Raskaan liikenteen katvealueonnettomuuksiin on ratkaisu - älykamera varoittaa kuljettajaa äänimerkillä

Jaa

Kuorma-autojen pimeistä kulmista johtuvat katvealueonnettomuudet voidaan estää Suomalaisyrityksen älykkäällä kamerateknologialla, jossa kamera myös hälyttää kuljettajaa äänimerkillä katvealueelle tulevasta jalankulkijasta tai pyöräilijästä. Ratkaisu on nopea ja helppo asentaa sekä käytettyyn, että uuteen ja kuorma-autoon ja soveltuu kaikkiin kuorma-autoihin vuosimallista ja merkistä riippumatta.

Raskaiden ajoneuvojen katvealueonnettomuudet ovat nousseet toistuvasti otsikoihin viimepäivinä ikävien kuolemantapauksiin johtaneiden onnettomuuksien myötä. 

Median viimepäivien uutisoinnin perusteella syntyy helposti kuva, että ongelmaan ei ole saatavilla nopeaa ratkaisua. Mediassa on kirjoitettu, että suunnitteilla ja kehitteillä on järjestelmiä, jotka varoittavat jalankulkijoista ja pyöräilijöistä ja jotka perustuvat kameroihin, anturoihin ja sensoreihin, mutta nopeaa ratkaisua ongelman poistamiseen ei ole.

Kuljettajaa avustava järjestelmä kuorma-autoon, joka varoittaa pyöräilijästä kääntymistilanteessa on saatavilla jo nyt. Suomalaisen Katveturva Oy:n tekoälyllä varustettu katvekamera tunnistaa oikealle käännyttäessä katvealueelle jäävän jalankulkijan ja pyöräilijän ja varoittaa niistä myös äänimerkillä kuljettajaa. Äänivaroitus varoittaa kuljettajaa myös niissä tilanteissa, kun kuljettajan huomio on jostain syystä keskittynyt johonkin muuhun kääntymistilanteessa.

Järjestelmä on yhteensopiva kaikkien paketti- ja kuorma-autojen kanssa ja se voidaan asentaa helposti ja nopeasti kaikenlaisiin ajoneuvoihin merkistä ja mallista riippumatta. Teknologia on helppo ottaa käyttöön sekä uuteen, että jo liikenteessä olevaan kalustoon ilman alkuinvestointia kuukausihinnalla. Esimerkiksi kaupunkijakelua tekevän kuorma-auton kuukausikuluissa kuljettajaa varoittavan katvekameran osuus on n. 0,5% (ajoneuvon lyhennys / vuokra, polttoaineet, huollot, vakuutukset n. 3500€ / kuukausi) joten kustannuskysymys n.20€ kuukausihintainen varoitusominaisuudella varustettu älykäs katvekamera ei ole.

VIDEO

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Katveturva Oy
Koskelontie 22 b
02920 Espoo

http://www.katveturva.fi

Katveturva Oy on Suomalainen raskaiden ajoneuvojen ja työkoneiden turvallisuuden parantamiseen erikoistunut yritys. Yritys työllistää Suomessa ja Tanskassa n. 20 työntekijää ja liikevaihto on n. 2,5milj€.  Yritys tarjoaa turvaratkaisut avaimet käteen - asennettuna. Yrityksen turvajärjestelmillä varustellaan Pohjoismaissa vuositasolla yli 1500 ajoneuvoa ja työkonetta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.