Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Rauma valmistelee palveluiden jättiulkoistuksia salaisuuden verhossa – JHL vaatii avointa keskustelua muutosten syistä ja tulevista työehdoista

Jaa

Rauman kaupunki aikoo ulkoistaa ruoka- ja puhtauspalvelunsa ilman, että kuntalaisille on avoimesti kerrottu päätöksen syistä ja seurauksista. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on huolissaan päätöksenteon avoimuudesta ja alan ammattilaisten työehdoista, jos kaupunki toteuttaa ulkoistukset.

Rauma on valmistellut palvelunsa myllerrystä salaisuuden verhon takana, JHL Satakunnan aluepäällikkö Seija Johansson sanoo. JHL on huolissaan siitä, miten avoimen pää-töksenteon ja palveluiden kehittämisen käy, jos ulkoistukset toteutuvat.

– Ohjausryhmän jäseniä oli kielletty puhumasta tulevista muutoksista kenellekään. Onko tämä suuntaus, jolla kunnat tulevaisuudessa vievät suunnitelmiaan läpi, Johansson kysyy.

– Rauman ruoka- ja puhtauspalveluita on kehitetty jatkuvasti ja tuottavuus on parantunut. Ensi vuoden alusta toimialat on tarkoitus yhdistää samaksi taseyksiköksi ja työntekijöitä on koulutettu uudistusta silmällä pitäen. Herää kysymys, onko tämä tehty yksityisen yrityksen tarpeeseen, Johansson jatkaa.

Palvelujen tuottaminen maksaa yrityksille siinä missä kunnillekin. Toisin kuin julkinen pal-veluntuottaja, yritykset hakevat toiminnallaan taloudellista voittoa. Käytännössä ulkoista-miset kyseisillä toimialoilla johtavat säännönmukaisesti henkilöstön irtisanomisiin ja palve-lussuhteen ehtojen heikentämiseen. Ulkoistaminen ei saa heikentää työntekijöiden työeh-toja, JHL painottaa.

– Halvemmat ruoka- ja puhtauspalvelut tarkoittavat palkkatasosta ja muista työsuhteen eduista tinkimistä. Ei ole reilua, että pienipalkkaisten ammattilaisten elantoa kurjistetaan, JHL:n toimialajohtaja Håkan Ekström painottaa.

Lisätiedot:
• Toimialajohtaja Håkan Ekström, p. 040 828 2865
• Aluepäällikkö Seija Johansson, p. 040 059 5610

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n yli 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL uuteen lakkoon Jyväskylässä, kaupunki ei kuuntele työntekijöitään vaan uhkaa yhä jättilomautuksilla ja irtisanomisilla5.11.2020 15:00:00 EETTiedote

Jyväskylän kaupunki ei suostu jatkamaan henkilöstönsä kanssa keskusteluja keinoista, joilla kaupungin talous saataisiin tasapainoon ilman irtisanomisia, jättilomautuksia ja työehtojen heikennyksiä. JHL vastaa keskusteluhaluttomuuteen lakolla, jossa ovat perjantaina 6.11. mukana varhaiskasvatus, koulunkäynninohjaajat, liikunta-, katu- ja viherpalvelut sekä kaupungin ruokahuollosta vastaava Kylän Kattaus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme