Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Rantakesä kannustaa tapahtumajärjestämiseen Helsingin ja Espoon rannoilla

Jaa

Helsingin ja Espoon yhteinen Rantakesä-konsepti helpottaa tapahtumajärjestäjien työtä tänäkin kesänä. Rantakesässä tapahtuman järjestämiseen riittää poikkeuksellisesti ilmoitus kartalla sekä konseptin etiketin noudattaminen. Rantakesä on lanseerattu Helsingissä kesällä 2015, Espoo on mukana toista vuotta.

Rantakesä. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing
Rantakesä. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing

Rantakesän kohteiksi on valittu 19 tapahtumapaikkaa Helsingin ja Espoon rannoilta. Uutena kohteena on lisätty Uunisaari. Tapahtumapaikat, niihin ilmoitetut tapahtumat ja Rantakesän etiketti löytyvät Rantakesä.fi-palvelusta. Rantakesän kohteissa järjestettävät tapahtumat viedään kartalle samalla sivustolla.

Kaikkiin Rantakesän kohteissa järjestettäviin tapahtumiin tulee olla vapaa pääsy ja niiden on oltava kaikille avoimia. Rantakesää koordinoi Sami Lehtinen.

"Helsinki harkitsee pienten tapahtumien osalta siirtymistä ilmoitusmenettelyyn, ja suunnittelutyössä Rantakesä on tarjonnut erinomaisen testialustan", kertoo Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osaston asiantuntija Päivi Munther.

Viime kesänä Helsingin ja Espoon rannoilla järjestettiin kaupunkilaisten ja tapahtumajärjestäjien toimesta kymmeniä tapahtumia, kuten Bike in -leffapiknik, musiikkitapahtumia, liikuntatapahtumia sekä erilaisia kirpputoreja.

“Espoossa on tilausta rohkaista kaupunkilaisia tekemään ja kokeilemaan omia pieniä tapahtumia. Siihen Rantakesä-konsepti tarjoaa hyvät mahdollisuudet. Hauskaa, että teemme yhteistyötä Helsingin kaupungin ja Espoon kaupungin välillä”, sanoo Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö Lea Rintala.

Tapahtumia voi järjestää Rantakesän kohteissa Helsinki-päivästä Espoo-päivään

Rantakesään ovat tervetulleita pienet tapahtumat minä tahansa päivänä pitkin kesää. Tapahtuma-aika on Helsinki-päivästä Espoo-päivään 12.6.–25.8.2018.

Koordinaattori Sami Lehtinen on tapahtumajärjestäjien tukena käytännön asioissa. Rantakesän ideana on kuitenkin, että jokainen vastaa itse omasta tapahtumastaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sami Lehtinen, Rantakesä-koordinaattori,
puh. 043 827 2319, s-posti: sami.lehtinen(at)espoo.fi

Päivi Munther, asiantuntija, Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto,
puh. 040 334 2045, s-posti: paivi.munther(at)hel.fi

Lea Rintala, tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö, Espoon kaupunki,
puh. 046 877 1952, s-posti: lea.rintala(at)espoo.fi

Kuvat

Rantakesä. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing
Rantakesä. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing
Lataa
Rantakesä. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing
Rantakesä. Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Asuntotuotantoa mahdollistava asemakaavavaranto on kasvanut pääkaupunkiseudulla20.6.2018 14:09Tiedote

Asemakaavavaranto, joka mahdollistaa asuntotuotannon, on kasvanut pääkaupunkiseudulla 2010-luvulla. Vuoden 2018 alussa voimassa olleissa seudun asemakaavoissa oli käyttämätöntä rakennusoikeutta hieman yli 7,7 miljoonaa kerrosneliömetriä. Määrä oli 1,2 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2011. Vuoden 2017 aikana varannon kasvua kertyi pääkaupunkiseudulla yli 200 000 kerrosneliömetriä. Pääkaupunkiseudun reipas asuntotuotantovauhti ei siis ainakaan vielä ole kääntänyt asuntovarannon määrää laskuun.

Työnteko edistää maahanmuuttajien hyvinvointia ja kulttuurista oppimista – työnteon esteitä tulisi pyrkiä purkamaan20.6.2018 12:05Tiedote

Maahanmuuttajien on Suomessa usein vaikeampi työllistyä kuin kantaväestön. Työnteko edistää kuitenkin merkittävästi uuteen maahan sopeutumista ja lisää maahanmuuttajien hyvinvointia. Helsingin kaupunginkanslian tuoreessa haastattelututkimuksessa on selvitetty eri kulttuuritaustoista saapuneiden maahanmuuttajien taloudellista sopeutumista Suomeen sekä työnteon merkitystä heidän hyvinvoinnilleen. Lisäksi tutkimuksessa on tarkasteltu haastateltujen maahanmuuttajien työllisyyspolkuja ja uuteen maahan sopeutumista laajemminkin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme