Rantala Työeläke-lehdessä: Tutkittu tieto yhä tärkeämpää

Jaa

Toukokuun lopussa eläkkeelle siirtyvä Eläketurvakeskuksen toimitusjohtaja Jukka Rantala paljastaa Työeläke-lehden haastattelussa kiinnostavia sattumuksia 40-vuotiselta uraltaan.

Työeläke 2:2019
Työeläke 2:2019

Läksiäishaastattelussaan Rantala nostaa keskusteluun tutkitun tiedon merkityksen eläkepolitiikassa ja yleensä päätöksenteossa.

– Useimmiten päätöksenteossa toimii periaate, että paras argumentti voittakoon, Rantala sanoo huhtikuun Työeläke-lehdessä.

Isoista asioista työmarkkinakeskusjärjestöt ovat yleensä pystyneet sopimaan, kun Rantala on luottomiehenä vienyt lävitse eläkeuudistuksia. Se on vienyt aikaa, mutta tulosta on syntynyt.

Uuden elämänvaiheen kynnyksellä kuin testamentiksi Rantala kehottaa katsomaan historiaan. Hän painottaa, että tätä päivää ja eläketurvan sukupolvien välistä oikeudenmukaisuutta tulisi tarkastella osana laajempaa kokonaisuutta.

Alhainen syntyvyys synkistää tulevaisuuden

Historiallisen heikot syntyvyysnäkymät luovat painetta eläketurvan rahoitukselle tulevaisuudessa. Alhainen syntyvyys ulottaa kyntensä eläketurvan pitkän aikavälin trendilaskelmiin.

Suomi on siirtynyt nopeasti eturintamaan väestön ikääntymisessä ja alhaisessa syntyvyydessä. Tilanne on merkittävästi huolestuttavampi kuin 2016, jolloin edelliset laskelmat julkaistiin

– Meillä on kauhisteltu pitkään Japanin väestökehitystä. Nyt olemme itse samassa tilanteessa, Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirch sanoo Työeläke-lehdessä.

Mitä mieltä olet lehdestämme?

Mitkä aihepiirit kiinnostavat Työeläke-lehdessä ja miten lehti voisi palvella entistä paremmin? Lukijatutkimuksella kokoamme palautetta lukijoidemme toiveista ja tarpeista.

Vastauslomakkeelle (lukijatutkimukseen)

Lukijatutkimus jatkuu 6.5. saakka. Vastaaja voi voittaa 450 euron arvoisen palkinnon.

Työeläke 2:2019 (digilehteen)

Eläketurvakeskuksen julkaisema Työeläke-lehti on työeläkealan ammatti- ja sidosryhmälehti.

Tilaa Työeläke-lehden uutiskirje ja sähköpostiisi ilmestyy digilehti tuoreeltaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

toimituspäällikkö Anne Iivonen, 050 575 7134, anne.iivonen(at)etk.fi
päätoimittaja Matti Lumijärvi, 050 597 1036, matti.lumijarvi(at)etk.fi

Kuvat

Työeläke 2:2019
Työeläke 2:2019
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työeläke-lehti
Kirjurinkatu 3, (Itä-Pasila)
00065 ELÄKETURVAKESKUS

029 411 20http://www.etk.fi

Eläketurvakeskus on lakisääteinen työeläketurvan kehittäjä, asiantuntija ja yhteisten palvelujen tuottaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työeläke-lehti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme