Pirkanmaan ELY-keskus

Rantatunneliin vuosihuolto, pesu ja määräaikaistarkastus – yösulku kahdeksi viikoksi

Jaa

Tampereen Rantatunnelissa tehdään yötyönä viikoilla 37 ja 38 tunnelin vuosihuoltoon ja määräaikaistarkastukseen liittyviä töitä. Tunneliputket suljetaan silloin vuoroviikoin yön ajaksi yleiseltä liikenteeltä ja liikenne ohjataan varareitille.

Lähtökohdiltaan Euroopan tietunnelidirektiiviin perustuvan tarkastuksen tulosten pohjalta arvioidaan, onko Rantatunnelin turvallisuuden varmistamiseksi tarve tehdä korjaustoimenpiteitä. Kuuden vuoden välein tehtävän määräaikaistarkastuksen tekee Väyläviraston tilaama asiantuntijaryhmä. Tunnelin turvallisuuteen keskittyvässä määräaikaistarkastuksessa tarkistetaan tunnelin rakenteet ja testataan tunnelin tekniset järjestelmät.

Vuorotellen toinen tunneliputki yöksi kiinni

Vuosihuolto ja tunnelin määräaikaistarkastus sulkee Rantatunnelin neljänä perättäisenä yönä syyskuun toisella ja kolmannella viikolla, eli viikoilla 37 ja 38. Yön ajaksi liikenteeltä suljetaan ensin Rantatunnelin toinen tunneliputki ja sitten toinen putki. Huoltotöiden aikana liikenne ohjataan osittain katuverkon kautta kulkevalle opastetulle varareitille. Lisäksi viikolla 37 torstain ja perjantain välisenä yönä 15.–16.9.2022 klo 21–06 koko tunneli, eli kumpikin tunneliputki, on samaan aikaan suljettu.

Rantatunnelin itään johtava A-putki suljetaan yöksi liikenteeltä 12.–15.9.2022 klo 22–06 väliseksi ajaksi. Vastaavasti länteen johtava B-putki suljetaan samoin yöksi liikenteeltä 19.–23.9.2022 kello 22–06 väliseksi ajaksi.

Liikennekatkon aikana tunnelin teknisiä järjestelmiä huolletaan, laitteita pestään, testataan ja tarkistetaan. Myös tunnelin verhousrakenne ja kaivot tarkastetaan ja puhdistetaan tarvittaessa. Säännöllisen kuukausihuollon lisäksi liikenteelle ja teknisille laitteille koituvaa pölyhaittaa vähennetään pesemällä tunnelia. Säännöllisesti kahdesti vuodessa tehtävän laajemman huollon vuoksi tunneliputket suljetaan vuorotellen öisin liikenteeltä.

Tunnelin lävitse on ajettu jo yli 70 miljoonaa kertaa

Tampereen Rantatunneli avattiin liikenteelle lähes kuusi vuotta sitten marraskuussa 2016. Keskimäärin tunnelin kautta ajaa noin 35 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Vilkkaimmillaan liikenne on arki-iltapäiväisin kello 15–17, jolloin liikennemäärät nousevat yli 4000 ajoneuvoon tunnissa. Kuudessa vuodessa tunnelin lävitse on ajettu jo yli 70 miljoonaa kertaa.

Yöllä liikennemäärät laskevat alle 200 ajoneuvoon tunnissa. Tampereen Rantatunnelin vuosihuoltoon ja tarkastuksiin liittyvät työt ajoitetaan yöaikaan. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tunnelin tarkastus: Väyläviraston asiantuntija Kari Korpela, p. 050 5938 144

Työmaapäällikkö Pasi Willgren, Destia Oy, p. 0400 227 054

Projektipäällikkö Heikki Koski, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 03 6251

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Myyränkankaan tuulivoimahankkeen YVA-menettelyssä tulee täydentää sähkönsiirtoon liittyvien ja ihmisiin kohdistuvien vaikutusten arviointeja21.9.2022 14:57:57 EEST | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena lausuntonsa ABO Wind Oy:lle Myyränkankaan tuulivoimahankkeen ja siihen liittyvän voimajohdon ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Pirkanmaan ELY-keskus edellyttää joitakin lisäyksiä ja tarkennuksia YVA-ohjelmaan muun muassa luontoarvoihin, ihmisiin ja yleiseen turvallisuuteen kohdistuviin vaikutuksiin liittyen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme