Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Rantakesä kannustaa tapahtumajärjestämiseen Helsingin ja Espoon rannoilla

Jaa

Helsingin ja Espoon yhteinen Rantakesä-konsepti helpottaa tapahtumajärjestäjien työtä tänäkin kesänä. Rantakesässä tapahtuman järjestämiseen riittää poikkeuksellisesti ilmoitus kartalla sekä konseptin etiketin noudattaminen. Rantakesä on lanseerattu Helsingissä kesällä 2015, Espoo on mukana toista vuotta.

Rantakesä. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing
Rantakesä. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing

Rantakesän kohteiksi on valittu 19 tapahtumapaikkaa Helsingin ja Espoon rannoilta. Uutena kohteena on lisätty Uunisaari. Tapahtumapaikat, niihin ilmoitetut tapahtumat ja Rantakesän etiketti löytyvät Rantakesä.fi-palvelusta. Rantakesän kohteissa järjestettävät tapahtumat viedään kartalle samalla sivustolla.

Kaikkiin Rantakesän kohteissa järjestettäviin tapahtumiin tulee olla vapaa pääsy ja niiden on oltava kaikille avoimia. Rantakesää koordinoi Sami Lehtinen.

"Helsinki harkitsee pienten tapahtumien osalta siirtymistä ilmoitusmenettelyyn, ja suunnittelutyössä Rantakesä on tarjonnut erinomaisen testialustan", kertoo Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osaston asiantuntija Päivi Munther.

Viime kesänä Helsingin ja Espoon rannoilla järjestettiin kaupunkilaisten ja tapahtumajärjestäjien toimesta kymmeniä tapahtumia, kuten Bike in -leffapiknik, musiikkitapahtumia, liikuntatapahtumia sekä erilaisia kirpputoreja.

“Espoossa on tilausta rohkaista kaupunkilaisia tekemään ja kokeilemaan omia pieniä tapahtumia. Siihen Rantakesä-konsepti tarjoaa hyvät mahdollisuudet. Hauskaa, että teemme yhteistyötä Helsingin kaupungin ja Espoon kaupungin välillä”, sanoo Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö Lea Rintala.

Tapahtumia voi järjestää Rantakesän kohteissa Helsinki-päivästä Espoo-päivään

Rantakesään ovat tervetulleita pienet tapahtumat minä tahansa päivänä pitkin kesää. Tapahtuma-aika on Helsinki-päivästä Espoo-päivään 12.6.–25.8.2018.

Koordinaattori Sami Lehtinen on tapahtumajärjestäjien tukena käytännön asioissa. Rantakesän ideana on kuitenkin, että jokainen vastaa itse omasta tapahtumastaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sami Lehtinen, Rantakesä-koordinaattori,
puh. 043 827 2319, s-posti: sami.lehtinen(at)espoo.fi

Päivi Munther, asiantuntija, Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto,
puh. 040 334 2045, s-posti: paivi.munther(at)hel.fi

Lea Rintala, tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö, Espoon kaupunki,
puh. 046 877 1952, s-posti: lea.rintala(at)espoo.fi

Kuvat

Rantakesä. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing
Rantakesä. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing
Lataa
Rantakesä. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing
Rantakesä. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ravinnepäästöjen kompensaatiolla lisää vauhtia Itämeren suojeluun18.1.2019 12:15Tiedote

Paikallistason Itämeri-paneeli esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön ravinnepäästökompensaatio keinoksi, jolla vähennetään Itämeren rehevöitymistä. Paneeli pitää merkittävänä Suomen hallituksen päätöstä esittää Itämeren suojeluun lisärahoitusta ja käynnistää uusi ohjelma Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseksi. Näin toteaa Itämeri-paneeli ensimmäisissä kahdessa kannanotoissaan, joista paneeli päätti kokouksessaan 28.11.2018.

Ulkomaalaistaustaiset pääkaupunkiseudulla: eroavatko Helsingin, Espoon ja Vantaan tiet?18.1.2019 10:50Tiedote

Vuoden 2018 alussa ulkomaalaistaustaisia oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteenlaskettuna 185 131 henkeä. Heistä 34 366 on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lähes saman kokoinen. Heitä on Helsingissä 15,5, Espoossa 16,1 ja Vantaalla 18,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Määrällisesti tarkasteltuna Helsingissä (99 996) oli kuitenkin vuoden 2018 alussa enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin Espoossa (44 935) ja Vantaalla (40 200) yhteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme