HUS

Raskausajan ultraäänitutkimuksille oma yksikkö Helsingin Bulevardille

Jaa

Naistenklinikan ja Jorvin sairaalan äitiyspoliklinikoiden sikiöseulonnat muuttavat 5. kesäkuuta 2018 Helsingin keskustaan.

Raskaana oleville tarjotaan kaksi seulontaultraäänitutkimusta: varhaisraskauden ultraäänitutkimus ja rakenneultraäänitutkimus. Varhaisraskauden ultraäänitutkimukseen voidaan yhdistää kromosomi-poikkeavuuksien seulontaan liittyvä niskaturvotuksen mittaus ja verinäyte. Varhaisraskauden ultraäänitutkimus tehdään raskausviikoilla 11 – 13+6 sekä rakenneultraäänitutkimukset tehdään raskausviikoilla 19 - 21. Seulontatutkimukset ovat vapaaehtoisia. Tutkimuksiin voivat hakeutua kaikki HUS-alueen raskaana olevat.

– Nyt avattavassa Sikiöseulontayksikössä tullaan tekemään 26 000–28 000 raskausajan ultraäänitutkimusta vuosittain, kertoo linjajohtaja Veli-Matti Ulander HUSin Naistentaudeilta ja synnytyksistä.

Suomen suurin sikiöseulontayksikkö tekee siis seulontatutkimuksen lähes joka neljännelle raskaana olevalle suomalaiselle.

HUS Sikiöseulontayksikkö tulee toimimaan osoitteessa Bulevardi 22 A, 4 krs. Seulonta-ajanvaraus ja -neuvonta toimivat numerossa 040 575 2466 klo 9-15. Yksiköön voi myös varata ajan sähköisesti. Tämä tapahtuu Terveyskylän Naistalon digitaalisella Raskauspolulla ensimmäisen neuvolakäynnin jälkeen.

Äitiyspoliklinikoiden muu toiminta jatkuu edelleen Naistenklinikalla ja Jorvin sairaalassa.

Lisätiedot:
Osastonhoitaja Minttu Malinen, 050 427 9088
Ylihoitaja Katja Koskinen, 050 427 2323
Linjajohtaja Veli-Matti Ulander, 050 4271536, raskauden seuranta ja lapsivuodehoito

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme