Aluehallintovirasto

Rauhoitetaan joulu ja aloitetaan vuosi 2021 terveinä (Länsi- ja Sisä-Suomi)

Jaa

Länsi- ja Sisä-Suomen alueen valmiustoimikunta kokosi viiden maakunnan korona-häiriötilanteen tiedot yhteen kokouksessaan ja korosti jokaisen omaa vastuuta siitä, ettei COVID19-epidemia pahenisi joulun aikana.

Länsi- ja Sisä-Suomen alueen valmiustoimikunta kokoontui vuoden viimeiseen kokoukseen 18.12.2020 ja kokosi yhteen viiden maakunnan tilannetta korona-häiriötilanteesta ja sen vaikutuksista. Puheenjohtajan, aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen johdolla valmiustoimikunta totesi, että joulunaika ja uusi vuosi on vielä arvoitus, jonka ratkaisuun me kaikki voimme yhdessä vaikuttaa. Tänä jouluna lähimmäisen arvostusta osoittaa enemmänkin se, ettei tartuntaa vahingossa vierailulla viedä sukulaisille ja tuttaville, vaan tavataan fyysisesti sitten, kun tautitilanne helpottaa.

Tilanne on koko valtakunnassa nyt hyvin herkkä, ja epidemiatilanteen laajamittainen äkillinen heikentyminen on täysin mahdollista. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki 17.12.2020 päätöksen, jolla yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajattiin kymmeneen henkilöön 22.12.2020-17.1.2021 väliseksi ajaksi. Lue lisää 17.12.2020 julkaistusta tiedotteestamme.

Puheenvuoronsa lopuksi ylijohtaja Pukkinen totesi, että nyt jokaisen ihmisen on syytä noudattaa joulun aikana erityistä varovaisuutta ja huomioida viranomaisten antamat määräykset, suositukset ja ohjeet.

Etätilaisuuksien avulla joulumieltä

Tänä vuonna kirkko järjestää joulun tilaisuuksia verkossa. Hiippakunnista muistutettiin, että seurakuntien tilaisuudet, esimerkiksi Kauneimmat joululaulut, ovat maksuttomia. Joihinkin Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin on kohdistunut huijausyrityksiä. Hiippakunnat painottavat, että seurakunnat eivät koskaan kysy luottokorttitietoja.

Hiljaisten signaalien havaitseminen ja ennakointi avainsanoja

Suomen itsenäisyyden juhlarahaston, SITRAn tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufvan mukaan elämme niin sanottua postnormaalia aikaa, jossa yllätykset, epävarmuus ja ristiriitaisuudet korostuvat. ”Meidän kannattaa katsoa megatrendien lisäksi heikkoja signaaleja, eli muutoksen ensi oireita. Niiden avulla voi haastaa omia oletuksiaan tulevaisuudesta ja tunnistaa uusia ilmiöitä, uhkia ja mahdollisuuksia”, Dufva toteaa.

Viranomaisten toimintakyky on edelleen säilynyt

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta toteaa, että viranomaistoiminnan toimintakyky ei ole vaarantunut, vaikkakaan tartunnoilta ja henkilöstöresursseihin vaikuttavilta altistumiskaranteeneilta ei ole vältytty.

Lisätietoja

ylijohtaja Marko Pukkinen, p.0295 018 582 etunimi.sukunimi@avi.fi

johtaja Tarja Wiikinkoski, p. 0 295 018 800, etunimi.sukunimi@avi.fi

Linkit:

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde beredskapen inför coronapandemin hos kommuner och samkommuner inom social- och hälsovården22.1.2021 12:00:00 EETTiedote

Inom social- och hälsovården har man förberett sig på att coronapandemin eskalerar, men det har funnits skillnader t.ex. i fråga om erhållandet av testresultat och spårning av infektioner. De största orosmomenten hänför sig till att omsorgs- och vårdpersonalen insjuknar och att sjukdomen sprids till vårdhem. Uppgifterna framgår av en färsk rapport.

Sammankomstbegränsningarna i Päijänne-Tavastland förlängs till 15 februari – tillställningar med över 10 personer förbjudna, även mindre bör undvikas21.1.2021 13:01:00 EETTiedote

Södra Finland Enligt den bedömning som Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikts regionala coronasamordningsgrupp gjort är de nuvarande sammankomstbegränsningarna nödvändiga i distriktet även under de kommande veckorna. Regionförvaltningsverket i Södra Finland förlänger begränsningarna av offentliga tillställningar och allmänna sammankomster i Päijänne-Tavastland sjukvårdsdistrikts område till och med den 15 februari 2021. Det är skäl att undvika alla sammankomster alltid då det är möjligt.

Päijät-Hämeen kokoontumisrajoitukset jatkuvat 15.2. asti – yli 10 hengen tilaisuudet kielletty, pienempiäkin tulisi välttää21.1.2021 13:00:00 EETTiedote

Etelä-Suomi Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvion mukaan nykyiset kokoontumisrajoitukset ovat alueella tarpeen myös tulevina viikkoina. Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia 15.2.2021 asti. Kaikkia kokoontumisia on syytä välttää aina kun se on mahdollista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme