Aluehallintovirasto

Rautalammin kunnalle myönnettiin vesitalouslupa Konnekosken kanavan rakentamiseksi (Itä-Suomi)

Jaa

Rautalammin kunnalle on myönnetty vesilain mukainen lupa Konneveden Kellarilahden ja Hankaveden Vasikkalahden yhdistävän kanavan, sulun ja maantiesillan rakentamiseksi. Rakentamisen edellytyksenä on, että Rautalammin kunta hankkii hanketta varten tarvittavat maa- ja vesialueet omistukseensa tai että kunta saa pysyvän käyttöoikeuden niihin.

Rakennettava kanava on noin 320 metriä pitkä ja se yhdistää Konneveden Kellarilahden ja Hankaveden Vasikkalahden toisiinsa. Kanavan rakenteisiin kuuluvat: Kellarilahden puoleinen, noin 30 metriä pitkä alakanava; venesulku, jonka hyötyleveys on 4,7 metriä ja hyötypituus 16,2 metriä; Hankaveden Vasikkalahden puoleinen, noin 200 metriä pitkä yläkanava. Ylä- ja alakanavan sulun puoleisessa päädyssä on veneiden odotuslaituri. Maantie 16089 siirtyy kulkemaan teräsrakenteista siltaa pitkin, joka rakennetaan kanavan yli.

Kanavan rakentaminen tapahtuu pääasiassa kuivatyönä. Rakentamisen aikana vesistövaikutuksia on tarkkailtava. Kellarilahden puolella työalueet, jotka aiheuttavat vesistön samentumista, on eristettävä muusta vesialueesta pohjaan asti ulottuvilla suojaseinillä.

Hanke mahdollistaa turvallisen vesireitin Konneveden ja Hankaveden välille. Vesiliikenteen siirtyminen Konnekoskesta kanavaan mahdollistaa Konnekosken kalataloudellisen kunnostamisen ja parantaa Konnekosken virkistyskäyttömahdollisuuksia.

Lupapäätös nro 85/2020 on nähtävillä vesi- ympäristölupien tietopalvelussa (ei toimi Internet Explorer selaimella). Päätös löytyy helposti, kun hakusanaksi laittaa asian käsittelynumeron ISAVI/4885/2018.

Lisätietoja:
johtaja Johanna Ahonen, p. 0295 016 867
ympäristöneuvos Hennamaarit Korhonen, p. 0295 016 501
etunimi.sukunimi@avi.fi
Itä-Suomen AVI

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintä

Aluehallintoviraston viestintä palvelee toimittajia arkisin klo 9–16. Oheinen numero ohjaa vaihteeseen.

Puh:0295 016 000viestinta@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Kiihtymisvaiheessa olevien alueiden epidemiatilannetta selvitetään Itä-Suomessa – päätökset mahdollisista rajoituksista voimaan aikaisintaan ensi viikon alussa26.7.2021 16:07:48 EEST | Tiedote

Osassa Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen sairaanhoitopiireissä koronatilanne on muuttunut nopeasti. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä ilmoitti torstaina 22.7.2021 siirtyneensä kiihtymisvaiheeseen ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri totesi olevansa kiihtymisvaiheessa tänään 26.7.2021.

Työntekijä loukkaantui laskiessaan alas sähkölinjaa – sakot työnjohtajalle ja yhtiölle22.7.2021 11:44:26 EEST | Tiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus on 22.6.2021 tuominnut sähkönjakelu- ja voimansiirtoverkkojen palveluita tarjoavan yhtiön 17 500 euron suuruiseen yhteisösakkoon ja yhtiön työnjohtajan 20 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta. Työntekijä loukkaantui laskiessaan sähköjohtoa alas kahden sähköpylvään väliltä. Tapaturmassa loukkaantunut työntekijä oli jäänyt noin 10-15 minuutiksi roikkumaan pää alaspäin oikean jalan pylväskengän varaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme