Pirkanmaan ELY-keskus

Rantatunneli sulkeutuu kahdeksi yöksi määräaikaishuollon vuoksi

Jaa

Rantatunneli suljetaan ensi viikolla sähkölaitteiden huoltotöiden vuoksi kokonaan kahdeksi yöksi. Liikenne ohjataan tuolloin varareitille.

Tampereen Rantatunnelissa tehdään yötyönä viikon 34 alussa tunnelin sähkölaitteiden huoltoon liittyviä töitä. Tällöin koko tunneli, eli molempien ajosuuntien tunnelit, suljetaan samaan aikaan huoltotöiden ajaksi liikenteeltä kahtena peräkkäisenä yönä, ja liikenne ohjataan varareiteille.

Sähköjärjestelmien määräaikaistarkastukset kolmen vuoden välein

Rantatunnelin sähköjärjestelmien toiminta tarkastetaan läpikotaisin kolmen vuoden välein. Silloin tehdään muun muassa tunnelin muuntamoiden ja sähkökojeiston määräaikaistestaukset 20 kilovoltin releisiin ja katkaisijoihin.

Jotta sähköjärjestelmien toiminta kyetään luotettavasti varmistamaan, tunnelissa tehdään kumpanakin yönä ennalta suunniteltu, määräaikaistarkastuksen edellyttämä sähkökatkos. Huollon aikana tunnelissa ei ole lainkaan sähköjä.

Liikenne yöksi opastetulle varareitille

Rantatunnelin kumpikin tunneliputki suljetaan yöksi liikenteeltä 22.–24.8.2022 klo 22–05 väliseksi ajaksi. Kumpanakin yönä liikenne ohjataan huoltotöiden ajaksi osittain katuverkon kautta kulkeville opastetuille varareiteille.                 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Työmaapäällikkö Pasi Willgren, Destia Oy, p. 0400 227 054
Projektipäällikkö Heikki Koski, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 03 6251

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme