Varsinais-Suomen ELY-keskus

Rauma-Eurajoki-Pori linjaston uudeksi liikenteenharjoittajaksi LS-Liikennelinjat Oy

Jaa
Linjaston Rauma-Eurajoki-Pori liikenteenharjoittaja vaihtuu 5.6.2023. LS-Liikennelinjat Oy voitti linja-autoliikennettä koskevan Ely-keskuksen kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin kesäaikataulukauden alusta 5.6.2023. Yhteysvälin kausilipputuotteisiin tulee parannuksia. Reitille saadaan mm. Seutu+ kausiliput.

Linjaston Rauma-Eurajoki-Pori (linjat 100, 101 ja 102) liikenteenharjoittaja vaihtuu kesäaikataulukauden alusta. LS-Liikennelinjat Oy voitti liikennettä koskevan kilpailutuksen ja aloittaa liikennöinnin 5.6.2023.

Rauma-Eurajoki-Pori vuorojen määrä on normaaliarkena 17 vuoroa ja kesällä 14 vuoroa suuntaansa. Aikatauluissa on pyritty huomioimaan keskeiset koulu-, opiskelu- ja työmatkayhteydet sekä asiointimatkat. Reitit ja aikataulut löytyvät seutuplus.fi-sivuston reittioppaasta ja aikataulupalvelusta.

Linjastorakenne on pitkälti samantyyppinen kuin ennenkin. Linja 100 palvelee Eurajokea vt8:n pysäkiltä ja käy Luvian kautta. Linja 101 ajaa Eurajoella Irjanteen lenkin ja käy Luvian kautta. Linja 102 palvelee Eurajoen ja Luvian vt8:n pysäkkien kautta.

Kausilipputuotteisiin tulee parannuksia. Rauma-Eurajoki-Pori linjastolla otetaan käyttöön Seutu+ kausiliput, joilla voi matkustaa 30 päivän ajan. Raumalaiset ja eurajokelaiset voivat hankkia Seutu+ Rauma 1 -lipun, jolla voi matkustaa Lappi Tl:ään, Pyhärantaan tai Eurajoelle/Raumalle asti. Rauma 2 -lipulla matkan voi ulottaa Euraan, Uuteenkaupunkiin tai Poriin saakka. Porilaiset voivat hankkia Seutu+ Pori 1 -lipun, jolla voi matkustaa Eurajoelle. Pori 2 -lipulla voi matkustaa Raumalle saakka. Porin lippujen kelpoisuusalueet tulevat laajenemaan myöhemmin. Seutu+ Rauma 2 ja Pori 2 -lipuilla voi myös tehdä jatko- ja vaihtomatkoja Rauman Gyyt-kaupunkiliikenteessä.

Linjastolla kokeillaan 5.6.2023 alkaen 10 matkan Seutu+ sarjalippua. Sarjalipulla voi tehdä kymmenen yksittäistä seutumatkaa. Lipun hinta on kaikille matkustajille 70 e.

Seutu+ lipputuotteet voi hankkia joko mobiili- tai korttiversiona. Lisätietoja lipun hankinnasta ja kelpoisuusalueista löytyy seutuplus.fi-sivustolta. LS-Liikennelinjat Oy luopuu Matkahuollon lipputuotteista asteittain ja matkustajat voivat käyttää jo hankkimiaan kausi- ja sarjalipputuotteita elokuun loppuun saakka.

Rauma-Pori välillä liikennöi myös markkinaehtoisia kaukoliikenteen vuoroja. Seutu+ kausi- tai sarjalippu ei käy näissä vuoroissa.

Linjaston liikenne kilpailutettiin sopimuskaudelle 5.6.2023–31.5.2026. Hankintaan sisältyy mahdollisuus jatkaa sopimusta kolmen vuoden optiokaudella. Liikenteen hankintakustannuksista vastaavat Ely-keskus, Rauma, Eurajoki ja Pori.

Lisätietoja liikennöinnistä:

LS-Liikennelinjat Oy, toimitusjohtaja Jari Paasikivi p. 040 866 3468, jari.paasikivi@tlo.fi

Lisätietoja liikenteen hankinnasta:

Varsinais-Suomen ELY-keskus, joukkoliikenteen projektipäällikkö Markus Kivelä, p. 0295 022 007, markus.kivela@ely-keskus.fi.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Hastighetsbegränsningen på Rävsundsbron sänks till 30 km/h26.5.2023 16:41:09 EEST | Tiedote

Rävsundsbron har redan länge varit i dåligt skick och under specialövervakning. I den fortlöpande övervakningen av brons skick har det under vintern och våren tidvis framkommit exceptionella mätresultat. Bron har inspekterats idag och man konstaterade att bron är i behov av en mer omfattande inspektion. Utifrån de inspektioner som görs nästa vecka fastställs fortsatta åtgärder för att trygga användningen av bron tills den nya bron blir färdig 2025. I det första skedet sänks hastighetsbegränsningen på bron till 30 km/h idag kl. 16.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme