kattamaan yli 2 000 uutta kotitaloutta. Se tarkoittaa yli 1,5 miljoonan euron investointeja alueelle. Verkon rakentamisella on myös työllistämisvaikutuksia.

Valtakunnallinen valokuidun rakentaja ja ylläpitäjä Valokuitunen investoi tänä kesänä 1,5 miljoonaa euroa Keski-Uusimaan valokuiduttamiseen. Verkonrakentamiset koskevat Isokytön, Kartanonseudun, Kinnarin, Kyrölän, Nummenkylän, Ali-Keravan, Krapin, Lahelantien ja Mahlamäen asuinalueita. Rakennusprojektit tuovat valokuituyhteyden 2 000 uuden keskiuusimaalaiseen kotitalouden ulottuville, ja kaivuutyöt alkavat viimeistään toukokuun puolivälissä. Mittava rakentaminen kuuluu ja näkyy myös katukuvassa.

– Kaivamme kuidun maahan siten, että asukkaille koituvat häiriöt ovat mahdollisimman pienet. On hyvä tietää sekin, että mikäli verkkoihin haluaa vielä liittyä, se on yhä mahdollista ja toimitus on nopea, jos tilauksen tekee ennen kuin kaivuri on kulkenut oman tontin ohi, Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto kertoo.

Valokuitunen rakentaa toimintavarmaa ja nopeaa avoimen palvelun valokuituverkkoa, jossa asiakas saa itse valita nettiliittymänsä usean eri palveluntarjoajan väliltä omien tarpeidensa ja mieltymystensä mukaan.

– Markkinoiden laajimman palveluntarjoajavalikoiman ohella olemme tehneet valokuituun siirtymisen asiakkaillemme helpoksi. Emme sido ketään määräaikaisiin palvelusopimuksiin, vaan palvelut voi ottaa käyttöön vaikkapa vasta sitten, kun esimerkiksi nykyinen sopimus loppuu. Kun liittymä on kerran rakennettu, palvelut voi aina kilpailuttaa eri palveluntarjoajien kesken. Kilpailu asiakkuuksista kehittää palveluita ja pitää hinnat kurissa, mikä on asiakkaan etu nyt ja tulevaisuudessa, Kaunisto linjaa. 

Valokuitua rakennetaan Suomeen nyt aktiivisesti. Valokuitusen investoinnit pelkästään Uudenmaan valokuiturakentamiseen ovat olleet merkittäviä viime vuosien ajan. Yhtiön koko Uuttamaata koskevat investoinnit nousevat tänä kesänä 20miljoonaan euroon ja aluetta koskevat aiemmat investoinnit ovat noin 60 miljoonaa euroa. 

Valokuidun suurta suosiota selittää kiihtyvä digitalisaatio ja etätöiden sekä etäpalveluiden yleistyminen. Tämä kehitys vaatii toteutuakseen erittäin hyvät ja toimintavarmat yhteydet. Valokuitu on nopein, toimintavarmin, ekologisin ja skaalautuvin tiedonsiirron teknologia. Se tekee kodista toimivan kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Valokuitunen Oy
Valokuitunen Oy
Valimotie 21
00380 Helsinki

https://valokuitunen.fi/

Lisätietoja: 

Valokuitunen,
Toimitusjohtaja Heikki Kaunisto
+358 50 440 5224
heikki.kaunisto@valokuitunen.fi
valokuitunen.fi

 

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, jo pelkästään vuoden 2022 aikana olemme investoineet 50 miljoonaa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistaa suomalaisen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia, jotka tukevat voimakasta kasvuamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valokuitunen Oy

KKV julkaisi suosituksen valokuitualalle: "Hyvä alku, lisää kaivataan. Nyt on LVM:n ja Traficomin vuoro"31.5.2023 06:59:00 EEST | Tiedote

Valokuitutoimialan yritykset ovat saaneet Kilpailu- ja kuluttajavirastolta (KKV) suosituksen markkinoilla toimimiseen kuluttajasuojan näkökulmasta. Alalta on puuttunut kokonaan toimialaa koskeva ohjeistus. Tällaisen perään Valokuitunen Oy on kysellyt monta kertaa. Yhtiö on nyt aidosti ilahtunut siitä, että KKV puuttuu toimialan käytänteisiin, mutta yksinään pelkkä ohjeistus on riittämätön. Traficomin ja Liikenne- ja viestintäministeriön tulisi myös lisätä toimialaa koskevaa ohjausta ja valvontaa.

Kittilän kunnan ja kunnan yhtiöiden vuokra-asuntoihin Valokuitusen valokuituyhteys – Lapissa valokuitutyömaat alkavat pian16.5.2023 07:50:00 EEST | Tiedote

Valokuitunen rakentaa Kittilän kunnan ja kunnan yhtiöiden vuokrarivi- ja luhtitalohuoneistoihin valokuituyhteydet. Tehty sopimus käsittää yhteensä 287 huoneistoa. Kaikkiin asuntoihin rakennetaan oma yhteys, ja asukas voi itse valita nettipalvelunsa valokuituun. Lapissa Valokuitusen verkkojen rakennustyömaat ovat käynnistymässä touko-kesäkuussa. Ensimmäisinä käynnistyvät toukokuussa verkon rakentamiset Ylitorniolla, Simossa, Torniossa ja Keminmaalla, sen jälkeen ennen juhannusta Kemissä. Sallan Kesälmäjärvellä rakennetaan todennäköisesti myös kesän aikana liittymiä.

Valokuitunen on yksi Suomen parhaista työpaikoista27.4.2023 12:01:00 EEST | Tiedote

Valokuitunen nousi yllättäjäksi Suomen parhaiden työpaikkojen listauksessa keskisuurten yritysten sarjassa, kun yritys sijoittui heti ensimmäisessä Great place to work -tutkimuksessa 15. parhaaksi työpaikaksi Suomessa. Valokuitunen on perustettu vuonna 2020 ja kasvanut kolmen koronan sekä etätöiden sävyttämien toimintavuosiensa aikana sekä henkilömäärältään että liiketoiminnaltaan kymmenkertaiseksi.

Valokuitusen valokuituverkon rakennustyöt alkavat lähiviikkoina kuudella Espoon asuinalueella12.4.2023 07:35:00 EEST | Tiedote

Valokuitunen rakentaa Espoossa kevään aikana kuudella asuinalueella valokuituverkkoa. Työt alkavat eri puolilla Espoota lähiviikkojen aikana tai myöhemmin alkukesällä. Valokuitunen rakentaa valokuituyhteyksiä tänä vuonna ennätyspaljon koko Suomen alueella. Kaiken kaikkiaan tänä vuonna valokuituverkon rakentamista suunnitellaan tai sitä jo rakennetaan 19 espoolaiselle asuinalueelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme