Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Rättelse av intervjun om tillsynen över småbarnspedagogiken i Yles nyhet 21.11.2022

Dela

Regionförvaltningsverket rättar de uppgifter om regionförvaltningsverket som getts till Yle och som använts i Yles nyhet 21.11.2022. Nyheten gällde födelsedagsfester inom småbarnspedagogiken i Kajana (Barnen firar födelsedag fastspända i stolar – tiotals bilder på sociala medier visar daghemmets kutym som även överraskar barnombudsmannen (yle.fi).

Inom småbarnspedagogiken tillämpas inte sådana begränsningar som enligt barnskyddslagen används inom vård utom hemmet. Regionförvaltningsverket lämnar en begäran om utredning till anordnaren av småbarnspedagogik i Kajana för att utreda de missförhållanden som kommit fram i programmet med tanke på lagen om småbarnspedagogik.

Tillsynsmyndigheterna behandlar varje anmälan om missförhållanden som de fått och de missförhållanden som de själva upptäcker. Om eventuella påföljder beslutar tillsynsmyndigheterna enligt den gällande lagen.

Mer information:

Marja-Liisa Keski-Rauska, direktör, tfn 0295 018 815, fornamn.efternamn@rfv.fi

Nyckelord

Kontakter

Om

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketRegionförvaltningsverket arbetar för att människors grundläggande fri- och rättigheter ska tillgodoses och främjar tillgången till basservice. Vi bidrar även till miljöskyddet, ett hållbart utnyttjande av miljön, den inre säkerheten samt sunda och trygga levnads- och arbetsmiljöer. Inom våra respektive regioner har vi också hand om de väglednings- och tillsynsuppgifter som finns angivna i lag och verkställer lagstiftningen. Regionförvaltningsverkets verksamhet styrs av åtta ministerier.

Följ Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum